Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ποιες είναι οι 5 χώρες που δίνουν τα περισσότερα χρήματα σε κοινωνικές δαπάνες!

citypatras_37bb

Παγκόσμια έκθεση για την κοινωνική προστασία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το 2014/2015, παρουσιάζει την κατανομή των…

συνολικών κρατικών δαπανών σε επιλεγμένες χώρες με βάση το ποσοστό του ΑΕΠ.


Σύμφωνα με το Therichest.com, η λίστα κατατάσσει τις κυβερνήσεις που αναλογικά “ξοδεύουν” πιο πολλά για τους πολίτες τους. Είναι ενδιαφέρον ότι, οι χώρες αυτές βρίσκονται σε διαφορετικές οικονομικές καταστάσεις, καθώς και οι λόγοι που δαπανούν μεγάλα ποσοστά του ΑΕΠ για την «κοινωνική προστασία», ποικίλλουν, ευρέως.


5. Νησιά Solomon – 51.2% του ΑΕΠ



Βρίσκονται στο Νότιο Ειρηνικό, τα νησιά Solomon και αποτελούνται από περισσότερα από 900 νησιά και 70 γλωσσικές ομάδες. Με Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης μόλις 0,51, αυτά τα νησιά κατατάσσονται 142α από 187 χώρες. Το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης (με βάση την υγεία, την εκπαίδευση και το εισόδημα) είναι μια μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση της χώρας. Αν και μόλις 8,25% του ΑΕΠ δαπανάται για την κοινωνική προστασία, η κυβέρνηση (με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), διαθέτει επί του παρόντος 25,5% του ΑΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη και τις κοινωνικές βελτιώσεις για τους πολίτες της.


4. Ελλάδα – 51.9% του ΑΕΠ



Η Ελλάδα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κατάρρευσης του 2008 και εξακολουθεί να βαδίζει στον μακρύ, δύσκολο δρόμο προς την ανάκαμψη. Πολλές αλλαγές έχουν λάβει χώρα, τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας, ως προϋποθέσεις για το σύστημα διάσωσης 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ. Πολιτικές λιτότητας έχουν σηματοδοτήσει μια στροφή στις προτεραιότητες των δαπανών της κυβέρνησης: η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας έχει μειώσει σημαντικά την κοινωνική ευθύνη της χώρας. Πράγματι, η ελληνική κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει ένα μεγάλο αριθμό των υφιστάμενων κοινωνικών παροχών (οικογενειακά επιδόματα και παροχές αναπηρίας, καθώς και μια ελάχιστη σύνταξη) με ένα απλό δίχτυ ασφαλείας για τους πιο φτωχούς.


Έτσι, αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά το 51,9% του ΑΕΠ, θα χρειαστούν χρόνια για να αυξηθούν και πάλι οι δημόσιες δαπάνες και να υπάρξει σταθερό σύστημα αφιερωμένο στην εξασφάλιση της ευημερίας των πολιτών. Πολλές μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν για να εδραιωθεί το σύστημα που εγγυάται την κοινωνική προστασία και τη σταθερότητα.


3. Βέλγιο – 53.3% του ΑΕΠ



Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση ξόδεψε το 53,3% του ΑΕΠ για την κοινωνική προστασία. Το βελγικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης επεκτάθηκε γρήγορα στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Το σύστημα λειτουργεί κατά κύριο λόγο από τις κοινωνικές εισφορές που προέρχονται από τα εισοδήματα των πολιτών: Οι εργοδότες πληρώνουν μεταξύ 30% και 40% του μισθού των εργαζομένων κάθε μήνα στο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης και οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν ένα ποσοστό του ακαθάριστου μισθού τους στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό παρέχει αποζημιώσεις σε περιπτώσεις ασθενείας, ανεργίας, αναπηρίας, εργατικών ατυχημάτων καθώς και συντάξεις γήρατος και τα οικογενειακά επιδόματα.


2. Γαλλία – 55.8% του ΑΕΠ



Οι δαπάνες της γαλλικής κυβέρνησης το 2013 ανήλθαν στο 55,8% του ΑΕΠ. Εκτιμάται ότι το 32.07% του ΑΕΠ πήγε προς την κοινωνική προστασία. Το γαλλικό σύστημα, που ονομάζεται Sécurité Sociale, καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη, τα εργατικά ατυχήματα, τα οικογενειακά επιδόματα, την ασφάλιση κατά της ανεργίας, τις συντάξεις γήρατος, αναπηρίας και θανάτου.


Η κοινωνική ασφάλιση στη Γαλλία κοστίζει στην πραγματικότητα περισσότερο από την αξία της παραγωγής της χώρας – ο προϋπολογισμός της κοινωνικής ασφάλισης υπερβαίνει το ΑΕΠ. Οι εισφορές των εργαζομένων αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των ακαθάριστων αποδοχών – εκ των οποίων περίπου το 60% καταβάλλεται από τους εργοδότες (αυτό αποτυγχάνει, εντούτοις, δεδομένου ότι μπορεί να αποθαρρύνει τους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό). Με την εξαίρεση των παροχών ασθενείας, οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης δεν φορολογούνται – αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημά τους. Οι Γάλλοι είναι ευχαριστημένοι με το Sécurité Sociale και είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί σε τυχόν αλλαγές που θα μπορούσαν να μειώσουν τα οφέλη τους.


Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ηλικιωμένων. Παρά τις υψηλές επενδύσεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω του μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων που έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας τα τελευταία χρόνια.


1. Δανία – 57.4% του ΑΕΠ



Οι δαπάνες της δανικής κυβέρνησης το 2013 ήταν περίπου στο 57,4% του ΑΕΠ. Ένα σημαντικό ποσοστό των δαπανών (30.19% του ΑΕΠ) πήγε προς την κοινωνική προστασία. Μετά το σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής πρόνοιας, όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση. Το ευρύ σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Δανίας εξασφαλίζει ότι όλοι οι Δανοί λαμβάνουν φορολογικές χρηματοδοτήσεις από την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλιση κατά της ανεργίας, καθώς και ασφαλείς συντάξεις. Επιπλέον, η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Η Δανία διατηρεί αυτό το τεράστιο ποσό κρατικών δαπανών για την κοινωνική προστασία, έχοντας παράλληλα τα υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης στον κόσμο: φόρος προστιθέμενης αξίας 25% επιβάλλεται για την πώληση των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών και ο φόρος εισοδήματος κυμαίνεται από 37,4% έως 63%.


Αυτοί οι τεράστιοι φορολογικοί συντελεστές, ωστόσο, δημιουργούν προβλήματα και έχουν οδηγήσει σε προειδοποιήσεις από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κατάργηση των φορολογικών συντελεστών μεσαίου και υψηλού επιπέδου θα ανέλθουν αντίστοιχα σε 2% και 1% μείωση των εσόδων του δημόσιου τομέα, το οποίο ανέρχεται σε 1,5% του ΑΕΠ. Το 2007, ο δημόσιος τομέας είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 4,4% του ΑΕΠ.


Ωστόσο, αν γίνουν φορολογικές περικοπές, πιστεύεται ότι αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και την πίεση για αύξηση των μισθών.



The post Ποιες είναι οι 5 χώρες που δίνουν τα περισσότερα χρήματα σε κοινωνικές δαπάνες! appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1kab5eX

via IFTTT

Αλλαγές στη Ferrari

citypatras_0627

Κι άλλες αλλαγές επόνται στη Ferrari, καθώς ο Λούκα Μαρμορίνι θα αφήσει τον ρόλο του ως διευθυντής του τμήματος κινητήρα και ηλεκτρονικών της ομάδας…



Μετά την αποχώρηση του Στέφανο Ντομενικάλι, εκτός Ferrari θα τεθεί και ο Λούκα Μαρμορίνι. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του τμήματος κινητήρα και ηλεκτρονικών της Scuderia θα αποτελέσει παρελθόν.


Η κίνηση αυτή φέρνει στη θέση του γενικού διευθυντή τον Ματία Μπινότο, με τον Λορέντσο Σάσι να διατηρεί τη θέση του ως επικεφαλής σχεδιασμού του μονοθεσίου.


Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Τζέιμς Άλισον, θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για το πρότζεκτ του μονοθεσίου, έχοντας την υποστήριξη του επικεφαλής σχεδιασμού των σασί, Νίκο Τομπάζη.


Πηγή


The post Αλλαγές στη Ferrari appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1rOWAMN

via IFTTT

Μόνο Σπάτα η ΑΕΚ


Τελευταία μέρα που πότισαν με τον ιδρώτα τους το Γκολφ της Γλυφάδας ήταν η χθεσινή για τους παίκτες της ΑΕΚ.



Οι «κιτρινόμαυροι» έτρεξαν πολύ και πάλι το πρωί, ωστόσο μετά τα χιλιόμετρα που διένυσαν, αποχαιρέτισαν…



τις εγκαταστάσεις για φέτος.



Κι αυτό διότι απ’ την Παρασκευή οι προπονήσεις της ομάδας θα διεξάγονται αποκλειστικά στα Σπάτα.



Κάτι που θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση και μέχρι οι «κιτρινόμαυροι» ν’ αναχωρήσουν στις 9 Αυγούστου για το Πήλιο, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.



Πηγή: Sport-fm.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1zB8MoW

via IFTTT

Μηχανάκι παρέσυρε 9χρονο στην Πάτρα

citypatras_a858

Ένας 9χρονος παρασύρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, την ώρα που …

προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα το δρόμο, τον παρέσυρε μια μηχανή.


Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και ο τραυματισμός του φαίνεται να είναι ελαφρύς.


Το μηχανάκι οδηγούσε ένας 32χρονος. Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Πατρών.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Μηχανάκι παρέσυρε 9χρονο στην Πάτρα appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1qv0mdd

via IFTTT

Δεν υπάρχουν οι Ρώσοι


Πράγματα από αυτά που δεν βλέπεις κάθε μέρα…



Via



Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1uMID7y

via IFTTT

Διευρύνεται συνεχώς η δυναμική των ΚΕΠ

citypatras_be2c

Στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη που ξεκίνησε από τις αρχές του 2014 με την αναβάθμιση και την ενίσχυση των ΚΕΠ, αναφέρεται ανακοίνωση του …

Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Όπως σημειώνεται, η ηλεκτρονική σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται από δημόσιες υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία.


Ενδεικτικά παρατίθενται στατιστικά στοιχεία για μια σειρά εγγράφων. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία του, από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Ιουλίου διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά 408.406 βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης (απλές και ΟΓΑ), 186.356 βεβαιώσεις γέννησης και 580 βεβαιώσεις ιθαγένειας.


Από τις 27 Μαΐου έγιναν 158.280 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ).


Από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Ιουλίου εκδόθηκαν ηλεκτρονικά 12.957 ασφαλιστικές ενημερότητες και βεβαιώσεις οικοδομοτεχνικού έργου, 23.402 βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ και 121 βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικά σημειώματα ΝΑΤ.


Από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου υποβλήθηκαν 1.257 αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό, οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας και σε ένα μήνα εκδόθηκαν 2.100 ηλεκτρονικά παράβολα.


Όπως σημειώνεται, το Υπουργείο διευρύνει συνέχεια τη δυναμική των ΚΕΠ, προκειμένου να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσφέρει διαρκώς νέες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ΚΕΠ, χαρακτηριστικά αναφέρεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και μέσω ΚΕΠ για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών της ΔΕΗ με ΚΥΑ του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης και του υφ. ΠΕΚΑ από τις αρχές Μαΐου.


Πηγή


The post Διευρύνεται συνεχώς η δυναμική των ΚΕΠ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nPI9ZJ

via IFTTT

ΥΠΟΙΚ: Χωρίς κυρώσεις οι διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9

citypatras_4bff

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα…

στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή και προκειμένου να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη σύγχυση στους φορολογουμένους, από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνονται τα εξής:


Οι φορολογούμενοι, όπως είναι γνωστό, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους, προκειμένου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση την 01/01/2014. Ιδιαίτερα φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου, λήφθηκε μέριμνα ώστε ο χρόνος να είναι επαρκής.


Σε κάθε περίπτωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ’ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.


Τονίζεται, επίσης, ότι έχει ήδη υλοποιηθεί πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε για ορισμένες περιπτώσεις να μειωθεί η επιβάρυνση.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post ΥΠΟΙΚ: Χωρίς κυρώσεις οι διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9 appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1quRlRv

via IFTTT

Παντελής Νικολαϊδης: "Να μην πάρουμε την επόμενη δόση"

citypatras_47d9

Η κοροϊδία του εκβιασμού της επόμενης δόσης φαίνεται ότι δεν πάει άλλο. Η τρόικα και οι δανειστές βρισκόμενοι στο τελευταίο στάδιο κατάλυσης της κρατική μας κυριαρχία και της…

υφαρπαγής της δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας βάζουν ακόμη μια φορά το “πιστόλι στον κρόταφο”. Και η θλιβερή και ευάλωτη σε εκβιασμούς Κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη μια φορά να υποκύψει στους γνωστούς εκβιασμούς.


Όμως είναι πράγματι κρίσιμη και αναγκαία η επόμενη δόση μετά μάλιστα τη “θριαμβευτική επιστροφή μας στις αγορές”; Αυτό που πρέπει να εμπεδωθεί και να κατανοηθεί γιατί φαίνεται ότι κάποιοι μας δουλεύουν είναι ότι από τα λεφτά της τρόικα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία. Και τα 5 δις τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την τρόικα μέχρι στιγμής είτε έχουν δοθεί στις τράπεζες (Συνεργατισμός 2.25 δις και Τράπεζα Κύπρου 1 δις) είτε έχουν χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του χρέους (Γερμανο-Γαλλικές Τράπεζες) και μάλιστα κάτω από το Αγγλικό δίκαιο.


Επομένως μπορούμε εδώ και τώρα να αρνηθούμε να πάρουμε την επόμενη δόση και εκ του ασφαλούς να απειλήσουμε για διακοπή του μνημονιακού προγράμματος. Όχι μόνο δεν το έχουν ανάγκη τα δημόσια ταμεία αλλά η συνέχιση της εφαρμογής του οδηγεί τον τόπο και την οικονομία στον όλεθρο και στην οριστική καταστροφή.


Επιτέλους Κυβέρνηση και Βουλή ας σταθούν την υστάτη ενώπιον των ασήκωτων ευθυνών τους και ας αποτρέψουν το στραγγαλισμό και αφαίμαξη των πολιτών βάζοντας φρένο στη λαίλαπα που Ευρωπαϊκού Αττίλα.


Οι πολιτικές του μνημονίου που υπηρετούν πιστά και εργολαβικά Κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου και οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία πρέπει να τερματιστούν εδώ και τώρα. Μόνο έτσι θα αναχαιτιστεί η οικονομικό-κοινωνική αιμορραγία και η κατάργηση της κυριαρχίας της χώρας.


Οι ανησίες της Βερκουλέσκου


Προκαλεί τη νοημοσύνη και την υπομονή μας η εκ Ρουμανίας ορμώμενη κυρία Βερκουλέσκου. Ενώ είναι γνωστό ότι τα μέτρα που έχει επιβάλει το ΔΝΤ διαμέσου της τρόικα αυτοτροφοδοτούν από μόνα τους την ύφεση και είναι η βασική αιτία της ανεργία έρχεται στη συνέχεια και μας λέει ότι “πρέπει να παταχθεί η ψηλή ανεργία” και μας κάνει μάλιστα παρατήρηση και επίπληξη.

Η δεύτερη παρατήρηση που μας έκανε η Ρουμάνα είναι για το ψηλό δημόσιο χρέος. Δηλαδή πρώτα το ΔΝΤ ανάγκασε (“πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο”) το κράτος να επιδοτήσει τις τράπεζες (2.25 δις στο Συνεργατισμό + 1 δις Τράπεζα Κύπρου) εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη και μετά έρχεται το ίδιο το Ταμείο και η Ρουμάνα να μας επιπλήξουν και πάλι για το ότι έχουμε ψηλό δημόσιο χρέος και πρέπει να το μειώσουμε.

Και για όλα αυτά η αχαρακτήριστη (για να μην πω τίποτε πιο βαρετό) Ρουμάνα μας εισηγείται ως μέσο θεραπείας τη μείωση των μισθών. Δηλαδή για ότι ανοησία σκεφτούν ως μόνο και μοναδικό φάρμακο εισηγούνται τη μείωση των μισθών.


ΥΓ: Νομίζω η Βερκουλέσκου αλλού την τρώει και αλλού κνήθεται…Ο πρόεδρος πρέπει επιτέλους να τη μαζέψει. Ας ασκήσει επιτέλους τα αδιαμφήσβητητα και κοινώς παραδεκτά προσόντα του…Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε και θ’ απαλλαχτούμε από τη Βερκουλέσκου.


Σε ό,τι μας ζητηθεί σκύβουμε και υποκλινόμαστε


Έχει πλέον εμπεδωθεί ως κανόνας και χαρακτήρας αυτής της Κυβέρνησης η υποταγή σε όλα.. Ενώ στο διαπραγματευτικό τραπέζι με την τρόικα έπρεπε να μπαίνει και το ρίσκο τόσο των τραπεζών όσο και των δανειστών αντίθετα λένε ναι σε όλα ως πειθήνια και υποτακτικά όργανα. Σκύβουν και δέχονται τα πάντα χωρίς καμιάς μορφής διαπραγμάτευση.


Τώρα θα μου πει κάποιος «αναμένεις από τον υπουργό Οικονομικών (άλλως κλητήρα της τρόικα) να ορθώσει το οποιασδήποτε μορφής ανάστημα;» Μάλλον για αστείο και ανέκδοτο θα επρόκειτο. Ο άνθρωπος έχει τον ενδοτισμό και τη δουλικότητα χαραγμένη στο μεδούλι του. Φυσικά σε πλήρη συμβατότητα και ομοφωνία με τους υπολοίπους δωσίλογους που μας κυβερνούν. Δεν περισώζεται και δεν εξαιρείται απολύτως κανείς…


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Παντελής Νικολαϊδης: "Να μην πάρουμε την επόμενη δόση" appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1xHD7Q1

via IFTTT

Προσπάθησε να περάσει το ποτάμι με τραγικό αποτέλεσμα


Το βίντεο καταγράφει την τραγική στιγμή που ένας μοτοσικλετιστής παρασύρεται από τα φουσκωμένα νερά ποταμού στην Ινδία. Πρόκειται για… απίστευτη ανοησία την οποία πλήρωσε με την ζωή του. Το ποτάμι έχει πλημμυρίσει και τα ορμητικά νερά περνούν πάνω από το οδόστρωμα.



Προφανώς υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και δυστυχώς το πλήρωσε με την ζωή του.



Δείτε το βίντεο: tsantiri.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1nXVwbn

via IFTTT

Πρωτόπαπας: «Δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας για τους αδύναμους»

citypatras_8c63

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους», τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας…



Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του πιο αναξιόπιστου κόμματος της Ευρώπης ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για τα «κόκκινα δάνεια» και τόνισε ότι θα υπάρξει διάταξη που θα ωφελεί τους οικονομικά αδύναμους αλλά θα στέκεται στο να εντοπιστούν οι κακοπληρωτές. «Δεν πρόκειται κανείς να πάρει τα σπίτια των αδυνάμων», επανέλαβε ο κ. Πρωτόπαπας.


Σημειώνεται ότι την ίδια άποψη εξέφρασε σήμερα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.


Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Πρωτόπαπας: «Δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας για τους αδύναμους» appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1xHxaT8

via IFTTT

Αυτή είναι πραγματική φιλία


Ένα μωρό και ένα κουτάβι είναι οι καλύτεροι φίλοι του κόσμου… Ο σκύλος για πολλούς είναι ο καλύτερος φίλος του… ανθρώπου και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο αυτή η φιλία ξεκινάει από τις πρώτες βδομάδες της ζωής του. Η Eisleigh είναι ένα μωρό που γεννήθηκε πριν από 10 εβδομάδες, ενώ ο Clyde είναι ένα πίτμπουλ 8 εβδομάδων. Όπως θα δείτε από μικροί είναι μαζί και ήδη είναι οι καλύτεροι φίλοι…



Via



Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1u56jAe

via IFTTT

Ανάφη: Η ομορφιά της απλότητας! [video]

citypatras_2885

Η ησυχία και η γαλήνη του τοπίου κάνουν την Ανάφη να μοιάζει ανεπιτήδευτη και απλοϊκά όμορφη… Και πράγματι έτσι είναι…



Οι περισσότεροι την γνωρίζουν απλά ως νησί της άγονης γραμμής… Η Ανάφη όμως έχει τη δική της ταυτότητα, δεν υποκύπτει σε μιμητισμούς, διατηρεί το low profile της και, χάρη σε αυτό, τη σπάνια ομορφιά της!


ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Θα χρειαστείτε 9-13 ώρες για να φτάσετε στο νησί με συμβατικά πλοία… Αν πάλι πιστεύετε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, μεταβείτε στη Σαντορίνη με Highspeed σε 4 ώρες και από εκεί θα βρεθείτε στην Ανάφη μέσα σε ένα δίωρο με το πλοίο της γραμμής.


Το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου θα σας καλωσορίσει και θα σας «δείξει» το δρόμο για τη Χώρα, 2 χλμ. μακριά από το γραφικό επίνειο. Χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 200 μ., η Χώρα μπορεί να χαρακτηριστεί τυπικά «κυκλαδίτικη», αν και το έμπειρο μάτι θα διακρίνει τις τοπικές αρχιτεκτονικές πινελιές.


Λιθόστρωτα καλντερίμια και σχεδόν πανομοιότυπες εκκλησίες που δεν ξεχωρίζουν από τα σπίτια δημιουργούν το σκηνικό του μοναδικού οργανωμένου οικισμού του νησιού. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται και τα ερείπια του παλιού ενετικού κάστρου. Η θέα από εκεί είναι πραγματικά καθηλωτική, ιδανική για ρομαντικούς που θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.



ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Επειδή η Χώρα είναι ο μοναδικός οικισμός της Ανάφης, οι περισσότεροι επισκέπτες την επιλέγουν ως ορμητήριό τους. Μπορεί να μη διαθέτει μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά υπάρχουν περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, όμως καλούνται να συμβιβαστούν με την απαγόρευση της κατασκήνωσης στις παραλίες που έχει επιβληθεί από τις τοπικές Αρχές.


Στα στενά, γραφικά σοκάκια της Χώρας θα βρείτε, επίσης, bars και ταβερνάκια. Πάρτε μια γεύση από Ανάφη δοκιμάζοντας πιτάρια, σκορδομπάλοτα, καθώς και αναφιώτικη αστακομακαρονάδα. Μην παραλείψετε να γευτείτε το πεντανόστιμο κατσικίσιο τυρί και το ντόπιο θυμαρίσιο μέλι!


Κάρυστος: Θα σας εντυπωσιάσει…


ΚΑΛΑΜΟΣ


Ορατός από όπου κι αν στέκεται κανείς στο νησί ο Κάλαμος, στο νοτιοανατολικό τμήμα του 22 χλμ. από τη Χώρα, αποτελεί ένα θεσπέσιο μνημείο της φύσης και, αναμφίβολα, το στολίδι της Ανάφης. Πρόκειται για έναν επιβλητικό ασβεστολιθικό βράχο ύψους 450 μ. που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού. Σύμφωνα με τις τοπικές λαϊκές δοξασίες καθώς τον πλησιάζεις, νιώθεις κάτι να σε βαραίνει. Οι αναρριχητές θα τον λατρέψουν, καθώς αποτελεί ιδανικό πεδίο δράσης για την αγαπημένη τους δραστηριότητα.


ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ


Στο ψηλότερο άκρο του Κάλαμου δεσπόζει από τον 17ο αιώνα το μοναστήρι της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας. Αν θέλετε κι εσείς να δείτε από κοντά το εσωτερικού του, πρέπει να πάρετε τα κλειδιά που φυλάσσουν οι καλόγριες της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής. Η τελευταία λειτουργεί ως προσκύνημα από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και οι περισσότερες από τις εικόνες τις Καλαμιώτισσας έχουν μεταφερθεί εκεί. Όσο για την τοποθεσία; Το μοναστήρι είναι χτισμένο στους πρόποδες του Κάλαμου, στη θέση του επιφανούς ναού του Απόλλωνα Αιγλήτη.



Οι παραλίες του νησιού


Μικρές ή μεγάλες, όλες όμως πεντακάθαρες και ειδυλλιακές, οι παραλίες της Ανάφης αποτελούν το μεγάλο της ατού. Με εξαίρεση τον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, η πρόσβαση στις υπόλοιπες απαιτεί περπάτημα.


Ξεκινήστε την περιήγησή σας στις ακτές από το Κλεισίδι, έναν μικρό συνοικισμό, 15-20 λεπτά με τα πόδια από τη Χώρα. Εκεί βρίσκεται μία εκ των δύο πιο φημισμένων παραλιών του νησιού. Η εύκολη πρόσβαση, τα κρυστάλλινα νερά, η λευκή αμμουδιά και τα αρμυρίκια για φυσική σκιά δικαιολογημένα την καθιστούν τόσο δημοφιλή.


Για πιο ήρεμες καταστάσεις, συνεχίστε προς το ερημικό Κατσούνι, την Φλαμουρού ή τον Μικρό Ρούκουνα, low profile ακρογιαλιές που ενδείκνυνται για χαλάρωση και ανασυγκρότηση δυνάμεων.


Ο Μεγάλος Ρούκουνας είναι η άλλη πασίγνωστη παραλία της Ανάφης. Μεγάλη σε έκταση, με πεντακάθαρα διαυγή νερά, ώστε να διακρίνεται κάθε λεπτομέρεια στο βυθό.


Το τοπίο αλλάζει στη μικρή ακτή Καταλυμάτσα με τους επιβλητικούς κόκκινους βράχους και στην βοτσαλωτή παραλία Μέγας Ποταμός.


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Κατοικιές, όχι κατοικίες. Πρόκειται για συγκροτήματα αγροικιών που αποτέλεσαν τη βάση της αγροτικής οικονομίας του νησιού. Βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την Ανάφη και στεγάζουν μεγάλους φούρνους που τις διαφοροποιούν από τις κυκλαδίτικες αγροικίες. Εκεί μαγείρευαν και έφτιαχναν ψωμί οι Αναφιώτες. Κατοικούνταν όλο το χρόνο ή μόνο κατά το θερισμό και τον τρύγο. Οι περισσότερες από αυτές τις περίτεχνες εγκαταστάσεις σήμερα έχουν κηρυχτεί διατηρητέες.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ


Το κεφάλαιο « Ανάφη» κλείνει ιδανικά για τον ταξιδιώτη με ένα παραδοσιακό πανηγύρι! Το πιο πιθανό είναι να είστε παρόντες σε αυτό του Δεκαπενταύγουστου, τα λεγόμενα Αργοναυτικά, που γίνονται στη Χώρα. Αν όμως παρατείνετε τις διακοπές σας μέχρι τις 7-8 Σεπτεμβρίου, θα παραβρεθείτε στο μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού που διοργανώνεται στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Η προετοιμασία του ξεκινά μέρες πριν, ενώ το εορταστικό διήμερο είναι ξεχωριστό για τους ντόπιους.


Μικροί, μεγάλοι… όλοι οι καλοί χωράτε στη φιλόξενη Ανάφη. Και αν πραγματικά σας αρέσει η αυθεντικότητα και η γαλήνη, το να επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί για τις διακοπές σας είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε!


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ανάφη: Η ομορφιά της απλότητας! [video] appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1qOnpEX

via IFTTT

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ για τον διάλογο σχετικά με τη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

citypatras_9791

Συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση έγινε μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του προέδρου της …ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.


Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι : Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Στέφανος Μανίκας μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας.


Τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπησαν οι: Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Στάικος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Μετά τη συνάντηση, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε: «Σήμερα έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ο διάλογος στη βάση των επιστολών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τα 12 προγραμματικά σημεία και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τα εννέα σημεία τα οποία έθεσε.


Υπήρξαν σημεία τα οποία υπήρξε συμφωνία και άλλα που χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργασία. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει τον διάλογο για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν τέθηκαν προαπαιτούμενα για την έναρξη του διαλόγου.


Από την πλευρά μας τονίσαμε τις θέσεις μας, μεταξύ των οποίων την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή στο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει επεξεργασία με στόχο μια νέα συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα».


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ για τον διάλογο σχετικά με τη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1puClUG

via IFTTT

"Και εγώ πάσχω από καρκίνο" – Συγκίνησε μεγάλος μουσικοσυνθέτης σε εκδήλωση του Ορίζοντα! [video]

citypatras_86e6

Για τη μάχη που δίνει ο ίδιος με τον καρκίνο, μίλησε μπροστά στο Χανιώτικο κοινό ο γνωστός μουσικός…

Στέφανος Κορκολής.


Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, προκάλεσε συγκίνηση κατά τη διάρκεια μουσικής παράστασης που έδωσε χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Κρεμαστός στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, για τις ανάγκες του «Ορίζοντα» που στηρίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν νεοπλασίες.


Ο Στέφανος Κορκολής έστειλε μήνυμα πρόληψης αλλά και αισιοδοξίας, προκαλώντας στο κοινό ξέσπασμα χειροκροτημάτων.


Δείτε το βίντεο από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης:


Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post "Και εγώ πάσχω από καρκίνο" – Συγκίνησε μεγάλος μουσικοσυνθέτης σε εκδήλωση του Ορίζοντα! [video] appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1s87IFN

via IFTTT

Φέσσας: "Το κόστος της ενέργειας δημιουργεί μη ανταγωνιστική βιομηχανία"

citypatras_cced

«Οι σύγχρονες επιχειρήσεις και βιομηχανίες της χώρας συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την ύφεση και δημιουργίας θέσεων εργασίας», ήταν το…

μήνυμα που μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στην συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την βιομηχανική πολιτική, στην οποία συμμετείχε και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.


Εκτός από τον κ. Δασκαλόπουλο στην Διυπουργική συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΕΒ ο Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Άκης Σκέρτσος καθώς και ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Κυριακού.


Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ τοποθετήθηκαν σε όλα τα θέματα της ατζέντας που αφορούσε στις πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και στη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας με την παραγωγή.


Όρος επιβίωσης για τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες, τονίστηκε από τον ΣΕΒ, αποτελεί η δραστική μείωση του τελικού κόστους τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.


«Με το σημερινό άνισο πλαίσιο του ανταγωνισμού οποιαδήποτε καθυστέρηση στη μείωση του κόστους της ενέργειας θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και την απασχόληση» επισημάνθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, επείγει η άμεση εφαρμογή της δέσμης μέτρων ύψους 150 εκατ. Ευρώ που εξαγγέλθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως καθότι υπογραμμίστηκε, η ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης των ενεργειακών προϊόντων συνάδει με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας βιομηχανίας σε περίοδο κρίσης.


Στα κρίσιμα θέματα της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) ο ΣΕΒ τοποθετήθηκε για την ανάγκη ουσιαστικής συμμετοχής των επιχειρήσεων στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εθνικής στρατηγικής. «Δεν θα φθάσουμε τα επίπεδα των επενδύσεων στην Ευρώπη σε καινοτομία χωρίς στρατηγικές συμφωνίες με τους βασικούς συντελεστές της βιομηχανικής παραγωγής. Χρειαζόμαστε ένα νέο πρότυπο συνεργασίας των επιχειρήσεων και των ερευνητικών κέντρων και στο πλαίσιο αυτό από τον ΣΕΒ προτείνεται η συγκρότηση Δικτύου Ανάπτυξης Καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις και η προώθηση Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα σε τομείς τεχνολογικής προτεραιότητας».


Τέλος, συζητήθηκαν πολιτικές για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που θίγονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και ευρύτερα τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία. Για τον ΣΕΒ προτεραιότητα στήριξης, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, έχουν οι επιχειρήσεις στις οποίες κινδυνεύει ένας σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τεκμηριώνονται οι προοπτικές βιωσιμότητας τους.


Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με πρώτο σκέλος την εκπόνηση Σχεδίων Προσαρμοστικότητας των Επιχειρήσεων, σε τρεις αρχικά τομείς, όπως είναι η εφαρμογή μεθόδων αποτελεσματικής διαχείρισης πόρων, στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και στην Εξωστρέφεια. Για την αποτελεσματική υποστήριξη των σχεδίων αυτών, προτάθηκε η δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης των Σχεδίων Προσαρμογής των επιχειρήσεων, μέσα από σύμπραξη των κοινωνικών εταίρων με εξειδικευμένους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Στις δηλώσεις του μετά την διυπουργική ο κ. Φέσσας ότι το κόστος ενέργειας δημιουργεί μη ανταγωνιστική βιομηχανία, ενώ υπογράμμισε ότι το μη μισθολογικό κόστος είναι ένα αντικίνητρο για την εργασία στην Ελλάδα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του κου Φέσσα: «Όπως συμφωνήσαμε και με την παρουσία του Πρωθυπουργού, ένας κύριος άξονας και πυρήνας ανάπτυξης της χώρας είναι η βιομηχανική πολιτική. Έχει συσταθεί από την Κυβέρνηση το Συμβούλιο Βιομηχανικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή των Υπουργών που ανέφερε ο κ. Δένδιας και σε αυτό το Συμβούλιο παρατηρητής αλλά και συμμετέχων είναι ο ΣΕΒ.


Από τη μεριά του ΣΕΒ που δείχνει συνέχεια και συνέπεια, ήταν μαζί μου και ο κ. Δασκαλόπουλος ο Επίτιμος Πρόεδρος, ο οποίος ήταν μέλος του Συμβουλίου της Βιομηχανικής Πολιτικής, όπως επίσης ο κ. Μυτιληναίος που ξέρει καλά τα θέματα της ενέργειας και μετείχαν επίσης ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Κυριακού, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής αντίστοιχα στον ΣΕΒ.


Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός ασχοληθήκαμε με το να επουλώσουμε τις πληγές που μας άφησε η κρίση, που είναι και το κόστος της ενέργειας Το κόστος της ενέργειας δημιουργεί μη ανταγωνιστική βιομηχανία, όπως επίσης είδαμε και τις προοπτικές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που είναι η καινοτομία και η έρευνα, καθώς και η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων.


Νομίζω ότι το πλαίσιο που ετέθη, να παρακολουθείται η εξέλιξη ανά 20ήμερο και ανά 2μηνο να συνεδριάζουμε σε υπουργικό επίπεδο και με τη Διοίκηση του ΣΕΒ είναι το καλύτερο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε για να δημιουργηθεί μια ανάπτυξη με στέρεες βάσεις, που μόνο η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα μπορούν να φέρουν και να δοθούν θέσεις δουλειάς στους Έλληνες εργαζόμενους σταθερές και καλά αμειβόμενες. Ευχαριστώ».


Δημοσιογράφος: «Μια ερώτηση προς τον κ. Φέσσα. Πιστεύετε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ως τώρα στην αγορά εργασίας είναι αρκετές για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων ή θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις;».


Θεόδωρος Φέσσας: «Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κόστος εργασίας νομίζω είναι υπέρ αρκετές και ο ΣΕΒ ουδέποτε ζήτησε περαιτέρω παρέμβαση στο κόστος εργασίας. Άλλωστε οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ ξέρετε ότι πληρώνουν πολύ πάνω από τον μέσο μισθό, όπως αναφέρεται και από το Υπουργείο Εργασίας. Από κει και πέρα το μη μισθολογικό κόστος είναι ένα αντικίνητρο για την εργασία στην Ελλάδα. Και το μη μισθολογικό κόστος έχει δύο συντελεστές: ο ένας είναι η υψηλή φορολογία της εργασίας, αλλά βέβαια η υψηλή φορολογία βαρύνει όλους τους Έλληνες κυρίως και με τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στη διάρκεια της κρίσης και ο δεύτερος είναι οι εργοδοτικές εισφορές. Οι εργοδοτικές εισφορές σταδιακά μειώνονται και ήδη ο Υπουργός Εργασίας, νομίζω έχει υπόψη του εφόσον υπάρξουν σωστές και επιτυχημένες εκτελέσεις του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του χρόνου να προχωρήσει και σε νέα περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά 1-1,5%».


Πηγή


The post Φέσσας: "Το κόστος της ενέργειας δημιουργεί μη ανταγωνιστική βιομηχανία" appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1s87IW6

via IFTTT

Χρυσούλα Γιαταγάνα: «Καταγγέλλω τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ως εγκληματία πολέμου»

citypatras_b3ce

Δριμεία επίθεση προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ εξαπέλυσε η Ανεξάρτητη Βουλευτής Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα από του βήματος της Βουλής, καταγγέλλοντάς τον ως …

εγκληματία πολέμου, για την γενοκτονία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, με θύματα πολλά παιδιά και αμάχους.


Η κ.Γιαταγάνα τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καταγγέλλω τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ως εγκληματία πολέμου και καλώ τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να κινήσει τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Χάγης. Αν δεν επιληφθεί άμεσα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, τότε ο ΟΗΕ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Να καταργηθεί, όπως καταργήθηκε η Κοινωνία των Εθνών».


Τέλος, και αφού χαιρέτησε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, κάλεσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Εξωτερικών της Χώρας μας κ.Βενιζέλο, να προσέλθει στη Βουλή για το θέμα της Παλαιστίνης και να δώσει εξηγήσεις για την εκκωφαντική σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Χρυσούλα Γιαταγάνα: «Καταγγέλλω τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ως εγκληματία πολέμου» appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1puzj31

via IFTTT

Μέτρα της Τροχαίας στην περιοχή των Τεμπών

citypatras_d76a

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που πιθανόν θα…

προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των Νομών Λάρισας και Πιερίας, την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (03-08-2014) και κατά τις ώρες 12.00΄ έως 22.00΄:


• Η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.

• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.


Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Μέτρα της Τροχαίας στην περιοχή των Τεμπών appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1puzg7d

via IFTTT

Οι 4 βάτραχοι: Μια σύντομη διδακτική ιστορία για την ημιμάθεια και γνώση


Τέσσερις βάτραχοι κάθονταν πάνω σε ένα κορμό δέντρου, που επέπλεε πιασμένος στην άκρη ενός ποταμού. Ξαφνικά ελευθερώθηκε και σιγά-σιγά άρχισε να παρασύρεται προς τα κάτω, στη ροή του ποταμού. Οι βάτραχοι ήταν ενθουσιασμένοι καθώς ποτέ δεν είχε τύχει να νιώσουν τη χαρά της κίνησης πάνω στο νερό.



Κάποια στιγμή, ο πρώτος βάτραχος είπε: «Πράγματι, είναι ένας θαυμάσιος κορμός. Κινείται σαν να είναι ζωντανός. Δεν ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει ένας τέτοιος κορμός».



Μετά από λίγο ο δεύτερος βάτραχος μίλησε και είπε: «Όχι φίλε μου, ο κορμός είναι σαν όλους τους άλλους κορμούς, και βέβαια δεν κινείται. Είναι το ποτάμι που πηγαίνει προς τη θάλασσα και μεταφέρει εμάς και τον κορμό μαζί του».



Και μετά ο τρίτος βάτραχος μίλησε και είπε: «Δεν είναι ούτε ο κορμός, ούτε το ποτάμι που κινείται. Η κίνηση είναι στη σκέψη μας. Γιατί χωρίς τη σκέψη, τίποτα δεν κινείται.»



Και έτσι οι τρεις βάτραχοι ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται, σχετικά με το τι είναι αυτό που τελικά κινείται. Μάλιστα σε λίγο η διαφωνία τους έγινε καυγάς αληθινός, μη μπορώντας καθόλου να συμφωνήσουν.



Αφού είδαν κι αποείδαν, στράφηκαν τελικά στον τέταρτο βάτραχο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν ήσυχος και τους άκουγε προσεχτικά, και ρώτησαν τη γνώμη του.



Κι εκείνος τους είπε: «Ο καθένας σας έχει δίκιο, και κανένας σας δεν είναι λάθος. Η κίνηση είναι στον κορμό, στο νερό και στην σκέψη μας επίσης».



Οι τρεις βάτραχοι έμειναν για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητοι και μετά ξέσπασαν σε κραυγές εξαγριωμένοι, γιατί κανείς δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι η δική του αλήθεια δεν ήταν η ολόκληρη αλήθεια, και ότι οι άλλοι δύο δεν ήταν τελείως λάθος.



Και τότε κάτι πολύ παράξενο έγινε : οι τρεις βάτραχοι ενώθηκαν προς στιγμήν και έσπρωξαν τον τέταρτο βάτραχο και τον πέταξαν στο ποτάμι…



Χαλίλ Γκιμπράν



Πηγή



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1m2TIs2

via IFTTT

Πάνω από 1.300 τα κρούσματα Έμπολα, 729 θάνατοι στη δυτική Αφρική

citypatras_de3d

Ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής δεν σταματά να…

επιδεινώνεται, με πάνω από 1.300 κρούσματα και 729 θανάτους ως την 27η Ιουλίου, και συμπεριλαμβάνει 57 νεκρούς από την 23η ως την 27η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).


Από την 23η ως την 27η Ιουλίου, «συνολικά 122 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα) καθώς και 57 θάνατοι σημειώθηκαν στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε», διευκρίνισε ο οργανισμός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Ακόμη, ο ΠΟΥ ανέφερε πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε επαφή με έναν υπήκοο των ΗΠΑ ο οποίος απεβίωσε στο Λάγκος την περασμένη εβδομάδα όπου έφθασε από το Λιβερία μέσω του Τόγκο και της Γκάνας.


Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους. Ειδικότερα, το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.


Πηγή


The post Πάνω από 1.300 τα κρούσματα Έμπολα, 729 θάνατοι στη δυτική Αφρική appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nPe7Fw

via IFTTT

Αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ

citypatras_42f2

Έπειτα από την πάροδο σχεδόν 18 μηνών, ήρθη το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις «Σταθερές Συγκοινωνίες»…

(μετρό, τραμ και ηλεκτρικό) που είχε επιβληθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το υπουργείο Μεταφορών, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ).


Σύμφωνα με εργαζομένους, «αυτή η κίνηση αποτελεί θετικό στοιχείο» την περίοδο, μάλιστα, που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΣΤΑΣΥ.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nPe7p3

via IFTTT

Προβλέψεις για τον ετήσιο ρυθμό ΑΕΠ

citypatras_d5bd

Στο 0,6% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις…

βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει την προηγούμενη εκτίμηση του ΚΕΠΕ ότι το 2014 θα αποτελέσει έτος μετάβασης από την μακροχρόνια ύφεση, που είχε διάρκεια έξι έτη, σε καθεστώς ανάπτυξης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΕ.


Όπως σημειώνει, η επιβεβαίωση της εκτίμησης έναρξης περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα εντός του 2014 αντανακλά τις συνθήκες σταθεροποίησης που επικρατούν στην ελληνική οικονομία. Οι συνθήκες αυτές απορρέουν κυρίως από τη σταδιακή εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, την υλοποίηση μιας σειράς καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και την προοδευτική ομαλοποίηση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου.


«Η εκτιμώμενη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ εντός του 2014 δύναται να διευρυνθεί περαιτέρω βασιζόμενη (α) σε μια περισσότερο ευνοϊκή πορεία των εξαγωγών, τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών, κυρίως μέσω του τουρισμού, όσο και από την πλευρά των αγαθών, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, (β) στη μετάβαση από αρνητικούς σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής των επενδύσεων, μέσω κυρίως της αποκατάστασης των συνθηκών ρευστότητας και χρηματοδότησης, αλλά και της περαιτέρω βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος βάσει της προώθησης των σχετικών μεταρρυθμίσεων, και (γ) στη σταδιακή ανάσχεση των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών αναφορικά με την ανεργία, μετά και τις πρώτες διαφαινόμενες τάσεις σταθεροποίησης στο εν λόγω μέγεθος. Επιπρόσθετες θετικές επιδράσεις δύνανται να προκληθούν από την ενίσχυση των ευνοϊκών προοπτικών αναφορικά με την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη», αναφέρει το ΚΕΠΕ.


«Προς την αντίθετη κατεύθυνση ενδέχεται να λειτουργήσουν παράγοντες που αφορούν τόσο στο εξωτερικό όσο και το εγχώριο περιβάλλον. Στην πρώτη περίπτωση, ως ιδιαίτερα κρίσιμοι αξιολογούνται οι γεωπολιτικοί παράγοντες, όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Στη δεύτερη περίπτωση, καίριο ρόλο θα διαδραματίσουν τυχόν εγχώριες εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν καθυστερήσεις και αγκυλώσεις στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θα θέσουν σε κίνδυνο τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, την εξομάλυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα».


Πηγή


The post Προβλέψεις για τον ετήσιο ρυθμό ΑΕΠ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1oSxgXh

via IFTTT

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

citypatras_0b2b

Όπως μετέδωσε πριν λίγο η ιστοσελίδα USA Today, ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για …

72 ώρες, δηλαδή για τρεις ημέρες. Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί τοπική ώρα.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1oSxhdS

via IFTTT

Πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ σε όσους παίρνουν βότσαλα από τη… Σκιάθο!

citypatras_17ef

Τα Λαλάρια της Σκιάθου είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας και τα κάτασπρα βότσαλα που την καλύπτουν είναι ένα…

από τα χαρακτηριστικά της που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει.


Είναι αυτά ακριβώς τα βότσαλα που έχουν γίνει πόλος έλξης για τουρίστες και ντόπιους, οι οποίοι όταν την επισκέπτονται φροντίζουν να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους και μερικά από αυτά.



Οι ντόπιοι τα μαζεύουν και διακοσμούν τις αυλές τους, ή τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν, ενώ οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά.


Παρ’ όλ’ αυτά, οι γεωλόγοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια για να γεμίσει και πάλι η παραλία από τα λευκά βότσαλα που την έχουν χαρακτηρίσει.



Για να εμποδίσει λοιπόν την… «αποψίλωση» της παραλίας, το Λιμενικό της Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση για τη συλλογή βοτσάλων και μάλιστα απειλεί με πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 400 – 1.000 ευρώ.


Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» έχει αναρτήσει πινακίδες στα Λαλάρια που ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι απαγορεύεται να μαζεύουν βότσαλα και μένει τώρα να δούμε αν η τακτική αυτή θα αποφέρει καρπούς και θα αποτρέψει τουρίστες και ντόπιους από την συλλογή βοτσάλων.



The post Πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ σε όσους παίρνουν βότσαλα από τη… Σκιάθο! appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nP2dvd

via IFTTT