Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Διαφορετικός μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες!

Η συνταγή είναι από την περιοχή των Ιωαννίνων.

Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή του κλασικού μουσακά με την προσθήκη πράσων. Υλικά

300 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο 3 αυγά 1/4 φλ. τσαγιού νερό αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Τις σουρώνετε και στρώνετε τις μισές σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί.

Τις πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Σοτάρετε τα πράσα στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε το νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.

Σουρώνετε τα πράσα και τα στρώνετε πάνω από τις χυλοπίτες.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα πράσα ώστε να καλυφθούν.

Σοτάρετε το κιμά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Τον απλώνετε πάνω στο γιαούρτι και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες χυλοπίτες.

Χτυπάτε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τις χυλοπίτες.

Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.

olivemagazine

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1HBJed4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου