Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πως ανοίγει η πόρτα ενός αεροπλάνου; [video]

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ένας επιβάτης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα αεροσκάφους εν πτήση... Ήταν στις 24 Νοεμβρίου 1971 όταν ένας αεροπειρατής γνωστός με το ψευδώνυμο «D. B. Cooper» άνοιξε την πίσω πόρτα ενός Boeing 727 και πήδηξε στο κενό, έχοντας μαζί του ένα αλεξίπτωτο και λεία 200.000 δολαρίων. Το συμβάν επηρέασε το σχεδιασμό των σύγχρονων αεροσκαφών, τα οποία πλέον δεν επιτρέπουν την εθελούσια έξοδο οποιουδήποτε επιβάτη, όσο το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα. Πως ανοίγει όμως η πόρτα ενός σύγχρονου αεροσκάφους; Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, η πόρτα ενός σύγχρονου αεροσκάφους ανοίγει με μια σχετικά απλή κίνηση, όταν αυτό βρίσκεται στο έδαφος. Όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, η συμπίεση της καμπίνας ασκεί ισχυρή πίεση στις πόρτες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πόρτες του αεροπλάνου ανοίγουν ανεπαίσθητα προς τα μέσα, πριν ανοίξουν πλήρως προς τα έξω. Σε μια τυπική πτήση, η δύναμη που ασκείται στις πόρτες του αεροσκάφους ξεπερνά τους 5,5 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο. Η απασφάλιση της πόρτας προς τα μέσα, είναι δυνατή μόνο όταν το αεροπλάνο πετάει σε χαμηλό ύψος. Και σε αυτή όμως την περίπτωση, η πόρτα δεν πρόκειται να ανοίξει προς τα έξω λόγω των δυνάμεων που ασκεί η αντίσταση του αέρα. Στην καλύτερη περίπτωση, μόλις μια χαραμάδα θα παραμείνει ανοιχτή. inflight.gr

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1M8QnYF
via IFTTT

Απίστευτο παρκάρισμα με μοτοσικλέτα! [video]

Σα να μην έφτανε η οδήγηση ισορροπώντας στην μπροστινή ρόδα, αυτός ο μοτοσικλετιστής αποφάσισε να περάσει σε άλλο επίπεδο παρκάροντας με έναν εντυπωσιακό τρόπο…

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1M8Ql3e
via IFTTT

Όταν η φωτιά συναντά την μουσική... [video]

Όταν η φωτιά συναντά την μουσική το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό... Δείτε το βίντεο:

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1Rl4fPF
via IFTTT

10 τρομακτικά τέρατα που είναι αληθινά

Έχουν προκαλέσει σημαντικές ψυχολογικές φοβίες... Έχουν χτίσει φρικιαστικούς μύθους γύρω από το όνομά τους. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ, αποδεικνύοντας πως μία από τις μεγαλύτερες πηγές τρόμου είναι η... ποικιλία της φύσης. Δείτε τα δέκα πλάσματα που ακολουθούν. Ο φονικός κροκόδειλος Ζυγίζει παραπάνω από έναν τόνο, έχει μήκος 6,5 μέτρα και τριγυρνά στα νερά των Φιλιππίνων, περιμένοντας την λεία που θα θρέψει το πελώριο σώμα του. Διόρθωση: Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρελθοντικό χρόνο για τον κροκόδειλο της συγκεκριμένης φωτογραφίας, καθώς αιχμαλωτίστηκε από ντόπιους με ειδικές παγίδες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κροκόδειλο που έχει πιαστεί ζωντανός. Τα τελευταία χρόνια, ένα νεκρό παιδί, ένας αγνοούμενος ψαράς, ακόμη και νεροβούβαλοι συγκαταλέγονται στα πιθανά θύματά του, γι’ αυτό και οι εκατό άνδρες που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν το κουφάρι του δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου για τον θάνατό του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κροκόδειλος δεν ήταν ο μόνος του είδους του. Το γιγαντιαίο καλαμάρι Σε αντίθεση με τον πιο πάνω κροκόδειλο, το τεράστιο καλαμάρι δεν έχει ποτέ αιχμαλωτιστεί ζωντανό. Αυτό το είδος καλαμαριού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 μέτρα σε μήκος και τον ένα τόνο σε βάρος, ενώ διαθέτει οκτώ χοντρά «άκρα», άλλα δύο πιο μακριά πλοκάμια και μάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Ο τρόμος και η παραφιλολογία γύρω από αυτά τα πλάσματα δεν ξεκινά από τις «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα», αλλά «τρομαγμένες» μαρτυρίες συναντώνται και αιώνες πριν. Ευτυχώς για τους κοινούς κολυμβητές, το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν βγαίνει πολύ συχνά στην επιφάνεια. Η αράχνη που τρώει πουλιά Το όνομά της τα λέει όλα: Ταραντούλα Γολιάθ. Αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αραχνοφοβίας και μπορεί να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο κολιμπρί για κολατσιό. Φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά σε μήκος, πιάνει τα θύματά της σε μεταξένιο ιστό και στην συνέχεια χύνει το δηλητήριό της. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν σημειωθεί ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της και το τσίμπημά της για τα ανθρώπινα δεδομένα να μην θεωρείται φονικό, αλλά αυτό δεν μας κάνει να θέλουμε να την επιλέξουμε για κατοικίδιο. Το πορτογαλέζικο «man-of-war» Η εμφάνισή του ξεγελά, καθώς μοιάζει με μια υδάτινη φούσκα. 10.000 Αυστραλοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί του κάθε χρόνο ωστόσο έμαθαν πολύ καλά τι είναι το συγκεκριμένο πλάσμα: Πρόκειται για «αποικιακό» οργανισμό με πολλά «στρώματα», εκ των οποίων το μεγαλύτερο περιέχει αέρια και δηλητήριο, που καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα μας.

Η αντιμετώπιση του τσιμπήματος περιλαμβάνει αλατόνερο και διαφέρει από αυτή του τσιμπήματος κοινής μέδουσας. Το πλάσμα αυτό πήρε το όνομά του από τα παλαιού τύπου πολεμικά πλοία «Man-of-War», με τα οποία μοιάζει η μεγάλη τους κύστη. Ο Αυτοκρατορικός σκορπιός Συναντάται κυρίως στην Δυτική Αφρική και αποτελεί απτό παράδειγμα της ρήσης «τα φαινόμενα απατούν». Μπορεί το μέγεθός του (φτάνει τα 20 εκατοστά), το μαύρο χρώμα του και οι δαγκάνες του να μοιάζουν απειλητικές, αλλά στην πραγματικότητα, το είδος αυτό που σπέρνει τόσο πανικό με την όψη του είναι άκακο. Μάλιστα, πολλοί υιοθετούν αυτοκρατορικούς σκορπιούς ως κατοικίδια και τα τρέφουν με τριζόνια, σκουλήκια και… ποντικάκια. Η νυχτερίδα-βαμπίρ Περιμένουν υπομονετικά να κοιμηθούν τα κοπάδια των ζώων, και στην συνέχεια με τα κοφτερά τους δόντια ανοίγουν ένα κομμάτι δέρματος και περιμένουν να τρέξει το αίμα με το οποίο τρέφονται. Μπορεί να μην έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους, αλλά οι νυχτερίδες-twilight που συναντώνται στην Νότια Αμερική θεωρούνται επικίνδυνες γιατί μεταφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό ένα σωρό μικρόβια και ασθένειες. Ψάρια-γίγαντες Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία ψάρια κυκλοφορούν στα νερά της Γης και διεκδικούν τον τίτλο του μεγαλύτερου «λεπιοφόρου» οργανισμού. Το είδος oarfish φτάνει τα 17 μέτρα και όταν απειλείται με θάνατο βγαίνει προς την επιφάνεια όπου επιπλέει, γεγονός στο οποίο οφείλεται ο μύθος των φιδίσιων τεράτων της θάλασσας που συναντάται σε κάποιους πολιτισμούς. Το βραζιλιάνικο arapaima από την άλλη είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει βρεθεί σε γλυκά νερά και συχνά ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος. Το ψάρι με το «φιδίσιο» κεφάλι –εξ ου και το όνομα sneakhead, τέλος, ζει στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και είναι πολύ επιθετικό με όσους απειλούν τα νεογνά του. Μπορεί μάλιστα να περπατήσει μέχρι και στην στεριά με τα απαλά του λέπια και να ζήσει με αέρα για ένα μικρό διάστημα. Με άλλα λόγια, μην το πειράξετε: Θα έρθει να σας βρει. Το «σατανικό» Box Jellyfish Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας ίσως να μην τρομάζει με την… pop ονομασία του, αλλά αν διαβάσετε παρακάτω, εγγυόμαστε πως δεν θα θέλετε να κολυμπήσετε στα τροπικά νερά του Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού όπου ζει – για να μην πούμε πως θα διστάζετε να μπείτε μέχρι και στην μπανιέρα σας.

Η συγκεκριμένη μέδουσα ή θαλάσσια σφήκα διαθέτει πλοκάμια, καθένα από τα οποία έχει 5.000 κύτταρα έτοιμα να τσιμπήσουν. Το δηλητήριό τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο τοξικές ουσίες του πλανήτη, ενώ όταν έρθουν σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό παραλύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που τα θύματα ικετεύουν να ακρωτηριαστούν, ενώ συχνά δεν προλαβαίνει καν να συμβεί αυτό καθώς η ένταση και ο πόνος προκαλούν ανακοπή καρδιάς. Γίνεται χειρότερο; Γίνεται: Η θαλάσσια σφήκα είναι σχεδόν διάφανη και τα θύματά της πέφτουν πάνω της χωρίς ποτέ να την δουν. Η μόνη σας ελπίδα απέναντι στο… θεριό είναι να πιάσετε φιλίες με θαλάσσιες χελώνες. Τα συμπαθή αυτά πλάσματα έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους και θεωρούν τα φονικά αυτά όντα πολύ νόστιμο μεζέ. Ο πύθωνας της Βιρμανίας Το μέγεθος αναμφίβολα μετράει. Όταν μάλιστα πρόκειται για γιγάντιο φίδι που φτάνει τα 15 μέτρα σε μήκος και τον μισό τόνο σε βάρος, όχι απλώς μετράει αλλά προκαλεί πολλαπλές ανατριχίλες. Ο απλός μηχανισμός επίθεσης του πύθωνα λειτουργεί ως εξής:

Πιάνει το θύμα του με τα κοφτερά του δόντια, τυλίγει το σώμα του γύρω από αυτό και απλώς σφίγγει. Το θύμα πεθαίνει από ασφυξία και τότε ο πύθωνας το καταπίνει… αμάσητο χάρη στα ελαστικότατα σαγόνια του. Κι αν μπορούμε να θεωρήσουμε την κατηγοριοποίηση του βιρμανικού πύθωνα στα απειλούμενα είδη καλά νέα, όταν βρεθούμε σε κάποια σκοτεινή γωνιά της ζούγκλας και τον συναντήσουμε απέναντί μας, σίγουρα δεν θα είναι εκείνος το απειλούμενο είδος. Η περίπτωση της Nessie Το 1934, ένας γιατρός από την Σκωτία τραβά την συγκεκριμένη φωτογραφία και έκτοτε ο μύθος για το τέρας του Λοχ Νες έχει αποκτήσει… τερατώδεις διαστάσεις. Πρόκειται για τα 15 λεπτά δημοσιότητας του γιατρού, που χάρη σε καλά τοποθετημένα κούτσουρα στην σκοτσέζικη λίμνη πολλαπλασιάστηκαν ή όντως ένα τέρας που μοιάζει με μίνι βροντόσαυρο έφερε δικαίως μεγάλο κύμα τουρισμού προς το νησί;

Οι έρευνες, τα σόναρ και η επιστήμη επιλέγουν κατηγορηματικά την πρώτη εκδοχή, όμως η τρέλα γύρω από την Nessie υπήρξε τόσο μεγάλη κατά τον 20ο αιώνα, που το διάσημο τέρας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1M3SjOW
via IFTTT

Σκύλος παθαίνει πανικό, όταν ο ιδιοκτήτης του κρύβεται κάτω από το νερό [video]

Ο Tucker, ένα από τα δυο σκυλιά μιας οικογένειας, δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του όταν...

ο ιδιοκτήτης του Έρικ βουτάει κάτω από το νερό. Δείτε την γεμάτη αγωνία αντίδραση του!

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1RGd3zD
via IFTTT

Μπήκε για να ενθαρρύνει τον οδηγό και δείτε τι έπαθε... [video]

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί δεν πρέπει να βρισκόμαστε μέσα στην πίστα όταν κάποιος κάνει drifting, κοινώς μπαντιλίκια... Στη συγκεκριμένη δοκιμή, η οποία δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, κάποιος από την ομάδα αποφάσισε να μπει μέσα στην πίστα για να εμψυχώσει τον οδηγό! Κάπου όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου το "έχασε" και δεν θέλει και πολύ για να γίνει το ατύχημα... Δείτε το βίντεο με τον τύπο που μπήκε για να ενθαρρύνει τον οδηγό:

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1KOv4GA
via IFTTT

Τι μπορεί να κάνει ο αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι άλλοι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα με ευκολία, στα οποία οι δεξιόχειρες δυσκολεύονται;

Για παράδειγμα βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό. Αν, λοιπόν, είστε αριστερόχειρας τότε: Έχετε περισσότερες πιθανότητες να μεθύσετε ευκολότερα από κάποιον δεξιόχειρα που θα πίνετε το ίδιο ποτό, με την ίδια συχνότητα και την ίδια ποσότητα. Το δεξί ημισφαίριο που χρησιμοποιεί ο αριστερόχειρας για κάποιο λόγο δεν αντέχει το αλκοόλ. Έχετε περισσότερες πιθανότητες εάν πάθετε εγκεφαλικό, να το ξεπεράσετε σε σχέση με κάποιον δεξιόχειρα. Μπορείτε να δείτε καλύτερα κάτω από το νερό όταν κάνετε βουτιές. Ο εγκέφαλός σας μπορεί ευκολότερα να αντιληφθεί μια τρισδιάστατη εικόνα. Ο εγκέφαλος σας μπορεί επίσης να δώσει την προσοχή του σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, κάτι που δυσκολεύει τους δεξιόχειρες. Βέβαια αυτός ο εγκέφαλος που μπορεί και κάνει πολλά, δεν αναπαύεται τόσο εύκολα όσο ο εγκέφαλος ενός δεξιόχειρα και πολλοί αριστερόχειρες υποφέρουν από αϋπνίες. Ο ίδιος εγκέφαλος, κάνει έναν αριστερόχειρα να τρομάζει πιο εύκολα, ενώ όταν περνάει κάποιο μετατραυματικό στρες, το βιώνει εντονότερα. Οι αριστερόχειρες επίσης ζουν κατά μέσο όρο λιγότερα χρόνια από τους δεξιόχειρες (9 χρόνια κατά μέσο όρο) ενώ έχουν 4 στις 10 πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι. Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που είναι αριστερόχειρας έχεις 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνει πλουσιότερος από τον ίδιο απόφοιτο που είναι δεξιόχειρας. Οι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά. Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY (το κλασικό πληκτρολόγιο του κομπιούτερ). Διάσημοι αριστερόχειρες: Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα ο Μαρκ Τουέιν και πολλοί άλλοι. Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες. Και αυτό επειδή στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ έπειθαν περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός. Ο εγκέφαλός μας εκλαμβάνει τις κινήσεις από τη δεξιά πλευρά ως φιλικές ενώ εκείνες από την αριστερή ως εχθρικές. Η τηλεόραση λοιπόν στα ντιμπέιτ δείχνει τις κινήσεις κάποιου αριστερού χεριού στα δεξιά, και τις κινήσεις του δεξιού χεριού στα αριστερά. Τέλος να σας πούμε ότι στη γη για κάθε 9 δεξιόχειρες που γεννιούνται γεννιέται ένας αριστερόχειρας.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1N3jfhv
via IFTTT

Απίστευτο γέλιο με την κατσίκα που.. σερφάρει... [video]

Ένας Καλιφορνέζος αγόρασε μία κατσίκα...

για να καθαρίσει τα χόρτα από τα χωράφια του και κατέληξε να κάνει μαζί της… σερφ. Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν

η Γκότι, μία κατσίκα, ακολουθούσε συνέχεια τον Ντάνα ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος ζει στο Πίσμο Μπιτς της Καλιφόρνια, όπου και αν πήγαινε. Έτσι ο Μακ Γκρέγκορ, την πήρε μαζί του σε ότι δραστηριότητα έκανε. Ο ίδιος είναι δάσκαλος σερφ και standup paddleboard, έτσι η κατσίκα έμαθε να κάνει… σερφ! Οι κατσίκες είναι εκπληκτικές στο κολύμπι, δεν πιστεύω να το ξέρει ο κόσμος αυτό», αναφέρει ο Ντάνα. Δείτε τις στιγμές που μοιράζεται ο Ντάνα με την Γκότι.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1Wo4AI0
via IFTTT

Αν δεν ήταν γάτος θα ήταν σίγουρα... λιοντάρι [video]

Έναν επίμονο αντίπαλο βρήκε ο κροκόδειλος σε λίμνη της Νέας Ορλεάνης...

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού άφησαν μερικά κομμάτια κοτόπουλου στο ερπετό και ενώ αυτό ξεκινάει το μεσημεριανό του, εμφανίζεται ο οικιακός γάτος...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1MpoAio
via IFTTT

Τεράστιος άντρας έφαγε το ξύλο της ''αρκούδας'' από μια νεαρή κοπέλα [video]

Η νεαρή κοπέλα μπορεί να είναι αθλήτρια του καράτε αλλά...

δεν περιμέναμε να ξαπλώσει τέτοιον άνδρα τόσο εύκολα.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1MplICp
via IFTTT

Γυναίκα δέχεται μια αηδιαστική έκπληξη καθώς απολαμβάνει το παγωτό της [video]

Ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγο και το παιδί της, αυτή η γυναίκα αποφάσισε να στείλει στους γονείς της έναν... χαιρετισμό μέσω βίντεο, καθώς απολάμβανε ένα χωνάκι παγωτό. Μόνο που επέλεξε να σταθεί στο λάθος σημείο. Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έχοντας ξεπεράσει τις 1.000.000 προβολές. πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1GT9CVO
via IFTTT

Ξεκαρδιστικό βίντεο - Όταν δύο μωρά προσπαθούν να συνεννοηθούν! [video]

Μπορεί να αδυνατούν να πουν τις πρώτες τους λεξούλες, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ακόμη και με τις χαριτωμένες κραυγούλες τους δεν μας δίνουν να καταλάβουμε τι ζητάνε...

Τι κι αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, μέσα από την καθημερινότητά μας, πλέον αναγνωρίζουμε την κάθε φωνούλα τους! Τι ακριβώς θέλει από εμάς! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δυο μωράκια βρεθούν στο ίδιο μέρος; Η συζήτηση μεταξύ τους είναι σκέτη απόλαυση! Μιλούν βλέπετε την ίδια γλώσσα. Εμείς την μαθαίνουμε σιγά σιγά. Τι μπορεί να λένε μεταξύ τους; Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να το ξέρουμε! Αν κρίνουμε πάντως από τους δύο λιλιπούτειους πρωταγωνιστές του βίντεό μας, σίγουρα θα λένε κάτι ενδιαφέρον και ευχάριστο! Κάτι που μόνο οι δυο τους ξέρουν! Δείτε το βίντεο: πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1M3BHa1
via IFTTT

Μην κάνετε πάρτι εργένηδων στη Σουηδία... [video]

Μάλλον στη Σουηδία συνηθίζουν αλλιώς τα πάρτι εργένηδων...

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Έλληνες! Δείτε το video και θα καταλάβετε:

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1l13qBn
via IFTTT

Κι εκεί που οδηγούσε φυσιολογικά το Scooter του, ξαφνικά… [video]

Έχει δει και καλύτερες μέρες…

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1WqiR1F
via IFTTT

ΓΙΑ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ: Πως να ρίχνετε μόνο εξάρες; [video]

Και αφήστε τους άλλους να σας λένε τυχεράκιδες...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1NgKl9u
via IFTTT

8 άβολες στιγμές που εύχεσαι κάποιος να σου έλεγε κάτι... [video]

Συνήθως όμως κανείς δεν μιλάει και γίνεσαι ρεζίλι μέχρι να το πάρεις μόνος σου χαμπάρι. Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1Rkvwlh
via IFTTT

Τι κάνει κακό στη σχέση σας;

δεν αρκεί η αγάπη για να διατηρηθεί ο δεσμός μεταξύ των δυο

συντρόφων

Μην πέφτετε στα παρακάτω σφάλματα και ούτε να ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές από κανένα. Αν έχετε από την αρχή τέτοια σημάδια από τον άλλο, κρατήστε καλύτερα τις αποστάσεις σας και αν εμφανιστούν μετά από καιρό, μη διστάσετε να δώσετε τέλος σε αυτές, με όποιο τρόπο θεωρείτε εσείς καλύτερο. Σε μια σχέση δεν αρκεί η αγάπη για να διατηρηθεί ο δεσμός μεταξύ των δυο

συντρόφων και υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές που δεν

πρέπει να επιτρέπονται, ούτε να είναι ανεκτές από κανέναν. Μπορεί

βέβαια, να μην έχουν όλες το ίδιο βάρος και το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα,

αλλά σωρευτικά διαβρώνουν τα θεμέλια της σχέσης οδηγώντας σταδιακά στο

τέλος της. Μην πέφτετε στα παρακάτω σφάλματα και ούτε να ανέχεστε τέτοιες

συμπεριφορές από κανένα. Αν έχετε από την αρχή τέτοια σημάδια από τον

άλλο, κρατήστε καλύτερα τις αποστάσεις σας και αν εμφανιστούν μετά από

καιρό, μη διστάσετε να δώσετε τέλος σε αυτές, με όποιο τρόπο θεωρείτε

εσείς καλύτερο. 1. Οι βωμολοχίες Όσο νευριασμένος και απογοητευμένος να είναι κάποιος με το έτερόν του

ήμισυ, οι χαρακτηρισμοί και οι βωμολοχίες δεν δικαιολογούνται. Η

αθυροστομία δεν είναι μια αποδεκτή συμπεριφορά και όσο την επιτρέπετε ή

ακόμα, την εξασκείτε, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνετε στη σχέση σας και εσάς

τους ίδιους πληγώνοντας το άτομο, που ουσιαστικά αγαπάτε, αλλά έχετε

την τάση να το ξεχνάτε. 2. Η απιστία Η απιστία είναι για τους περισσότερους το ξεκάθαρο τέλος μιας σχέσης, αν

και υπάρχουν και οι περιπτώσεις, που με τη θέληση και την πίστη και των

δυο μπορεί να ξεπεραστεί ένας τέτοιος σκόπελος. Σε κάθε περίπτωση όμως,

ένα τέτοιο γεγονός, μπορεί μεν να ξεπεραστεί σαν συμβάν, αλλά θα πρέπει

οι σύντροφοι να αναλογιστούν τι έφταιξε και οδήγησε τον ένα από αυτούς

σε μια ξένη αγκαλιά. Μην αφήσετε τη σχέση σας να φτάσει στο σημείο που δεν διορθώνεται η

ζημιά και τη στιγμή που θα νιώσετε την ανάγκη να βρείτε αλλού παρηγοριά

φροντίστε να έχετε προσπαθήσει, έστω, να το συζητήσετε με το σύντροφό

σας. 3. Η ειρωνεία Μην ειρωνεύεστε με σαρκαστικά και κακεντρεχή σχόλια τον σύντροφό σας,

δεν είναι καθόλου ωραίο. Αν σας έχει ενοχλήσει κάτι που έχει κάνει,

καλύτερα να του το πείτε ευθέως και να του δώσετε την ευκαιρία να

απολογηθεί. Μην ρίχνετε κι άλλο λάδι στη φωτιά, σχολιάζοντας ειρωνικά

την εμφάνιση ή τις πράξεις του, καθώς μπορεί εσάς να σας εκτονώνει κάτι

τέτοιο, δεν προσφέρει όμως απολύτως τίποτα καλό στη σχέση σας. 4. Το ψέμα Δυο από τους θεμέλιους λίθους μιας σχέσης είναι η ειλικρίνεια και η

εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων. Τη στιγμή που το ψέμα και η κρυψίνοια

αντικαταστήσει αυτές τις δυο αρετές, τότε θα αρχίσει και η σταδιακή

διάβρωση της σχέσης. Ακόμα και αν η αλήθεια δεν είναι ευχάριστη,

προτιμάτε εκείνη πάντα από το να παραμυθιάζετε, ακόμα και για καλό σκοπό

τη σχέση σας.

Να είστε ειλικρινής με τον σύντροφό σας, όσο αληθινός θέλετε κι εκείνος να είναι μαζί σας. 5. Ο εγωισμός Οι διαφωνίες είναι μέσα στο παιχνίδι της σχέσης και το να πληγώσετε ο

ένας τον άλλο είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα. Να θυμάστε όμως πάντα

τα αισθήματά σας απέναντι στον άλλο και να βάζετε κάποιες φορές στην

άκρη τον εγωισμό και την υπερηφάνεια σας, ζητώντας συγγνώμη όταν νιώθετε

πως έχετε εσείς άδικο. Η συγχώρεση είναι πάντα κάτι που αφορά και τους

δυο, και μπορεί σήμερα να κάνει ο άλλος το λάθος, αλλά είναι πολύ πιθανό

αύριο να έρθει η σειρά σας. 6. Η διαφωνία ενώπιον τρίτων Η απάντηση στο αν μπορείτε να τσακώνεστε με το σύντροφό σας, μπροστά σε

άλλους είναι μια και είναι αρνητική. Φέρνετε σε δύσκολη θέση τους

άλλους, που είναι παρόντες άθελά τους στον τσακωμό και ντροπιάζετε και

τον εαυτό σας εκθέτοντας δημοσίως τα προβλήματα και τα σύννεφα της

σχέσης σας.

Δεν είναι περίεργο να σας εκνευρίσει κάτι που έκανε ο άλλος, αλλά είναι

απαράδεκτο να εμπλακείτε σε καβγά όσο είστε ακόμα με παρέα. Περιμέμενετε

να βρεθείτε οι δυο σας σπίτι, ώστε να έχετε το χρόνο και το χώρο για να

λύσετε την παρεξήγηση.

7. Οι αλληλοκατηγορίες Το να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο, χωρίς τη διάθεση να αναγνωρίσετε και

τις δικές σας ευθύνες σε μια κατάσταση, δε βοηθάει σε τίποτα τη σχέση.

Μιλήστε με ευθύτητα και ειλικρίνεια στον άλλο, μη διστάσετε να του

μιλήσετε για όσα σας ενοχλούν, πριν περάσετε στην άκριτη και ξαφνική

επίθεση. Γιατί όταν αρχίσετε εσείς να επιτίθεστε, ο άλλος θα αρχίσει να

αμύνεται και η σχέση δεν είναι πόλεμος, αλλά συνεχής προσπάθεια

επικοινωνίας και επίλυσης των διαφορών.

clickatlife

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1iuZCGJ
via IFTTT

Απλά... ατάκες

ότι του κατέβει του καθένα... Φορούσα κράνος και μ έγραψαν!-Έλα ρε, γιατί??? Πρέπει να φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο λέει και κάτι τέτοια ακαταλαβίστικα.... Η δουλειά δεν είναι ντροπή... είναι παρελθόν !!! Επανέρχονται οι σχέσεις αλληλογραφίας...

Ο ένας γράφει τον άλλον... όλο και πιο συχνά...!! Ο άνθρωπος αλλάζει για δυο λόγους, ή έχει ιδρώσει ή έχει χεστεί ... Ρε ρεμάλι,κοιμάσαι στη δουλειά??????????? Όχι αφεντικό,κοιτάω να δω τι χρώμα έχουν τα βλέφαρά μου από μέσα... ΠΙΤΣΑΡΊΑ εκεί; Μάλιστα. Παρακαλώ.. Πως ανοίγει η σακούλα; Παρακαλώ οι αγγελίες που αναφέρουν "ζητούνται άτομα για πρακτική εξάσκηση με προοπτική μόνιμης συνεργασίας" να το κάνουν "ζητούνται μαλάκες σε εναλλαγή για να γλιτώσουμε λεφτά". Θα ανοίξω μια χαλαρή πιτσαρία και θα την ονομάσω " στην Πίτσα μου " 10 χρονών τώρα*

Άντε ρε μαλάκα.

Τι λες ρε αρχίδι;

Όταν ήμουν εγώ 10 χρονών*

Είσαι χαζό

Είσαι και φαίνεσαι και μια γριά παντρεύεσαι .. Μια πίτσα θα ήθελα Θα κάνει περίπου 30λεπτα Τόσο φτηνά?? Έχω και κουπόνι... Έχει χαλάσει το ασανσέρ κ ανεβαίνω 4 ορόφους με τα πόδια, μπαίνω κ πίνω στο καπάκι 3 ποτήρια νερό..."διψασες?" μου λέει, όχι της λέω, θα πάω για υπέρηχο... Οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα... καλύτερα να μη βλέπεις πως τους φτιάχνουν... Είναι κάποιες στιγμές που θέλεις ένα χάδι, μια κουβέντα, μια συμπαράσταση, δύο πίτα γύρο από όλα, μια μερίδα πατάτες, μια εξάδα μπύρες!! Έβρεξε....

άρχισε να κάνει και λίγο κρύο....

Πέρασαν και τα κουνούπια της περιοχής σήμερα να μ αποχαιρετήσουν......

Αγκαλιές, φιλιά, μεγάλη συγκίνηση...

Τους έδωσα και μια φιάλη αίμα για το δρόμο... Επίπεδο αδιαφορίας 696. Που είσαι; Στο διάολο. Εκεί να μείνεις Η μόνη εξάρθρωση για την οποία είναι ικανή η κυβέρνηση είναι της σιαγόνας . Από την μάσα.... Όταν πει κάποιος από το βήμα της βουλής "Ας μιλήσουμε με νούμερα" , ΌΛΟΙ ετοιμάζονται να πάρουν το λόγο ...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1iuSrhM
via IFTTT

Ψαρονέφρι με μέλι και πιπέρι στο φούρνο!

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο...

Ψαρονέφρι χοιρινόγαρνιρισμένο με μέλι και πιπέρι στο φούρνο με πατατούλες. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσετε με τη πεντανόστιμη γεύση του. Υλικά

2 τεμάχια ψαρονέφρι [χοιρινό] 400 γρ. περίπου το ένα 3-4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κυβάκια 3 κ.σ. πιπέρι χονδροκομμένο

1 κοφτή κ.σ. αλάτι 2 κοφτές κ.σ. μέλι ελαιόλαδο 1 κ.γ. θυμάρι 1 κ.γ. πάπρικα αλάτι και πιπέρι για τις πατάτες Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κυβάκια, αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε φρυτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν να θωρακισθούν εξωτερικά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα πυρέξ.

Το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε το χονδροκομμένο πιπέρι με τη 1 κ.σ. αλάτι.

Αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με 1 κοφτή κ.σ. μέλι και μετά το κυλάμε στο μείγμα πιπεριού αλατιού ώστε να καλυφθεί καλά.

Τα βάζουμε στο λαδωμένο λαδόχαρτο προσθέτουμε γύρω γύρω και τις πατατούλες ψεκάζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε τις πατάτες με πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε για 20?- 25? περίπου.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10? – 15? μέχρι να ροδοκοκινίσει.

Βγάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 10? να μισοκρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

sintayes

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1GSH4M9
via IFTTT

Μήπως θέλει να με χωρίσει;

Τα ζώδια θα σου πουν τα σημάδια...

Σχέσεις και χωρισμός! Υπάρχουν ενδείξεις

που να λειτουργούν σαν καμπανάκι;

Τον τελευταίο καιρό, το «πρόσωπο» έχει αρχίσει και σου κάνει «νερά» και εσύ αγχώνεσαι ότι του περνούν σκέψεις για χωρισμό; Κάθε ζώδιο όταν είναι σε μία σχέση αντιδρά με διαφορετικό τρόπο, όταν θέλει να χωρίσει. Διάβασε το ζώδιό του ατόμου που σε ενδιαφέρει και ανακάλυψε όλα τα σημάδια που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, αλλά μάθε και τον τρόπο που μπορείς να αποφύγεις τον χωρισμό.Ας δούμε λοιπόν, ποιες ενδείξεις

σου αφήνει το ταίρι σου για το ότι η σχέση σας

πηγαίνει προς διάλυση;

Κριός Ο παρορμητικός και ενθουσιώδης Κριός, χάνει πολύ εύκολα και γρήγορα το ενδιαφέρον του και από εκεί που δεν το περιμένεις. Θα πρέπει να σου μπουν «ψύλλοι στα αυτιά» ότι σκέφτεται τον χωρισμό, αν εντελώς ξαφνικά, ενώ πήγαιναν όλα καλά, αποφεύγει να σε συναντήσει, είναι μονίμως απασχολημένος και προγραμματίζει τις δραστηριότητές του χωρίς να σε συμπεριλαμβάνει καθόλου στα σχέδιά του. Αν λοιπόν ακούσεις τις συνηθισμένες δικαιολογίες: σήμερα έχει ματς, αύριο έχω κανονίσει με κάτι φιλαράκια για μπύρες και μεθαύριο θα πνίγομαι στην δουλειά, τότε θα πρέπει γρήγορα να αντιληφθείς ότι το γυαλί έχει αρχίσει να ραγίζει! Το καλύτερο «φάρμακο» γι’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι να αδιαφορήσεις και να αρχίσεις και εσύ τις εξόδους με φίλους αλλά και το «φλερτ» για να τον θορυβήσεις και για να «κεντρίσεις» τον εγωισμό του. Ταύρος Τα συναισθήματα του Ταύρου είναι σταθερά και δύσκολα θα πάρει την απόφαση για έναν χωρισμό, αν δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι η απόφασή του είναι σωστή. Η συνηθισμένη αντίδραση ενός Ταύρου, που τριγυρίζει στο μυαλό του η ιδέα του χωρισμού είναι να αποφεύγει ερωτικά την σύντροφό του. Αν λοιπόν τον βλέπεις συνέχεια μπροστά από μία τηλεόραση κάνοντας ζάπινγκ και αδιαφορώντας για σένα, αν αρχίζει και το ρίχνει στο φαγητό, χωρίς να προσέχει την εμφάνισή του και απομακρύνεστε ερωτικά, τότε πρέπει γρήγορα να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά! Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τον χωρισμό είναι να κουβεντιάσεις μαζί του, να του κάνεις τα χατίρια και φυσικά με το να προσπαθήσεις με τον αισθησιασμό σου να τον παρασύρεις σε όμορφες ερωτικές στιγμές που θα θυμίσουν και στους δύο τα αρχικά στάδια της σχέσης σας. Δίδυμοι Παρόλη την ευστροφία του, ο Δίδυμος δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί εύκολα να κρυφτεί, άρα πολύ εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις ότι θέλει να απομακρυνθεί από κοντά σου. Από εκεί που σου τηλεφωνούσε πόσες φορές μέσα στην ημέρα για να σε ενημερώνει για κάθε τι που συμβαίνει στην καθημερινότητά του, ξαφνικά τα τηλεφωνήματα λιγοστεύουν ή κόβονται και τελείως. Ενώ περνούσατε ώρες μαζί με κουβέντα και πειράγματα, τώρα πλέον οι κουβέντες σας είναι μετρημένες, ενώ παράλληλα δεν σταματά να κοιτά το ρολόι του. Αν αρχίσεις την γκρίνια και τις απαιτήσεις, τότε σίγουρα το παιχνίδι είναι χαμένο, γιατί θα πιεστεί και θα νιώσει ότι καταπιέζεται. Προσπάθησε σε αυτές τις περιπτώσεις να του αφήσεις την ελευθερία του, αν γυρίσει κοντά σου, τότε όλα θα είναι και πάλι όπως στην αρχή. Καρκίνος Ο Καρκίνος, αρχίζει να σκέφτεται τον χωρισμό, όταν νιώθει ότι πλέον δεν τον καλύπτει συναισθηματικά η σχέση του. Ποια σημάδια λοιπόν πρέπει να προσέξεις για να «ψυλλιαστείς» ότι κάτι πάει στραβά με τη σχέση σας; Όταν ο Καρκίνος θέλει να χωρίσει τότε αρχίζει να λέει ψεματάκια, κρύβεται και πολλές φορές τον πιάνουν τα ξεσπάσματά του υπερβάλλοντας, σαν να πρωταγωνιστεί σε τραγωδία. Αν παράλληλα τον δεις να απομονώνεται, να κόβει τα γλυκόλογα και τις συναισθηματικές εκδηλώσεις, τότε είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις τον χωρισμό, τότε αρκεί να του «αγγίξεις» την ευαίσθητο χορδή του, να τον πάρεις με το μαλακό και να προσπαθήσεις με το συναίσθημα να του θυμίσεις τις όμορφες στιγμές της σχέσης σας. Λέων Τον τελευταίο καιρό παρατηρείς ότι ο Λέοντας, έχει αρχίσει να αλλάζει το στυλ του; Άλλαξε το άρωμά του, τον τρόπο που ντύνεται και όλο έχει κανονίσματα για εξόδους, δίνοντας παραπάνω έμφαση στην εξωτερική του εμφάνιση; Παράλληλα ενώ πάντα είχε συνέπεια απέναντί σου και θυμόταν τα γενέθλια, της επετείους ή σου έκανε εκπλήξεις και δωράκια, τώρα αρχίζει να αδιαφορεί; Αν παράλληλα έχει αρχίσει να κόβει τα κομπλιμέντα και από εκεί που σε αποθέωνε, τώρα βλέπει μόνο τα κουσούρια σου, είναι η ώρα που πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Προγραμμάτισε μία νυχτερινή έξοδο στο μαγαζί που του αρέσει ή κανόνισε ένα ταξιδάκι στο μέρος που αγαπά, εναλλακτικά αν δεις ότι αρνείται και δεν ανταποκρίνεται, απομακρύνσου για λίγο από κοντά του για να τον θορυβήσεις. Παρθένος Μήπως το τελευταίο διάστημα ο Παρθένος διαφωνεί με τα πάντα μαζί σου, σε κριτικάρει πολύ σκληρά και ακονίζει διαρκώς τα νύχια του για καβγά; Έχει αρχίσει να μην του αρέσει ο τρόπος που ντύνεσαι, βρίσκει ψεγάδια στο κορμί σου και παρατηρεί μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά σου σημεία; Τότε αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δώσουν να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την σχέση σας. Πώς θα γλυτώσεις λοιπόν τον χωρισμό; Προσπάθησε να μην «τσιμπάς» στα καυστικά του σχόλια και κάποια στιγμή που ο Παρθένος θα είναι σε ήρεμη φάση, προσπάθησε να κάνεις μαζί του μία σοβαρή και λογική κουβέντα που θα του εξηγήσεις με επιχειρήματα, ότι η στάση του δεν είναι σωστή απέναντί σου. Ζυγός Όταν ο Ζυγός, σταματά να είναι τρυφερός και εκδηλωτικός απέναντί σου και η σχέση σας έχει αρχίσει να σου θυμίζει περισσότερο ότι είστε φιλαράκια, παρά ότι είστε ζευγάρι, τότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς. Αν παράλληλα παρατηρήσεις ότι όταν βγαίνετε, δεν δίνει πλέον και τόση σημασία στο τι θα φορέσει, ενώ όταν είναι να βγει μόνος του με τους φίλους του ντύνεται στην πένα, τότε αυτές είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την σχέση σας. Για να τον κρατήσεις κοντά σου, χρειάζεται να τον χειριστείς με διπλωματία. Προσπάθησε να αποφύγεις τους καβγάδες – γιατί δεν του αρέσουν καθόλου - πλησίασέ τον και δείξε του περισσότερο την αγάπη σου. Σκορπιός Όταν ο Σκορπιός, αρχίζει να βλέπει ως ελαττώματα, όλα αυτά που κάποτε λάτρεψε σε σένα – στην προσωπικότητά σου ή και στο σώμα σου- και ξαφνικά η συμπεριφορά του απέναντί σου γίνεται αρκετά σκληρή, απόλυτη ή και επιθετική, τότε είναι φανερό ότι ο χωρισμός είναι μία ιδέα που έχει αρχίσει να του γυρνά στο μυαλό. Αν παράλληλα παρατηρείς ότι σου κρατά μυστικά, τότε είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς. Για να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον, τότε προσπάθησε και εσύ από την πλευρά σου να αλλάξεις συμπεριφορά απέναντί του. Άλλαξε το λούκ σου και προσπάθησε με τον τρόπο σου να του εξάψεις το ερωτικό του ενδιαφέρον. Τοξότης Ο Τοξότης τον τελευταίο καιρό, κάνει συνέχεια σχέδια χωρίς να συμπεριλαμβάνει εσένα ποτέ μέσα σε αυτά; Προγραμματίζει διαρκώς εξόδους με φίλους και δεν αφιερώνει χρόνο για εσάς τους δύο; Η σχέση σας έχει αρχίσει να μοιάζει περισσότερο φιλική παρά ερωτική; Τότε αυτά είναι μερικά από τα σημάδια, που θα σου δείξουν ότι η σχέση σου με τον Τοξότη, δεν έχει μέλλον. Όταν λοιπόν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις την γκρίνια και τις πιέσεις. Αν θέλεις να τον κρατήσεις κοντά σου, δείξε του και εσύ από την πλευρά σου ότι έχεις ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα, ότι έχεις τα σχέδιά σου, την ανεξαρτησία σου και μην τον βάζεις σε πρώτο πλάνο. Αιγόκερως Αν η σχέση σου με τον Αιγόκερω, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό μία απλή τυπική διαδικασία, χωρίς καθόλου συναίσθημα αλλά φαινομενικά να είναι σαν μία καθημερινή υποχρέωση, τότε μάλλον τα πράγματα είναι σκούρα. Αν είναι τόσο απόμακρος, σκληρός αλλά και αναιδής, χωρίς σεβασμό σε σένα και στη σχέση σας, τότε ο χωρισμός είναι σίγουρα μέσα στο μυαλό του. Αν διακρίνεις ένα από αυτά τα σημάδια, πρέπει να δράσεις εγκαίρως για να γλιτώσεις το χωρισμό. Τι πρέπει να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Δείξε του θαυμασμό και ενδιαφέρον για τις προσωπικές του επιδιώξεις, κουβέντιασε μαζί του με λογικό τρόπο και βρείτε από κοινού λύσεις. Ο Αιγόκερως δεν είναι από τους ανθρώπους που χωρίζει εύκολα. Προσπάθησε να καταλάβεις λοιπόν για ποιο λόγο, έφτασε στο σημείο να σκέφτεται το χωρισμό και διόρθωσε την κατάσταση. Υδροχόος Ενώ μέχρι τώρα ο Υδροχόος ήταν μαζί σου γεμάτος ενθουσιασμό, προτάσεις, εκπλήξεις, σχέδια και κέφι, ξαφνικά τον βλέπεις να πέφτει σε ρουτίνα και να σου συμπεριφέρεται σαν να είσαι το καλύτερό του φιλαράκι και όχι ο έρωτάς του. Αντί να περάσετε μία φλογερή νύχτα, θα προτιμήσει να χαζεύει στην TV σειρές και ταινίες, ενώ δεν έχει διάθεση ούτε για πολλές κουβέντες, ούτε για εξόδους, αλλά ούτε και για έρωτα. Σε αυτή την περίπτωση ο Υδροχόος σκέφτεται σοβαρά το χωρισμό. Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Κάνε το πρόγραμμά σου, βγες με φιλαράκια σου, ελάττωσε τα τηλεφωνήματα ή απομακρύνσου για 1 εβδομάδα απλά και μόνο για να του λείψεις. Αν πάλι δεν αλλάξει τίποτα, τότε καλύτερα να το πάρεις απόφαση... Ιχθύες Ξεγλιστράει σαν το χέλι, όταν θέλει να χωρίσει το γλυκό και τρυφερό Ψαράκι. Εκεί που μπορεί να μην άντεχε λεπτό μακριά σου, ξαφνικά αρχίζει να μην σηκώνει τηλέφωνα (ή ακόμα έχει και το κινητό του κλειστό). Ενώ μπορεί να μην ξεκόλλαγε από πάνω σου, ξαφνικά βρίσκει πιο ενδιαφέρον το PC του και δεν δείχνει καμία τρυφερότητα απέναντί σου. Επιπλέον τις περισσότερες φορές μιλά με υπεκφυγές. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις τον χωρισμό, τότε το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις την κατάσταση, είναι να προσπαθήσεις να επαναφέρεις τον ρομαντισμό και το συναίσθημα στη σχέση σας. Μία όμορφη βόλτα στην παραλία, ένα ρομαντικό δείπνο ή μία ερωτική εξομολόγηση μπορούν να τον γλυκάνουν.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1PcuR6g
via IFTTT

Πρωτοπόρο ελληνικό application λύνει τα χέρια των γεωργών

Μία πρωτοπόρα ελληνική εφαρμογή λογισμικού για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές έρχεται να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους ασχολούνται με τις γεωργικές καλλιέργειες. Πρόκειται για την CropDiagnosis (Pest Diagnosis and Chemical Recommendation Engine).... της εταιρείας Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. Το «έξυπνο» σύστημα βοηθά γεωργούς και γεωπόνους για τον εντοπισμό παθογενειών στις καλλιέργειες, την επιλογή των κατάλληλων προστατευτικών προϊόντων και τον υπολογισμό της δοσολογίας και του σωστού τρόπου εφαρμογής των χημικών. Μέσα από ένα εύχρηστο ερωτηματολόγιο που αποτελείται από εικόνες, ο χρήστης εντοπίζει και εισάγει τα συμπτώματα του προβλήματος στα φυτά. Στη συνέχεια, το σύστημα εμφανίζει μία λίστα προτεινόμενων προϊόντων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (τιμή, επικινδυνότητα κλπ.). Μετά την επιλογή από τον χρήστη, η εφαρμογή προσφέρει αναλυτικές οδηγίες χρήσης και εφαρμογής, ανάλογα με τα στρέμματα του χωραφιού και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Το CropDiagnosis αποτελεί μία από τις 52 προτάσεις που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του προγράμματος-επιταχυντή FINODEX της κοινότητας FIWARE. Το έργο FINODEX είναι ένα από τα 16 ευρωπαϊκά έργα-επιταχυντές (accelerators) στο πλαίσιο του FIWARE. Το πρόγραμμα αξιολογεί, επιλέγει, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ομάδες ιδιωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορους τομείς, όπως ηλεκτρονική υγεία «έξυπνες» πόλεις, γεωργία, μεταφορές κ.ά. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FI-WARE Accelerator ενθαρρύνει την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων σε καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές πληροφορικής και διαδικτύου (τεχνολογία FI-WARE). Προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου «οικοσυστήματος» για την αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από το νέο κύμα της ψηφιοποίησης.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/20iS2Bc
via IFTTT

Όλο το πάθος του Diego Maradona σε 6 λεπτά ... [video]

Γράφει ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Σιχαίνομαι τις βιογραφίες. Τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες που μιλούν για τη ζωή κάποιου 'μεγάλου'. Ό,τι κι αν έχει κάνει αυτός. Όταν όμως είδα το πόνημα του Κουστουρίτσα για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Φράνκο ένα...

πεθαμένο μεσημέρι Κυριακής πριν μερικά χρόνια, ακύρωσα ό,τι είχα να κάνω εκείνο το βράδυ και το ξανάβαλα να παίζει. Κι υπάρχουν πολλοί αρμοδιότεροι και φανατικότεροι του εν λόγω ανθρώπου για να μιλήσουν για εκείνον. Από τον Κρεκούκια και τον Ευταξία στον Μπράτσο και όποιον άλλον θέλετε. να σας πουν για τη μπάλα που έπαιξε, για τη μπάλα που δεν έπαιξε και για τη θρησκεία που υπάρχει στο όνομά του στην Αργεντινή. Εγώ θα σου πω απλά για ένα μικρό κομμάτι της ταινίας του Κουστουρίτσα που δείχνει τον Ντιέγκο να τραγουδά το La mano de dios του Rodrigo Bueno την ώρα που ο Εμίρ δίνει ένα σκηνοθετικό μωσαϊκό της ζωής του από τη δόξα στην πτώση. Κι είναι το πάθος, το συναίσθημα και όλη η ένταση της ζωής του Ντιέγκο που συνοψίζεται σε αυτό το βίντεο. Ο Κουστουρίτσα μιλά για την θρησκευτική πίστη της Κλάουντια στον άντρα της, οι φίλοι του Ντιέγκο είναι εκεί να τραγουδήσουν μαζί του αγκαλιά, οι κόρες του με τα μάγουλα κοκκινισμένα από την αμηχανία χαμογελούν και τραγουδούν το όνομα του πατέρα τους. Εδώ, ο ίδιος ο Ντιέγκο κραυγάζει το όνομά του Κάτι το οποίο σε κάθε άλλον θα μας έμοιαζε τραβηγμένο, ψωνίστικο, υπερβολικό. Αλλά εδώ αυτός ο τεράστιος τύπος το κάνει με δάκρυα στα μάτια, το κάνει με την ψυχή του κρεμασμένη στο στόμα του, το κάνει παρακαλώντας τις κόρες του, κοιτώντας τη γυναίκα του, αποδεικνύοντας ότι όλοι, Θεοί και ημίθεοι, παιχταράδες και άμπαλοι, είμαστε έρμαιοι του συναισθήματος και της αγάπης για αυτά τα κομμάτια της ψυχής μας. Βάζω τα κλάματα σαν πιτσιρικάς κάθε φορά που βλέπω το κοριτσάκι του να φωνάζει Diego μπροστά στην τηλεόραση. Βάζω τα κλάματα όταν τον βλέπω να παίρνει αγκαλιά τις κόρες του στη σκηνή να τραγουδήσουν μαζί. Με το βλέμμα της Κλάουντια σοβαρό, σαν να σου φωνάζει στο αυτί όσα έχει τραβήξει τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Όλα εκείνα που η πολυμηχανία του Σέρβου σκηνοθέτη σερβίρει στην οθόνη μας μέσα σε 6 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1GSsS5I
via IFTTT

Ένα γατάκι σκέτη αφασία - Δείτε και θα κλάψετε από τα γέλια... [video]

Δείτε το βίντεο...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1PckE9Z
via IFTTT

Ένα εντυπωσιακό τρικ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους... [video]

Λίγα πράγματα μπορούν να ξεπεράσουν τα μαγικά τρικ που μας κάνουν να...

αναρωτιόμαστε αν κάποια πράγματα είναι οφθαλμαπάτες ή απλά πραγματικότητα. Απλά θυμηθείτε την τελευταία φορά που είδατε κάποιο μαγικό κόλπο η ταχυδακτυλουργικό και πως αισθανθήκατε. Βρήκαμε λοιπόν κάτι για εσάς που θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε τους φίλους ή τα παιδιά σας εσείς οι οικογενειάρχες. Με αυτό το τόσο απλό κόλπο τα δάχτυλά σας θα βγάλουν καπνό κάνοντας όλους όσους σας δουν να αναρωτηθούν πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα πιάτο και ένα σπιρτόκουτο. Έτοιμοι; Δείτε το βίντεο και μάθετε πως θα τραβήξετε τα βλέμματα και θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους. Τόσο απλά και τόσο εύκολα μπορείτε να γίνεται ένας ταχυδακτυλουργός. Προσοχή όμως να μην το κάνουν μικρά παιδιά. Κάντε το στο επόμενο παιδικό πάρτυ!

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1RkbQhA
via IFTTT

Όταν ο πατέρας μένει μόνος με το παιδί... [video]

Χαμός στο ίσιωμα - Δείτε το βίντεο...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1iuou1i
via IFTTT

Θα πέσετε από την καρέκλα - Ενώ η κάμερα τους κατέγραφε στις κερκίδες, δείτε τι έκανε αυτός ο άνδρας! [video]

Σε αθλητικούς αγώνες είναι συχνό φαινόμενο, οι σκηνοθέτες να κάνουν λήψεις από την κερκίδα... Πολλοί θεατές, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι η κάμερα του αγώνα έχει στραφεί πάνω τους, άλλοι αργούν να το καταλάβουν, ενώ ορισμένοι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία για να κάνουν κάτι και να ξεχωρίσουν. Έτσι και σε αυτό το βίντεο, αυτός ο άνδρας ενώ η κάμερα ήταν στραμμένη πάνω του και πάνω στην όμορφη κοπέλα που βρίσκεται δίπλα του, αυτός είπε να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει! Τα υπόλοιπα στο βίντεο:

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1Ng8vB0
via IFTTT

Δείτε τι συμβαίνει όταν ένα σκυλί «γαργαλάει» ένα μωρό [video]

Δείτε το βίντεο...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1jZCmCy
via IFTTT

Η απίθανη αντίδραση ενός άνδρα στο δώρο που του έκανε η φίλη του [video]

Ξέρεις ότι έχεις πετύχει το τέλειο δώρο για τον αγαπημένο σου όταν βλέπεις έναν ολόκληρο άνδρα να έχει μια τέτοια αντίδραση...

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου…

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1GEfEK5
via IFTTT

Ένας απίθανος τρόπος να κάνετε πολλαπλασιασμό [video]

Μια ευκολότερη μέθοδο για πολλαπλασιασμό διδάσκονται οι μαθητές των δημοτικών σχολείων των ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή ως η "μέθοδος του κουτιού"...

Ο τρόπος αυτός είναι μέρος των αμφιλεγόμενων νέων βασικών κανόνων (Common Core Standards), Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται μια μαθήτρια να δείχνει πολλαπλασιασμό με τη μέθοδο του κουτιού ή αλλιώς "box method". Δείτε το βίντεο...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1GRPJyk
via IFTTT

Έκανε φάρσα στην γυναίκα του γεμίζοντας το σπίτι με 250.000 πολύχρωμα μπαλάκια [video]

Όταν η μαμά λείπει, τα παιδιά και ο μπαμπάς ξεσαλώνουν! Ο διάσημος φαρσέρ Roman Atwood παρήγγειλε...

ένα ολόκληρο φορτηγό γεμάτο πλαστικά μπαλάκια για να γεμίσει ολόκληρο το σπίτι του και να τρελάνει την γυναίκα του, στην οποία συνηθίζει να κάνει φάρσες. Δείτε την αντίδραση της! Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1WncXDM
via IFTTT

Μικρό κοριτσάκι προσπαθεί να ξυπνήσει τον αδερφό της! Η αντίδρασή του θα ζεστάνει τις καρδιές σας [video]

Αυτό το μικρό κοριτσάκι προσπαθεί όλο νάζι να ξυπνήσει το μεγάλο της αδερφό! Η αντίδραση του μεγάλου αδερφού θα σας ξαφνιάσει! Τα περισσότερα αγοράκια όταν τα πειράζει κάποιος, πόσο μάλλον η μικρή τους αδερφή, θα αντιδρούσαν με γκρίνια και ενδεχομένως με κλάματα! Αυτό το αγοράκι όμως, μόλις ξύπνησε αγκάλιασε και φίλησε την αδερφή του! Ένα πραγματικά υπέροχο βίντεο! Δείτε το! Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1LICfnK
via IFTTT

Απίστευτο κόλπο με τράπουλα για να τρελάνετε τους πάντες [video]

Δείτε το βίντεο παρακάτω...

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1MootDO
via IFTTT

Η απελπισμένη προσπάθεια μιας γυναίκας να παρκάρει για να βάλει βενζίνη [video]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα οδηγό που προσπαθεί σκληρά να...

φέρει το αυτοκίνητο της στην σωστή θέση ώστε το ντεπόζιτο να είναι από την πλευρά της αντλίας καυσίμων. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας μιλούν από μόνες τους…

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1KMDuy9
via IFTTT

1ο Baby Rally στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η image communication διοργανώνουν το...

1ο Baby Rally το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 10π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Χορηγός είναι και ο Αθήνα 9,84. Χιλιάδες παιδιά έως 10 ετών και γονείς συναντιούνται σε ένα πανηγύρι χαράς, συμμετοχής και επιμόρφωσης για την Οδική Ασφάλεια, την κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, με πολλές δράσεις εξοικείωσης και πρακτικής. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους μέσω των τεσσάρων ή των δύο τροχών πιο κοντά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο θα πρέπει να μάθουν ως παιχνίδι. Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθούν δύο πίστες, όπου τα παιδιά θα οδηγούν με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια ή ποδήλατα. Στη μία πίστα θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με διασταυρώσεις, κυκλικές διαδρομές σε πλατείες, προτεραιότητα πεζών κ.λ.π., όπου τα οι μικροί μας φίλοι μέσα από το παιχνίδι θα μαθαίνουν κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Στην άλλη, για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα γίνει αγώνας «ταχύτητας», ενώ σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν ιδιόμορφα pit, σταθμοί ανεφοδιασμού για τους οδηγούς.

Τη διαχείριση της πίστας Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει το Ίδρυμα του αείμνηστου Άρη Σταθάκη (ΙΣΤΑΡ). Στη μεγάλη διοργάνωση του 1ου Baby Rally συμμετέχει η Τροχαία Αττικής, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τις συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους, αλλά και ότι οι τροχονόμοι είναι φίλοι τους και προστάτες της ζωής τους.

Επίσης, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή κοινωνικοί φορείς, σχολεία της Αττικής, ειδικά σωματεία γονέων και κηδεμόνων και εταιρείες που ασχολούνται με το παιδί και τις ανάγκες του. Το 1ο Baby Rally θα πλαισιώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου παράλληλες δράσεις με δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς τους. Μεταξύ άλλων θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με αντικείμενο την οδική ασφάλεια και θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση και τις δύο ημέρες διεξαγωγής της θα διαρκέσει έως τις 6μ.μ. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθούν έπαθλα και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1RF0559
via IFTTT

84χρονη γιαγιά πάει για bowling πρώτη φορά στη ζωή της - Η συνέχεια θα σας "στείλει"...[video]

Η συγκεκριμένη γιαγιά δεν είχε πάει ποτέ για Bowling στη ζωή της...

Δείτε την πρώτη της προσπάθεια…

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1jZ1jOm
via IFTTT

Φαρσέρ μετέτρεψε ένα ασανσέρ σε δελτίο πρόγνωσης καιρού [video]

Δείτε τις αντιδράσεις των θυμάτων στην απίθανη φάρσα του κωμικού Greg Benson! Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1jYXIjl
via IFTTT

Του χάλασε η όπισθεν και βρήκε την τέλεια πατέντα... [video]

Η όπισθεν στο αυτοκίνητο αυτού του άνδρα παρουσίασε πρόσφατα βλάβη και, μη έχοντας χρήματα για...

επισκευή, σκέφτηκε μια εξαιρετικά πρωτότυπη λύση! Πηγή

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1N1pgeJ
via IFTTT

Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα ΑΤΜ; Η ιδέα που γεννήθηκε σε μια... τουαλέτα

Ένα Σάββατο του 1965, ο Βρετανός Τζον Σέπερντ Μπάρον αναγκάστηκε να ακυρώσει τα... σχέδιά του για βραδινή έξοδο, επειδή δεν πρόλαβε να πάει στην τράπεζα για ανάληψη. Επέστρεψε σπίτι του και καθώς έκανε μπάνιο, αναλογιζόταν πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν μπορούσαν όλοι να παίρνουν τα χρήματά τους με την ίδια ευκολία που έπαιρναν τις σοκολάτες απ' τους αυτόματους πωλητές. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για έναν «αυτόματο πωλητή» χρημάτων, που θα έφερνε την επανάσταση στη λειτουργία των Τραπεζών. Θα διευκόλυνε τους πελάτες και θα εξοικονομούσε χρήματα από περικοπές προσωπικού. Η ιδέα του, όπως αναφέρει η ''Μηχανή του Χρόνου'', ενθουσίασε την τράπεζα Barclay's, η οποία και εγκαινίασε το πρώτο ATM στις 27 Ιουνίου του 1965. Λειτουργούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Enfield High Street και έδινε μέχρι 10 λίρες σε κάθε πελάτη. «Το ποσό ήταν υπεραρκετό για ένα τρελό σαββατοκύριακο εκείνη την εποχή», δήλωσε ο δημιουργός του ATM. Οι χρήστες τοποθετούσαν χάρτινες κάρτες στη σχισμή και έδιναν τον προσωπικό 4ψηφιο κωδικό τους. Και αυτή η ρύθμιση ήταν ιδέα του Σέπερντ Μπάρον, ο οποίος αρχικά είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει 6ψήφιο PIN, καθώς πάντα θυμόταν τον αριθμό της στρατιωτικής του ταυτότητα. Όταν όμως ζήτησε από τη γυναίκα του να τον αποστηθίσει, εκείνη σχολίασε ότι μπορούσε να θυμηθεί μόνο τα πρώτα τέσσερα ψηφία. Το 2007, σε συνέντευξή του στο BBC, ο Σέπερντ Μπάρον προέβλεψε ότι μέσα στο πολύ πέντε χρόνια, τα χρήματα θα είχαν αντικατασταθεί εξ' ολοκλήρου από ψηφιακές συναλλαγές, καθώς «η μεταφορά χρημάτων κοστίζει χρήματα».... Ο "Τραπεζογράφος" Έξι χρόνια πριν την εφεύρεση του Σέπερντ Μπάρον, η City Bank της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία τον «Τραπεζογράφο», ένα μηχάνημα που επέτρεπε στους πελάτες της τράπεζας να καταθέτουν τα χρήματά τους, χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ταμίες. Η τράπεζα τον απέσυρε μετά από έξι μήνες, καθώς δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο. «Οι μόνοι που το χρησιμοποιούσαν ήταν ιερόδουλες και τζογαδόροι, που δεν ήθελαν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ταμίες», δήλωσε ο δημιουργός του «Τραπεζογράφου», Τζορτζ Σίμτζιαν.... Τα ATM σε όλο τον κόσμο Εννιά μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου ATM στην τράπεζα Barclay's, οι Σουηδοί εγκαινίασαν το δικό τους μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, στην τράπεζα Nixdorf. Ακολούθησαν οι Ιάπωνες και μετά οι Αμερικάνοι. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1969, Η αμερικάνικη Chemical Bank δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η «τράπεζά μας θα ανοίξει στις 9 και δεν θα κλείσει ποτέ ξανά».

Via
Διαβάστε περισσότερα »

from SALE de SPORT http://ift.tt/1SegHS3
via IFTTT