Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

10 πολύτιμες συμβουλές προς τις νέες γιαγιάδες

Υπάρχουν καλές γιαγιάδες, απίστευτα καλές γιαγιάδες και γιαγιάδες που, αν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αντί να διευκολύνουν τους νέους γονείς μάλλον κάνουν τη ζωή τους δυσκολότερη.

Aν θέλετε να ανήκετε στα δύο πρώτα είδη, σας συμβουλεύουμε τα εξής:


1. Προθυμοποιηθείτε να κρατήστε τα εγγόνια σας. Ακόμα κι αν η μαμά τους δεν είναι ακόμα έτοιμη να βγει ένα βράδυ με τον άντρα ή τις φίλες της, σίγουρα θα της άρεσε η ιδέα να μείνει κάτω από το ζεστό νερό στο ντους για ώρα, χωρίς να χρειάζεται κάθε τόσο να τσεκάρει το μωρό της.

2. Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού. Διπλώστε τα ασιδέρωτα, βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο, βγάλτε τα σκουπίδια… Όχι, δεν είστε η οικιακή βοηθός. Αλλά δεν είναι κακό να την υποδυθείτε για μερικές μέρες.

3. Βγάλτε βόλτα το σκύλο. Χαϊδέψτε τον. Πάρτε του ένα καινούριο παιχνιδάκι. Πείτε του «είσαι καλό αγόρι/κορίτσι». Τα ζευγάρια όταν γίνονται γονείς συχνά νιώθουν ενοχές απέναντι στο κατοικίδιό τους για τη νέα ιεραρχία που επικρατεί πλέον στο σπίτι και σίγουρα θα εκτιμήσουν ότι κάποιος δείχνει στοργή και αγάπη στο… άλλο μωρό τους. (Για τις μαμάδες με περισσότερα από ένα παιδιά, το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα αδέρφια του νεογέννητου. Το μωρό δεν θα θυμάται πώς πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, όμως τα μεγαλύτερα αδέρφια του θα θυμούνται αυτές τις μέρες για πάντα).

4. Εάν είστε η μητέρα του μπαμπά, μην επισημαίνετε όλη την ώρα πόσο μοιάζει το μωρό με το γιο σας. Η νύφη σας κυοφόρησε επί μήνες αυτό το πλάσμα και το έφερε με πόνο στον κόσμο και ίσως είναι ήδη αρκετά εκνευρισμένη που το δικό σας DNA θριάμβευσε έναντι του δικού της στο γονιδιακό ανακάτεμα, γι’ αυτό θα ήταν σοφό να μην μιλήσετε καθόλου. Και μιας και το έφερε η κουβέντα… 5. Μη μιλάτε πολύ. Εάν δεν σας ζητήσουν τη γνώμη σας, μην τη λέτε. Μην αρχίσετε να αναλύετε πώς κάνατε εσείς το καθετί πριν από τόσα χρόνια, μη ζητήσετε από τη νέα μαμά να ακολουθήσει αυτά που έκαναν οι «παλιές» και ποτέ μα ποτέ μην της πείτε ότι κάνει κάτι λάθος. Απλά κλείστε το στόμα και απασχοληθείτε κάνοντας κάποια δουλειά στο σπίτι.

6. Πάρτε τηλέφωνο ότι είστε στο σούπερ μάρκετ. Ρωτήστε μήπως θέλουν να ψωνίσετε κάτι για το φαγητό ή, ακόμα καλύτερα, αγοράστε τα υλικά για να φτιάξετε το αγαπημένο φαγητό της μαμάς.

7. Μη λέτε συνέχεια πόση αδυναμία σάς έχει το μωρό. Καμιά μαμά δεν θέλει να σκέφτεται ότι το μωρό της δένεται με κάποιον άλλο –εκτός από την ίδια. Καμαρώστε για το πόσο σας αγαπάει το εγγόνι σας στις φίλες σας, εάν νιώθετε αυτή την ανάγκη, αλλά ποτέ μπροστά στη μαμά του.

8. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες χωρίς να πάρετε άδεια. Όταν εσείς ήσασταν νέα μητέρα δεν χρειαζόταν να ανησυχείτε μήπως φωτογραφίες σας που σας δείχνουν με το νεογέννητο παιδί σας (ενώ μοιάζετε ακόμα πέντε μηνών έγκυος) κυκλοφορήσουν στο ίντερνετ (και μείνουν εκεί για πάντα)… Πόσο τυχερή είστε!!!

9. Εκφράστε ελεύθερα το θαυμασμό σας για όσα κάνει το μωρό. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους μια νέα μαμά μπορεί να μιλάει συνέχεια για το πόσο τέλειο είναι το μωρό της. Όμως εσείς είστε ένας από αυτούς.

10. Επιβραβεύστε τη για το ρόλο της ως μαμά. Γιατί κάνει καλή δουλειά. Κι αν της το πείτε, το ίδιο κάνετε κι εσείς.

Από το blog της Τζιλ Σμόκλερ, Scarry Mommy.

Πηγή

Via
..




 SPOR STORIES
sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ


from SALE de SPORT http://ift.tt/2ilpRTN
via IFTTT

Τι πραγματικά σημαίνει φτώχεια!

Μια πλούσια οικογένεια ζει -όπως είναι φυσικό- με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά ό,τι επιθυμεί, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν τον πλούτο τους. Το αντίθετο, μάλιστα! Είναι τις περισσότερες φορές αχάριστοι, δύσκολα ικανοποιούνται και πάντα ονειρεύονται κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν. Ο πατέρας, απογοητευμένος από την αχαριστία, αποφασίζει να ξεκινήσει τη διδαχή
από το γιο του και να του δείξει στην πράξη τι σημαίνει πραγματική φτώχεια. Έτσι επιλέγει μια φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα ορεινό χωριό και τον παίρνει μαζί του να περάσουν λίγες μέρες μέσα στην απόλυτη φτώχεια… Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς θα ήθελε! Το αποτέλεσμα εκπλήσσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους εμάς…

Πέρασαν τρεις μέρες και δύο νύχτες στο χωριό. Στο δρόμο της επιστροφής ο πατέρας γεμάτος αγωνία ρώτησε το γιο του: Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;» Ωραία», απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό. Και τι έμαθες;», συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε: Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις… Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί έχουν ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές… Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι… Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα… Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας, ενώ αυτοί σπέρνουν και θερίζουν γι’ αυτό… Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη «συμφωνία» από πουλιά, βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται πού και πού από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι… Εμείς μαγειρεύουμε στην ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ψήνουν στα ξύλα και ό,τι τρώνε έχει θεσπέσια γεύση… Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις πόρτες ορθάνοιχτες, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους… Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση… Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης, την οικογένειά τους…

Ο πατέρας, έμεινε έκπληκτος από τις απαντήσεις του γιου του…

Και ο γιος ολόκληρωσε με τη φράση: Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»!!!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ… ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ…

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ»!!!

Τα σχόλια είναι περιττά…

Πηγή

Via
..




 SPOR STORIES
sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ


from SALE de SPORT http://ift.tt/2iB7xUj
via IFTTT

Απίστευτες συμπτώσεις που δεν βλέπεις καθε μέρα

Όταν η μοίρα έχει κέφια…


Via
..




 SPOR STORIES
sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ


from SALE de SPORT http://ift.tt/2iA2q7a
via IFTTT

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Θες πολλά λεφτά και χωρίς άγχος; Κάνε ένα από αυτά τα επαγγέλματα!

Αμερικανοί ειδικοί επέλεξαν ανάμεσα σε 767 ειδικότητες τις 17 εργασίες που πληρώνουν καλά και δεν προκαλούν ιδιαίτερο άγχος... Πολλές φορές η πίεση της δουλειάς, οι υψηλές απαιτήσεις και τα χρονοδιαγραμμάτα προκαλούν το εργασιακό άγχος, που όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις του εργαζόμενου αλλά και την υγεία του. Αναζητώντας τις δουλειές με το λιγότερο άγχος,

Αμερικανοί ειδικοί συνέκριναν τα επίπεδα άγχους και τους μισθούς 767 ειδικοτήτων και κατέληξαν σε 17 εργασίες. Αυτές είναι οι πιο καλοπληρωμένες δουλειές που δεν προκαλούν ιδιαίτερο άγχος: Ο ορθοδοντικός έχει δείκτη άγχους 67.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 196.270 δολάρια

Ο μηχανικός σκαφών και ο ναυπηγός έχουν δείκτη άγχους 67.0 και ο ετήσιος μισθός τους είναι 94.040 δολάρια

Ο μηχανικός υπολογιστών έχει δείκτη άγχους 67.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 106.930 δολάρια

Ο εργαζόμενος στην επιστήμη τροφίμων έχει δείκτη άγχους 55.8 και ο ετήσιος μισθός του είναι 65,340 δολάρια

Ο αστρονόμος έχει δείκτη άγχους 62.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 110.440 δολάρια

Ο οικονομολόγος έχει δείκτη άγχους 63.3 και ο ετήσιος μισθός του είναι 101.450 δολάρια

Ο πολιτικός επιστήμονας έχει δείκτη άγχους 60.8 και ο ετήσιος μισθός του είναι 100.900 δολάρια

Ο μαθηματικός έχει δείκτη άγχους 57.3 και ο ετήσιος μισθός του είναι 103.310 δολάρια

Ο καθηγητής Νομικής έχει δείκτη άγχους 63.8 και ο ετήσιος μισθός του είναι 107.740 δολάρια

Ο αναλογιστής έχει δείκτη άγχους 63.8 και ο ετήσιος μισθός του είναι 107,740 δολάρια

Ο φυσικός έχει δείκτη άγχους 61.3 και ο ετήσιος μισθός του είναι 117.040 δολάρια

Ο οφθαλμίατρος έχει δείκτη άγχους 70.3 και ο ετήσιος μισθός του είναι 111.640 δολάρια

Ο μάνατζερ Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δείκτη άγχους 64.3 και ο ετήσιος μισθός του είναι 132.570 δολάρια

Ο art director έχει δείκτη άγχους 69.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 96.650 δολάρια

Ο στατιστικολόγος έχει δείκτη άγχους 64.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 83.310

Ο γεωλόγος έχει δείκτη άγχους 62.5 και ο ετήσιος μισθός του είναι 108.420 δολάρια

Ο developer εφαρμογών έχει δείκτη άγχους 65.0 και ο ετήσιος μισθός του είναι 96.260 δολάρια

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fDbvKA
via IFTTT

Έρευνα δείχνει ότι οι πιο κοντές γυναίκες είναι και πιο υγιείς!

Οι γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,72 εκατοστά είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία όταν φθάσουν στην... ηλικία των 75 ετών, σε σχέση με τις γυναίκες με ύψος κάτω από 1,58 εκατοστά. Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Γουέντζι Μα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι γενικότερα οι ψηλοί άνθρωποι έχουν μειωμένο κίνδυνο για την καρδιά τους, αλλά αυξημένο για καρκίνο. Οι ερευνητές -που ακόμη δεν έχουν κάνει σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό- ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 68.000 γυναίκες, συσχετίζοντας το ύψος καθεμιάς με την κατάσταση της υγείας της στην τρίτη ηλικία. Ως «υγιής» θεωρήθηκε μια γυναίκα χωρίς προβλήματα μνήμης και χωρίς χρόνιες παθήσεις (καρκίνο, διαβήτη, νεφροπάθεια κ.α.). Δεν είναι σαφές γιατί οι ψηλότερες γυναίκες τείνουν να γερνάνε χειρότερα σε σχέση με τις πιο κοντές. Αυτό που επεσήμαναν οι ερευνητές πάντως, είναι ότι μια ψηλή γυναίκα που προσέχει τον τρόπο ζωής της (βάρος, άσκηση και κυρίως διατροφή), μπορεί να αντισταθμίσει τον αυξημένο κίνδυνο. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gHplR5
via IFTTT

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τα 20 σημάδια που δείχνουν το τέλος της σχέσης

Είναι η σχέση σας σε καλό δρόμο ή μήπως έχει έρθει η ώρα να πάτε για άλλα;

Πολλές φορές μπορεί να μένετε κολλημένοι σε

μια σχέση, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είστε... μόνοι απλά και μόνο γιατί αρνείστε να παραδεχτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι απλά έρχεται το τέλος;" θα αναρωτηθείτε; Δεν είναι ποτέ τόσο απλό. Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί μπροστά σε αυτό το δίλημμα. Νομίζετε ότι είστε υπερβολικοί, ανησυχείτε ότι κανένας άλλος δεν θα σας αγαπήσει τόσο, δεν θέλετε να πληγώσετε κάποιον που σας νοιάζεται, φοβάστε ότι θα το μετανιώσετε και δεν θα μπορείτε να τον ξανακερδίσετε... Έχετε μείνει ποτέ σε μια σχέση για κάποιον από τους παραπάνω λόγους; Μην το αρνείστε, δεν είστε οι μόνοι. Δυστυχώς όμως κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι αρκετός για να μείνετε σε μια σχέση, που έχει φτάσει σε τέλμα. Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να είναι ψυχοφθόρος αλλά και η παραμονή σε μια σχέση προβληματική σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Εμείς σας παρουσιάζουμε 20 σημάδια, που δείχνουν ότι έχει έρθει ο καιρός να προχωρήσετε. Θα είναι μια απόφαση δύσκολη, αλλά τελικά θα είναι η καλύτερη λύση και για τους δυο σας. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να σπαταλάτε πολύτιμα χρόνια σε μια σχέση, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά. 1. Νιώθετε την ανάγκη να περνάτε χρόνο μόνοι σας Σίγουρα δε θα ήταν λογικό να θέλετε ο σύντροφός σας να είναι δίπλα σας κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Είναι φυσιολογικό να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Αλλά αν θέλετε να είστε συνέχεια μόνοι σας και εύχεστε αυτός ή αυτή να μην ήταν στα πόδια σας, είναι σαφές ότι η σχέση αυτή σας δίνει μεγαλύτερη απογοήτευση από ό, τι χαρά. 2. Δεν βγαίνετε πια έξω μαζί Ακόμα και αν μένετε μαζί, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να βγαίνετε έξω μαζί. Μια πετυχημένη σχέση δε βασίζεται μόνο στον έρωτα και στις ώρες που βλέπετε σιωπηλά ταινίες μαζί με το ταίρι σας. 3. Προτιμάτε να δείτε τους φίλους σας παρά το σύντροφό σας Μια καλή σχέση προϋποθέτει την ύπαρξη κοινωνικών σχέσεων με και χωρίς το άλλο σας μισό. Δεν είναι φυσιολογικό να επιθυμείτε να περνάτε όλο το χρόνο σας με τους φίλους σας και όχι με το σύντροφό σας. 4. Η ερωτική σας ζωή περνάει κρίση Η ερωτική σας σχέση μπορεί να περνάει κρίση για πολλούς λόγους, όπως το στρες, τα επαγγελματικά προβλήματα ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Αλλά αν δεν νιώθετε πια έλξη για το σύντροφό σας και το σεξ έχει γίνει αγγαρεία ή έχει σταματήσει εντελώς, μάλλον δεν πρέπει να αγνοήσετε τον κώδωνα του κινδύνου. 5. Έχετε σταματήσει να αγγίζετε ο ένας τον άλλον Το άγγιγμα μεταξύ των συντρόφων δεν είναι μόνο δείγμα ερωτισμού αλλά αγάπης και οικειότητας. Τα απαλά αγγίγματα, το αγκάλιασμα και το άγγιγμα των χεριών είναι σημάδια μιας υγιούς σχέσης. Αν χαμηλώνετε το βλέμμα ή δυσανασχετείτε όταν σας αγγίζει, ήρθε η ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη σχέση σας. 6. Έχετε σταματήσει να φιλιέστε Τα παθιασμένα φιλιά είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης, έτσι συχνά είναι το πρώτο πράγμα που εξαφανίζεται όταν το ζευγάρι απομακρύνεται. Αν δεν απολαμβάνετε πια τα φιλιά με το σύντροφό σας, το τέλος μάλλον δεν είναι πολύ μακριά. 7. Πλέον δε σας κάνει να γελάτε Το χιούμορ του/ της ήταν ένα από τα σημεία που σας τράβηξαν από την πρώτη στιγμή. Αν πλέον θα προτιμούσατε να μη μιλάει τόσο πολύ, τα πράγματα είναι μάλλον ανησυχητικά. 8. Δε μιλάτε πια Το να συζητάτε - για ασήμαντα πράγματα από το τι έδειξε στις ειδήσεις μέχρι τι συνέβη στη δουλειά - αποτελεί τη βάση μιας καλής σχέσης. Όταν σταματήσετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο για τα μικρά πράγματα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο σα φίλο πια. 9. Σας ενοχλεί το παραμικρό Αν σας ενοχλούν τα πάντα από τον τρόπο που πίνει τον καφέ του μέχρι το χρώμα που έχει το πουκάμισο που φοράει, δεν είστε πια ερωτευμένοι αλλά σε εμπόλεμη κατάσταση. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία: είναι ακριβώς αυτό το είδος του καθημερινού στρες, που μπορεί να βλάψει την υγεία σας. 10. Τον/ την ενοχλεί το παραμικρό Αν το έτερόν σας ήμισυ φαίνεται συνεχώς ενοχλημένο από εσάς, αυτό αφήνει να διαφανεί ότι δεν είναι ευχαριστημένο ή δε νιώθει άνετα μαζί σας. Μπορεί να θέλει να χωρίσετε αλλά να μην έχει το θάρρος να θέσει επί τάπητος το θέμα. Αν όμως σας κάνει να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σωστά, τι νόημα έχει να μένετε σε αυτή τη σχέση; 11. Κάνετε μόνος σας όλες τις δουλειές Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού αλλά οι λογομαχίες συνήθως καταλήγουν σε συμβιβαστικές λύσεις. Αν ο σύντροφός σας σας αντιμετωπίζει σαν υπηρέτη, μήπως ήρθε η ώρα να του κουνήσετε το μαντήλι; 12. Δε σας νοιάζει για την εμφάνισή σας Το γεγονός ότι έχετε ένα σταθερό δεσμό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας. Αν δεν νοιάζεστε πια για την εμφάνισή σας και για το πόσο αρέσετε στο/ στη σύντροφό σας, ίσως έχει φτάσει η αρχή του τέλους για τη σχέση σας. 13. Δε θυμάστε πια τις επετείους σας Επέτειοι, γενέθλια, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ούτω καθεξής... Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ασήμαντα αλλά ένα αγαπημένο ζευγάρι συνήθως τους δίνει έστω μικρή σημασία. Μπορεί δηλαδή να συμφωνήστε ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να κανονίσετε ένα ρομαντικό ραντεβού. Όταν φτάσετε στο σημείο να ξεχνάτε ακόμη και τα γενέθλια του άλλου, ο χρόνος έχει μάλλον αρχίσει να μετράει αντίστροφα. 14. Έχετε πάψει (ή έχει πάψει) να δίνετε σε αυτή τη σχέση Οι περισσότερες σχέσεις περνούν από ένα στάδιο, όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι πιο συναισθηματικά γενναιόδωρος από τον άλλο, αλλά αυτή η ...έλλειψη ισορροπίας δεν θα πρέπει να είναι μόνιμη. Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν. 15. Δε σας αρέσει πια ο εαυτός σας Ο ιδανικός σύντροφος δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε ανεπιθύμητοι, ότι δεν είστε ελκυστικοί και ότι δεν πρέπει να είστε ο εαυτός σας. Αν το άλλο σας μισό σας προκαλεί τέτοια συναισθήματα με τη συμπεριφορά του αυτή η σχέση μόνο καλό δε σας κάνει. 16. Οι φίλοι σας πιστεύουν ότι αυτή η σχέση δε σας κάνει καλό Οι φίλοι σας ξέρουν καλύτερα τι είναι καλό για σας και θα σας πουν αυτό που σκέφτονται χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσουν. Αν, λοιπόν, πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν κάνει για σας, ακούστε τη γνώμη τους. Οι φίλοι σας θα είναι εδώ για σας, όταν εκείνος ή εκείνη δε θα είναι. 17. Συγκρίνετε τον / την σύντροφό σας με άλλους άνδρες ή γυναίκες Είναι φυσικό να βρίσκετε και άλλους ανθρώπους ελκυστικούς, αλλά όχι να συγκρίνετε τον/ την σύντροφό σας συνεχώς με κάθε άτομο, που βρίσκεται μπροστά σας. 18. Έχετε αρχίσει να ξανασκέφτεστε τους πρώην σας Είναι ωραίο να είστε φίλοι με τους πρώην σας και σίγουρα δείχνει ωριμότητα. Αλλά αν αρχίσετε να φλερτάρετε με έναν /μία πρώην και κανονίσετε να συναντηθείτε μαζί του/της και ξαφνικά πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται «πώς θα ήταν αν ...;», η τωρινή σχέση σας είναι καταδικασμένη. 19. Θέλετε να τον/ την αλλάξετε Αφού έχετε περάσει τους πρώτους μήνες μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι, έχει αρχίσει να γίνεται κάτι παραπάνω από αντιληπτή η ασυμφωνία χαρακτήρων. Πάρτε το όμως απόφαση: δεν μπορείτε να αλλάξετε τον/την σύντροφό σας και να τον μετατρέψετε σε κάποιον που θα ταιριάζει καλύτερα με σας. Αντ' αυτού, βρείτε κάποιον/ κάποια, που είναι ήδη τέλειος για σας. 20. Λέτε "σ ‘αγαπώ" αλλά δεν το εννοείτε Μήπως αισθάνεστε ενοχές όταν λέτε "σ΄ αγαπώ", σα να λέτε ψέματα; Μήπως λέτε τη μαγική φράση μόνο και μόνο για να νιώσετε καλύτερα; Σταματήστε να λέτε πράγματα που δεν εννοείτε και αρχίστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε κάποιον που αγαπάτε πραγματικά - αρχής γενομένης από τον εαυτό σας.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fjTX5a
via IFTTT

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πρόταση ΒΟΜΒΑ από σύμβουλο της Μέρκελ: Η Ελλάδα να γίνει στρατόπεδο κράτησης προσφύγων

Με μια πρόταση- βόμβα για τη χώρα μας έρχεται να λύσει το προσφυγικό, ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ,

Γκέραλντ Κνάους, στα ...

πρότυπα της Αυστραλίας. Όπως είπε λοιπόν στο Spiegel:

«Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή τη στιγμή η λύση Αυστραλίας: οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου» και συνέχισε: Εάν η Ευρώπη το κάνει αυτό θα σήμαινε και το τέλος της Συνθήκης για τους πρόσφυγες, θα ήταν μια καταστροφή. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως ..."Νησί της Χαράς") για την Αυστραλία». Το νησί Ναούρου είναι μια νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Παλιότερα ήταν γνωστό ως "Νησί της Χαράς". Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης. Το Ναουρού βρίσκεται 4000 χλμ. βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Εκεί οδηγούνταν όσοι πρόσφυγες επιχειρούσαν να φτάσουν στην Αυστραλία. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της Διεθνούς αμνηστίας, ο πραγματικός σκοπός ήταν να αποτρέψει τους πρόσφυγες να πηγαίνουν στην ήπειρο, λόγω των άσχημων συνθηκών που επικρατούν στο νησί. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gtGcWm
via IFTTT

Η συνταγή της Ημέρας: Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη γάστρα

Υλικά συνταγής...για το μπούτι2 κιλά μπούτι χοιρινό (ολόκληρο)6 κυδώνια κομμένα στα 415 δαμάσκηνα αποξηραμένα1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη½ κ.γ. κανέλα και γαρίφαλολίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμααλάτιπιπέριγια τη μαρινάδα1 πορτοκάλι (ο χυμός του)2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο3 κ.σ. μουστάρδα½ φλιτζ. ελαιόλαδο1 φλιτζ. κρασί λευκόΔιαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fi0cJR
via IFTTT

«Νοεμβριανά» 1916: Ο Βενιζέλος, ο βασιλιάς και η επέμβαση της Αντάντ στο Φάληρο

Tο Νοέμβριο του 1916 η Ελλάδα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο κράτος των Αθηνών με επικεφαλής το βασιλιά Κωνσταντίνο και το κράτος της Εθνικής Αμύνης στη... Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο. Αφορμή αποτέλεσε η στάση ουδετερότητας της χώρας κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία οδήγησε σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και Αγγλογαλλικών δυνάμεων. Στις 18 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα η απόβαση των συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και ακολουθούν συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. Ο Βενιζέλος ακολουθούσε πολιτική συμπαράταξης με τους συμμάχους εναντίον των Κεντρικών Δυνάμεων, ενώ ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πολιτική ουδετερότητας που ευνοούσε τη Γερμανία και την Αυστροουγγαρία. Οι δυνάμεις της Αντάντ, που ήταν στο πλευρό του Βενιζέλο, στις 3 Νοεμβρίου αξιώνουν την παράδοση τεράστιων ποσοτήτων πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση των Αθηνών. Παρά την αρχική συμφωνία, μετά από τέσσερις μέρες το αίτημά τους απορρίπτεται, όταν στρατιωτικοί παράγοντες με την υποστήριξη 20.000 επίστρατων πείθουν τον Κωνσταντίνο να την παραβιάσει με το επιχείρημα, ότι η κοινή γνώμη έβλεπε αυτή την απαίτηση ως επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο συμμαχικός στόλος με επικεφαλής τον ναύαρχο Φουρνιέ αποβιβάζεται στις 18 Νοεμβρίου στο Φάληρο. Περίπου 3.000 Γάλλοι και Βρετανοί κατευθύνονται στην Αθήνα όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός επίστρατων ενόπλων. Ακολουθούν συγκρούσεις σύμμαχων με τον ελληνικό στρατό ενώ η πόλη δέχεται τα μαζικά πυρά του συμμαχικού στόλου. Το ίδιο βράδυ, ο Κωνσταντίνος έρχεται σε συμφωνία με τους πρεσβευτές της Αντάντ και ο βομβαρδισμός σταματά. Ο απολογισμός εκείνης της βραδιάς ήταν δεκάδες νεκροί και τραυματίες που προέρχονταν και από τις δύο πλευρές. Τις επόμενες μέρες οι συμμαχικές δυνάμεις αποσύρονται ενώ οι «βενιζελικοί» δέχονται επιθέσεις από τους υποστηρικτές του βασιλιά. Ακολουθούν λεηλασίες σε καταστήματα, σπίτια και καταστροφές σε εγκαταστάσεις εφημερίδων. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου «τακτοποιούμε τα του οίκου μας». Στις 25 Νοεμβρίου, η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης («Τριανδρία») κηρύσσει με ειδικό διάγγελμα έκπτωτο το βασιλιά Κωνσταντίνο. Παράλληλα, ως απάντηση στα γεγονότα τις 18ης Νοεμβρίου οι δυνάμεις της Αντάντ επιβάλλουν γενικό αποκλεισμό που παραλύει την αγορά. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fdH1xE
via IFTTT

Άνω των 30 δισ. δολ. για μαχητικά Boeing, σε Κατάρ & Κουβέιτ!

Ζαλίζουν τα ποσά που θα εισπράξει η αμερικανική Boeing, κατασκευάστρια των μαχητικών αεροσκαφών F-15QA και F/A-18E/F Super Hornet, καθώς το... αμερικανικό State Department έδωσε το πράσινο φως για την πώληση 72 μονάδων του πρώτου μαχητικού στο Κατάρ και 40 του δεύτερου στο Κουβέιτ, με τα συμβόλαια να ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια! Οι δυο αυτές προμήθειες θα επιτρέψουν στην εταιρία να επεκτείνει την «ζωή» των γραμμών παραγωγής των μαχητικών για ορισμένα χρόνια εντός της δεκαετίας του 2020, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις που δεν αρνούνται ότι τα μαχητικά αυτά θα συνεχίσουν να παίζουν κομβικό ρόλο, παρά το σταδιακό πέρασμα στην Πέμπτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών. Στα δυο συμβόλαια τώρα και μερικές από τις λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές, το συμβόλαιο των Κουβεϊτιανών ανέρχεται στα 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια και αφορά στην προμήθεια 32 μονοθέσια και 8 διθέσια Super Hornet, τους κινητήρες F414-GE-400 και τα ανταλλακτικά τους, 41 ραντάρ AESA ηλεκτρονικής σάρωσης AN/APG, συστήματα αυτοπροστασίας και όπλα για τα μαχητικά, ατρακτίδια στόχευσης SNIPER, 48 συστήματα ζεύξης δεδομένων Link-16, ακόμα και οχτώ σύμμορφες ξαμενές καυσίμου. Το συμβόλαιο με τους Καταριανούς για τα 72 F-15, θα ανέλθει σε ύψος 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα αεροσκάφη, τα όπλα τους και «πακέτο» λογιστικής υποστήριξης των αεροσκαφών, αλλά και εκπαίδευσης για τους πιλότους. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κατάρ εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει την προμήθεια, αγοράζοντας και τα EF-2000 Typhoon (Eurofighter), αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κίνηση απόσπασης ανταλλαγμάτων από την πλευρά των Αμερικανών, κατά κύριο λόγο στη Συρία. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gsj4rm
via IFTTT

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους για να κοιμηθούν, ενώ τα μαλλιά τους είναι ακόμα βρεγμένα. Μάλιστα, αυτό δεν ...

είναι κάτι που συμβαίνει μόνο το καλοκαίρι, οπότε και τα μαλλιά μας είναι πιο συχνά βρεγμένα από τη θάλασσα ή από τα περισσότερα ντους που κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Ακόμα και τον χειμώνα, που τα μαλλιά στεγνώνουν πιο δύσκολα μετά το λούσιμο, πολλοί άνθρωποι απλά τα τυλίγουν με μια πετσέτα και ξαπλώνουν για να κοιμηθούν. Αν και αυτό δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, εντούτοις υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο να μην κοιμάστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά: Πονοκέφαλος Η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται κατά τη φάση ύπνου REM (βαθύς ύπνος). Το σώμα ζεσταίνεται και η υγρασία στο κεφάλι σας , το οποίο είναι τυλιγμένο σε μια πετσέτα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος). Βακτήρια Τα μαξιλάρια είναι ιδανικές επιφάνειες για την ανάπτυξη βακτηριδίων, επειδή απορροφούν την υγρασία, τα νεκρά κύτταρα και τα φυσικά έλαια του δέρματος και των μαλλιών. Τα βρεγμένα μαλλιά ενυδατώνουν το μαξιλάρι σας, και έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό μικρο-περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και κατ' επέκταση πιθανών λοιμώξεων. Τα εύθραυστα μαλλιά γίνονται επιρρεπή στο σπάσιμο της τρίχας Οι τρίχες είναι ούτως ή άλλως εύκολο να σπάσουν. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν είναι βρεγμένο. Αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, τότε σίγουρα κάνετε κακό τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην υγεία σας. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2grc5yP
via IFTTT

5 πράγματα που ζουν οι γυναίκες στα ραντεβού και οι άντρες δεν τα γνωρίζουν

Οι γυναίκες και οι άντρες δεν βιώνουν με τον ίδιο τρόπο τη διαδικασία του dating και έχουμε τις αποδείξεις για αυτό... 1. Ο φόβος της σεξουαλικής παρενόχλησης

Αν είσαι άντρας δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό το φόβο- ναι, μπορεί να σου φανεί υπερβολικός αλλά το rape culture που υπάρχει στην κοινωνία μας έχει κάνει να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση και να μην εμπιστευόμαστε απολύτως κανέναν μέχρι να τον γνωρίσουμε καλά. 2. Η ενημέρωση του που ακριβώς βρίσκεσαι

Σε συνέχεια του προηγούμενου point, οι γυναίκες έχουμε *αναγκαστικά* αναπτύξει ένα κώδικα επικοινωνίας μεταξύ μας, ώστε να νιώθουμε πιο ασφαλείς όταν βγαίνουμε ραντεβού με κάποιον που δεν γνωρίζουμε καλά. Μήνυμα ότι φτάσαμε στο τάδε μαγαζί ή το νούμερο των πινακίδων του ταξί που φύγαμε είναι συνηθισμένα. 3. Το άγχος για το τι θα φορέσουμε

Οκ, δεν το έχουν όλες οι γυναίκες αυτό το άγχος αλλά όσες το έχουν δεν περνάνε και πολύ καλά και πραγματικά δεν μπορεί να τις καταλάβει κανείς. Αγκαλιά μεγάλη και διάβασε τα post της Αφροδίτης μας για βοήθεια. 4. Τα σεξιστικά σχόλια

Ρώτα έναν άντρα αν έχει ακούσει ποτέ κάποιο σεξιστικό και ηλίθιο σχόλιο από γυναίκα για κάτι που κάνει και μια γυναίκα αν έχει ακούσει κάτι ανάλογο από τον χ, ψ άντρα που βγήκε ραντεβού και μετά έλα να συζητήσουμε για double standards και γιατί σοκάρονται ακόμα μερικοί όταν τους λέμε σεξιστές. 5. Την οργή της απόρριψης

Αν κάποια γυναίκα δεν περάσει καλά με τον χ, ψ που βγήκε ραντεβού και τον αποφύγει ή του πει ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να δεχτεί απειλητικά και υβριστικά μηνύματα. Αν ένας άντρας δεν θελήσει να στείλει ξανά μήνυμα στη γυναίκα που βγήκε ραντεβού θα είναι απλά μάγκας και εκείνη απελπισμένη που δεν μπορεί να δεχτεί την απόρριψη.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gvIzcd
via IFTTT

Πώς θα καθαρίσεις την οθόνη του κινητού σου

Ακόμα... κι αν οι δαχτυλιές δεν αποτελούν πρόβλημα να θυμάσαι πως το κινητό είναι εστία μικροβίων. Σκέψου πως το πιάνεις με λερωμένα χέρια και το ακουμπάς παντού. Έρευνες έχουν δείξει πως το κινητό έχει 18 φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη της τουαλέτας. Είσαι έτοιμη να κάνεις καθαριότητα; Το πιο σημαντικό είναι να μείνεις μακριά από το χαρτί κουζίνας γιατί η οθόνη σου θα γεμίσει ενοχλητικά χνούδια. Για να μη μπεις σε έξοδα, το πανάκι από τα γυαλιά σου είναι ιδανική επιλογή. Θα χρειαστείς Τρεις σταγόνες απιονισμένο νερό και τρεις σταγόνες λευκό ξύδι. Βουτάς το πανί, το στύβεις ελαφρά και μετά περνάς την οθόνη απαλά. Το απιονισμένο νερό δεν αφήνει άλατα και το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που δρα ενάντια στα βακτήρια.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2ff4d1F
via IFTTT

Διασχίζοντας τη Βρετανία εκτός δρόμου [video]

Μπορεί στο DRIVE Trophy να έχουμε κάνει πολλές ανάλογες αποστολές στην Ελλάδα, όμως η Mercedes-Benz υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα γίνεται για...

πρώτη φορά: η διάσχιση της Βρετανίας, στο ύψος των Highlands της Σκωτίας, χωρίς να χρησιμοποιηθούν καθόλου δημόσιοι δρόμοι. Για το εγχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκαν 12 Mercedes, όλα τετρακίνητα βέβαια. Τα 8 από αυτά ήταν σκληροτράχηλα τζιπ G-Class, ενώ τα υπόλοιπα ήταν πιο «πολιτικά» SUV, GLE και GLS. Η διάσχιση έγινε από μια σκληρή διαδρομή εκτός δρόμου 105 χιλιομέτρων, για την οποία το κομβόι χρειάστηκε δύο ημέρες. Η Mercedes τονίζει ότι όλα τα αυτοκίνητα ήταν εντελώς στάνταρ, χωρίς μετατροπές –αν εξαιρέσουμε την αφαίρεση των πλαϊνών μαρσπιέ– και φορούσαν λάστιχα νόμιμα για κυκλοφορία στο δρόμο. Η ιδέα πίσω από το ταξίδι ήταν η διαφήμιση των εκτός δρόμου ικανοτήτων των μοντέλων της Mercedes με σύστημα 4MATIC. Ήταν κι ενός είδους αποχαιρετισμός στο εμβληματικό G-Wagen, που βρίσκεται κοντά μας από το 1979 και είναι ένα από τα ικανότερα εκτός δρόμου οχήματα, με τις κοντές σχέσεις και τα τρία διαφορικά του που κλειδώνουν. Μόνο 15 τέτοια «τζιπ» G-Class κατασκευάζονται την ημέρα στο Graz της Αυστρίας και ως γνωστόν ήδη δοκιμάζεται η νέα γενιά με τον κωδικό W464, που θα έχει μεγάλες μηχανολογικές αλλαγές αλλά παρόμοια σκληροτράχηλη εμφάνιση. Από τα άλλα δύο SUV του εγχειρήματος, η Mercedes GLE είναι, όπως ξέρουμε, η αντικαταστάτρια της παλιάς M-Class και θα αντικατασταθεί και αυτή το 2018. Όσο για τη Mercedes GLS, είναι η μετονομασμένη μεγάλη GL-Class, που παρουσιάστηκε το 2012. Μπορεί και τα δύο αυτά μοντέλα να παίζουν συνήθως το ρόλο των «τζιπ του Κολωνακίου», όμως έχουν μεγάλες ικανότητες εκτός δρόμου, ιδίως αν είναι εφοδιασμένα με το πακέτο Off-Road. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2eRhrmG
via IFTTT

«Νοεμβριανά» 1916: Ο Βενιζέλος, ο βασιλιάς και η επέμβαση της Αντάντ στο Φάληρο

Tο Νοέμβριο του 1916 η Ελλάδα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο κράτος των Αθηνών με επικεφαλής το βασιλιά Κωνσταντίνο και το...

κράτος της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο. Αφορμή αποτέλεσε η στάση ουδετερότητας της χώρας κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία οδήγησε σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και Αγγλογαλλικών δυνάμεων. Στις 18 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα η απόβαση των συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και ακολουθούν συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. Ο Βενιζέλος ακολουθούσε πολιτική συμπαράταξης με τους συμμάχους εναντίον των Κεντρικών Δυνάμεων, ενώ ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πολιτική ουδετερότητας που ευνοούσε τη Γερμανία και την Αυστροουγγαρία. Οι δυνάμεις της Αντάντ, που ήταν στο πλευρό του Βενιζέλο, στις 3 Νοεμβρίου αξιώνουν την παράδοση τεράστιων ποσοτήτων πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση των Αθηνών. Παρά την αρχική συμφωνία, μετά από τέσσερις μέρες το αίτημά τους απορρίπτεται, όταν στρατιωτικοί παράγοντες με την υποστήριξη 20.000 επίστρατων πείθουν τον Κωνσταντίνο να την παραβιάσει με το επιχείρημα, ότι η κοινή γνώμη έβλεπε αυτή την απαίτηση ως επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο συμμαχικός στόλος με επικεφαλής τον ναύαρχο Φουρνιέ αποβιβάζεται στις 18 Νοεμβρίου στο Φάληρο. Περίπου 3.000 Γάλλοι και Βρετανοί κατευθύνονται στην Αθήνα όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός επίστρατων ενόπλων. Ακολουθούν συγκρούσεις σύμμαχων με τον ελληνικό στρατό ενώ η πόλη δέχεται τα μαζικά πυρά του συμμαχικού στόλου. Το ίδιο βράδυ, ο Κωνσταντίνος έρχεται σε συμφωνία με τους πρεσβευτές της Αντάντ και ο βομβαρδισμός σταματά. Ο απολογισμός εκείνης της βραδιάς ήταν δεκάδες νεκροί και τραυματίες που προέρχονταν και από τις δύο πλευρές. Τις επόμενες μέρες οι συμμαχικές δυνάμεις αποσύρονται ενώ οι «βενιζελικοί» δέχονται επιθέσεις από τους υποστηρικτές του βασιλιά. Ακολουθούν λεηλασίες σε καταστήματα, σπίτια και καταστροφές σε εγκαταστάσεις εφημερίδων. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου «τακτοποιούμε τα του οίκου μας». Στις 25 Νοεμβρίου, η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης («Τριανδρία») κηρύσσει με ειδικό διάγγελμα έκπτωτο το βασιλιά Κωνσταντίνο. Παράλληλα, ως απάντηση στα γεγονότα τις 18ης Νοεμβρίου οι δυνάμεις της Αντάντ επιβάλλουν γενικό αποκλεισμό που παραλύει την αγορά. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2g60Jjk
via IFTTT

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ερίκιο το Αγκαθωτό - Ποιες είναι οι νευροπροστατευτικές επιδράσεις αυτού του μανιταριού;

Το Ερίκιο το Αγκαθωτό είναι ένα κινέζικο μανιτάρι με νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Είναι, επίσης, γνωστό ως... η Χαίτη του "Λιονταριού" (Lion's Mane) Για αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι έχει αναφερθεί ένα ευρύ φάσμα θετικών επιδράσεων στην υγεία και στον εγκέφαλο ενώ περιέχει περισσότερες από 32 διαφορετικές βιοδραστικές ενώσεις.

Είναι εξαιρετική πηγή για : κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, σελήνιο, όλα τα βασικά αμινοξέα, και διάφορα είδη πολυσακχαριτών και πολυπεπτιδίων. Το Ερίκιο το Αγκαθωτό περιέχει, επίσης, τις ενώσεις ερικενόνες και ερινακίνες, οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα του

Νευροτροφικού Παράγοντα Ανάπτυξης (Nerve Growth Factor - NGF) στον εγκέφαλο. Αυτή η πρωτεΐνη εμπλέκεται στην παραγωγή, συντήρηση, ανάπτυξη και επιδιόρθωση των νευρώνων στον εγκέφαλο. Ως εκ τούτου, το Ερίκιο το Αγκαθωτό προστίθεται σε εκείνες τις ουσίες για την βελτίωση της υγείας των κυττάρων του εγκεφάλου και ως νευροπροστατευτικός παράγοντας. Το Ερίκιο το Αγκαθωτό : διεγείρει την σύνθεση του Νευροτροφικού Παράγοντα Ανάπτυξης προστατεύει τα νεύρα από τη ζημία που οφείλεται στην γήρανση ίσως υποστηρίζει την νευροπλαστικότητα και την μνήμη σημαντικές βελτιώσεις στην εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών παρουσιάσει νευροπροστατευτικές επιδράσεις ίσως βοηθάει με το άγχος και την κατάθλιψη

ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ Το μανιτάρι Ερίκιο το Αγκαθωτό έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική για εκατοντάδες χρόνια. Σύμφωνα με ιστορικά ιατρικά αρχεία, αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι θεωρείται ότι παρέχει οφέλη : στα νεφρά, στο ήπαρ, στην σπλήνα, στην καρδιά, και στο στομάχι Είναι χρήσιμο : στην βελτίωση της πέψης, στην αποκατάσταση της ενέργειας, στην ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, καθώς και στην αναστολή ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων Επίσης, Ιάπωνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ίσως έχει εφαρμογές : στην αντιμετώπιση της νόσου Άλτσχάιμερ, στην βλάβη των ιστών των περιφερικών νεύρων και άλλες συναφείς εφαρμογές. Με την μακροχρόνια χρήση, το Ερίκιο το Αγκαθωτό ίσως βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης και οδηγεί σε αύξηση της νοημοσύνης.

ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Ένας από τους βασικότερους τρόπους που αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι λειτουργεί στο σώμα είναι μέσω της νευροτροφικού παράγοντα ανάπτυξης (Nerve Growth Factor - NGF).

Ειδικότερα, η Ερινακίνη πιστεύεται ότι επηρεάζουν την σύνθεση του νευροτροφικού παράγοντα ανάπτυξης στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Όχι μόνο μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό της νευρικής εκφύλισης λόγω γήρανσης ή άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων, το Ερίκιο το Αγκαθωτό πιστεύεται επίσης ότι προάγει την δημιουργία νέων νευρώνων και νέων νεύρων. Χρησιμοποιώντας με συνέπεια αυτό το νευροπροστατευτικό μανιτάρι, ίσως χρησιμεύσει στην προστασία από τη γνωστική δυσλειτουργία και την απώλεια μνήμης που σχετίζονται με την γήρανση.

Επιπρόσθετα, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά σε αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι απορροφούνται ασυνήθιστα καλά από το σώμα. Η συνεργιστική τους δράση βοηθάει, επίσης, στο να αποκαταστήσει τα νευρικά έλυτρα που περιβάλλουν τους νευρώνες, και επίσης βελτιώνει την αγωγιμότητα των σημάτων που παράγονται από διάφορους νευρώνες και νεύρα.

ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΟΦΕΛΗ Το Ερίκιο το Αγκαθωτό έχει αρκετές επιδράσεις στον οργανισμό : τόνωση του ανοσοποιητικού, αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος, και προστασία των οργάνων Αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι : διεγείρει την επαγωγή των ιντερφερόνων, και συμβάλλει στην βελτίωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων.

Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας για να υποστήριξει την φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος. Επίσης, : ενισχύει την λειτουργία στο φραγμό βλέννας του στομάχου, επιταχύνει την επούλωσης των ελκών, και μειώνει την γενική φλεγμονή. Το Ερίκιο το Αγκαθωτό βοηθάει, επίσης, στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στα επίπεδα χοληστερόλης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη τοξικότητας ή παρενέργειες στην επιστημονική έρευνα. Υπάρχουν ακόμη και στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως είναι χρήσιμο στην μείωση των αλλεργιών, ή τουλάχιστον στην μείωση της αλλεργικής ευαισθησίας. Δεδομένου του μηχανισμού δράσης που παρουσιάζει το Ερίκιο το Αγκαθωτό, φαίνεται φυσικό το ότι προσφέρει οφέλη σε ένα ευρύ φάσμα νευρικών διαταραχών όπως: άνοια, νόσος Άλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυϊκή δυστροφία, νευρωνικό εκφυλισμό, αυτισμό,

και μερικά άλλα. Επίσης, υπάρχει έρευνα εν εξελίξει σχετικά με τις επιδράσεις του στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας. Στην Κίνα, αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στον καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου.

Θεωρείται ότι αποκαθιστά την βλεννογόνο μεμβράνη του στομάχου και άλλων οργάνων, προκειμένου να βοηθήσει με τα έλκη που εμφανίζονται όχι μόνο στο στομάχι, αλλά επίσης και στα έντερα (Crohn), γαστρίτιδα, δωδεκαδάκτυλο, και ακόμη και στην ατροφική γαστρίτιδα (θεωρείται η πιο σοβαρή μορφή).

ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίσημη συνιστώμενη δοσολογια για αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι. Επιπρόσθετα, είναι πολύ λίγες οι ανθρώπινες μελέτες. Οι μελέτες είναι κυρίως in vitro και in vivo. Σε μία μελέτη χρησιμοποιήθηκε δοσολογία των 1.000 mg, τρεις φορές ανά ημέρα. Ωστόσο, όταν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το Ερίκιο το Αγκαθωτό για πρόληψη, και όχι για κάποια διαταραχή, τότε να ξεκινήσει με την ελάχιστη δοσολογία (π.χ. 250 έως 500mg ημερησίως).

Στην συνέχεια, αφού περάσουν λίγες εβδομάδες και ανάλογα με το εάν ή όχι εμφανίζονται οι επιδράσεις του στον οργανισμό, τότε μπορεί να εξετάσει να αυξήσει την δοσολογία σταδιακά, με μικρά βήματα

ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Προς το παρόν, δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες για το Ερίκιο το Αγκαθωτό. Βέβαια, να είστε πάντα προσεκτικοί όταν λαμβάνετε κάτι καινούριο για τον οργανισμό. Η έλλειψη μεγάλης έρευνας σε ανθρώπους, καθιστά δύσκολο να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις πιθανές παρενέργειες από το Ερίκιο το Αγκαθωτό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αρνητικά αποτελέσματα από την χρήση αυτού του νευροπροστατευτικού μανιταριού. Μία καλή προσέγγιση ίσως είναι η εξής : κάθε 3 μήνες να σταματάτε την λήψη του για 1 ή 2 εβδομάδες

ΕΡΙΚΙΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΥΝΟΨΗ Το μανιτάρι Ερίκιο το Αγκαθωτό είναι ένα φυσικό νευροπροστατευτικό που έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την ιατρική κοινότητα όσο και από τους χρήστες νευροπροστατευτικών παραγόντων.

Προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε ανθρώπους που έχουν υποστεί νευροεκφυλιστικές παθήσεις και ίσως ακόμη και να είναι σε θέση να αποτρέψει μερικές από τις ζημίες που συνδέονται με την γήρανση και την νόσο Αλτσχάιμερ. Το Ερίκιο το Αγκαθωτό είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τονώσετε την λειτουργία τους εγκεφάλου σας. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gpvqAK
via IFTTT

Συγκλονίζει η Ελίζα Βόζεμπεργκ για το θάνατο του συζύγου της: “Είναι μια πληγή που δεν κλείνει ποτέ”

Η απώλεια του συζύγου δεν αντικαθίσταται και είναι μια πληγή που δεν κλείνει ποτέ... Αλλά έχουμε μάθει πως η ζωή συνεχίζεται και άλλωστε οι άνθρωποι πως μας αγαπούν, όταν φεύγουν από τη ζωή θέλουν να μας βλέπουν καλά”, αποκάλυψε η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας για το θάνατο του συζύγου της που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο νικημένος από τον καρκίνο. Οι δυο τους ήταν μαζί για 23 χρόνια και η απώλειά τους της στοίχισε πολύ. “Είχα καλό άντρα, καλό άνθρωπο, καλό σύντροφο”, αποκαλύπτει στην Σάσα Σταμάτη και στο Πρωινό Ant1 σε μια εξομολόγηση από καρδιάς και αναφέρει πως ο άντρας της, της λείπει κάθε στιγμή: “Είναι δυνατόν να μην σου λείπει ο άνθρωπός σου”. Και συνεχίζει: “Ο άντρας μου ήταν μαχητής. Οι μαχητές ταλαιπωρούνται εν γνώση τους και εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί”. Στην ερώτηση αν θα σκεφτόταν να ξαναφτιάξει τη ζωή της, η Ελίζα Βόζενμπεργκ δήλωσε: “Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα συνυπάρξω με κάποιον άνθρωπο. Δεν υπάρχουν αυτά. Έχω πολλούς φίλους, ένα οργανωμένο γραφείο, είμαι συνέχεια σε ένα αεροπλάνο, αλλά δεν νιώθω ποτέ μόνη. Νιώθω μόνο την απώλειά του”. Δες το video από την εκπομπή:

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fdpKbe
via IFTTT

10 σημάδια ότι -ναι!- είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα...

Πώς περνάς στη σχέση σου; Είσαι ευτυχισμένη; Είσαι χαρούμενη; Νιώθεις γεμάτη; Αυτό είναι ένα καλό δείγμα ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο... Έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο ή έχεις μονίμως νεύρα; Μήπως τσακωνόσαστε συχνά; Γιατί; Ποιοι είναι οι λόγοι; Ο σύντροφος υπάρχει στη ζωή μας για να την κάνει καλύτερη και όχι για να μας δημιουργεί προβλήματα. Και όλες μας αναζητούμε και επιθυμούμε τον ...Έναν! Τον ιδανικό. Ποιος είναι όμως αυτός; Η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεία, Msc, Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, είναι εδώ για να μας δώσει τα χαρακτηριστικά του. Για τσέκαρε... Πόσες φορές βρίσκεσαι σε μια σχέση και αναρωτιέσαι εάν ο σύντροφός σου είναι ο ιδανικός για σένα; Αυτός με τον οποίο θα μπορούσες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου; Σίγουρα το να αποφασίσεις εάν μπορείς ή όχι να δεσμευτείς με κάποιον αποτελεί μια προσωπική απόφαση, η οποία εξαρτάται από την προσωπικότητα και τις ανάγκες σου και όχι τόσο από τη γνώμη των γύρω σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να διακρίνεις εάν ο σύντροφός σου είναι ο κατάλληλος για σένα. 1. Σε θαυμάζει.

Μιλάει για σένα με υπερηφάνεια σε συγγενείς και φίλους, αναγνωρίζει την αξία σου και υποστηρίζει τις επιλογές σου. 2. Κάνει πράγματα για σένα.

Κατανοεί αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχία και ασφάλεια και τα κάνει για σένα, ακόμα και όταν για εκείνον δεν θα ήταν η πρώτη του επιλογή. Σου δείχνει πως έχει τα ίδια όνειρα και επιθυμίες με σένα, καθώς και ότι αποτελείς μια σταθερά στη ζωή του. 3. Νιώθεις πως μπορείς να του μιλήσεις για τα πάντα.

Τον εμπιστεύεσαι τόσο ώστε να μοιράζεσαι κάθε είδους σκέψη σου και να τολμάς να δοκιμάσεις μαζί του νέες εμπειρίες. 4. Τον θέλεις δίπλα σου.

Είναι το πρώτο πρόσωπο το οποίο επιθυμείς στο πλάι σου όταν βιώνεις μια μεγάλη χαρά ή αντίστοιχα ένα στενάχωρο γεγονός. Δεν φοβάσαι να σε δει σε στιγμές που νιώθεις ευάλωτη. Ίσα ίσα, αποτελεί την πηγή δύναμής σου. 5. Φαντάζεσαι το μέλλον σου μαζί του.

Εάν σε ρωτήσω πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια, εκείνος θα είναι μέσα στο σκηνικό. Δεν είναι τόσο η ιδέα του γάμου, όσο ότι απολαμβάνεις πραγματικά την κάθε κοινή σας στιγμή. 6. Σε αποδέχεται όπως είσαι.

Δεν προσπαθεί να σε αλλάξει! 7. Νιώθεις ο εαυτός σου.

Όσο είστε μαζί είσαι άνετη και δεν αισθάνεσαι πίεση ή την ανάγκη να προσποιείσαι για τις επιλογές σου προκειμένου να μην τον στεναχωρήσεις. 8. Νοιάζεται για τους φίλους σου.

Σε προτρέπει να περνάς χρόνο μαζί τους, σου προτείνει ομαδικές εξόδους, ενώ ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα τους. 9. Σου τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Δεν παραλείπει να σου κάνει φιλοφρονήσεις σε ανύποπτες στιγμές. 10. Διοργανώνει δραστηριότητες που έχει καταλάβει ότι σου αρέσουν.

Παίρνει πρωτοβουλίες και διοργανώνει εξόδους ή εξορμήσεις σε μέρη που ξέρει ότι προτιμάς, δίχως να χρειάζεται να τον παρακαλάς να το κάνει για σένα. Μπορεί να μην είναι εύκολο να προσδιορίσεις τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου για σένα, αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις στο πλάι σου κάποιον ο οποίος σε αγαπάει, ενδιαφέρεται για τις ανάγκες σου και σε καταλαβαίνει! Ο ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, βοηθώντας σε να εξελιχθείς και ο οποίος γεμίζει τη ζωή σου με ασφάλεια, ηρεμία και ευτυχία! Εσύ έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο ή όχι ακόμα;

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2f9fZau
via IFTTT

Πιθανή η νίκη της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, λέει ο γάλλος πρωθυπουργός Βαλς

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης και μπορεί να εξασθενήσει, δήλωσε ο... γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως τα ευρωπαϊκά σχέδια χρειάζονται μια νέα βάση που θα προσφέρουν από κοινού η Γερμανία και τη Γαλλία Σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Βαλς είπε ακόμη πως η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, περιλαμβανομένης και της μείωσης του εταιρικού φόρου, αλλά πρόσθεσε πως (και) η Γερμανία χρειάζεται να "επενδύσει περισσότερο" προκειμένου να επανεκκινήσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη, εκτιμώντας πως "μια αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να συνίσταται μόνο στη μείωση των μισθών και των δημοσιονοκικών ελλειμμάτων". Αν η Γερμανία περίμενε τη Γαλλία, η Γαλλία στο εξής περιμένει στη Γερμανία" στο θέμα αυτό, είπε. Ο Βαλς εκτίμησε επίσης ότι είναι "πιθανό" η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία το 2017. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2g4Fvm0
via IFTTT

O Ομπάμα μας έδωσε τη σκυτάλη ...

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Όταν πριν περίπου μια εβδομάδα έλαβα ένα email από την Αμερικάνικη Πρεσβεία με το οποίο με προσκαλούσαν στην ομιλία του ...

Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα ενθουσιάστηκα απόλυτα. Θα ήταν η δεύτερη φορά που θα έβλεπα αυτόν τον χαρισματικό ηγέτη να μιλάει. LIVE! Η πρώτη φορά ήταν πριν 4 μόλις μήνες, κατά την διάρκεια του Global Entrepreneurship Summit στο San Francisco στην Καλιφόρνια. Είχα βρεθεί εκεί μαζί με άλλους 5 νέους Έλληνες με υποτροφία από το Υπουργείο Εσωτερικών (State Department) της Αμερικής μετά από πρόταση της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Αυτή τη φορά η ομιλία όμως θα γινόταν σε ελληνικό έδαφος. Εδώ στην Αθήνα. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος. Όχι μόνο γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην χώρα μας αλλά και γιατί επιλέγει να έρθει εδώ στο τελευταίο ταξίδι που κάνει στην Ευρώπη με τον τίτλο του προέδρου. Και τα θέματα που ταλανίζουν την Ελληνική πραγματικότητα είναι ουκ ολίγα και διόλου ευκαταφρόνητα. Η μέρα ήρθε λοιπόν και φτάσαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χθες, νωρίς το πρωί. Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι όλοι, μα όλοι, μπήκαμε στην σειρά για να περάσουμε από τον έλεγχο τύπου αεροδρομίου. Κανένας δεν μπήκε από άλλη είσοδο, κανένας δεν έκλεψε την γραμμή γιατί ήταν «κάτι» στην πολιτική ή την οικονομική ζωή της χώρας. Οι φοιτητές, οι νέοι επιχειρηματίες, οι πιο φτασμένοι επιχειρηματίες ακόμη και παλιοί πρωθυπουργοί (Ναι – true story) στάθηκαν υπομονετικά και ισάξια στην ίδια σειρά! Αυτό συνδέθηκε με κάτι που είπε αργότερα στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα και με το οποίο συμφωνούσα πάντα απόλυτα (προερχόμενη άλλωστε από την Κοινωνία των Πολιτών) Ο μεγαλύτερος τίτλος και η μεγαλύτερη τιμή σε μια δημοκρατία δεν είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού ή του προέδρου. Είναι ο ρόλος του πολίτη». «Και όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μεταξύ τους, Απέναντι στους θεσμούς, απέναντι στους νόμους, απέναντι στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους». Σαφώς η χώρα μας έχει ένα σοβαρό δημοκρατικό κενό το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την δικαιοσύνη ή τα δικαιώματα. Και πρέπει να μιλάμε για αυτά τα πράγματα, πρέπει να γνωρίζουμε. Όπως είπε και ο Πρόεδρος: «Πρέπει να επιλέγουμε πάντα την ελπίδα από τον φόβο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για κάτι καλύτερο». Μίλησε πολύ μεταξύ άλλων για το φιλότιμο, ευχαρίστησε τους Έλληνες για την στάση τους και την ανθρωπιά που έδειξαν απέναντι στους πρόσφυγες παρά την οικονομική κρίση και είπε με πάθος ότι: «Εάν κάποιος μπορούσε να επιλέξει πότε και πως θα γεννιόταν, τότε σίγουρα οι περισσότεροι θα επέλεγαν να ζήσουν σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε εμείς. Δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή από σήμερα, ανεξάρτητα με το τι ακούτε στα κανάλια». Τέλος, μίλησε πολύ για την ευθύνη που έχουμε όλοι σε μια δημοκρατία να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Να μιλάμε, να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να συμμετέχουμε και να δημιουργούμε. Καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποιον άλλον να φτιάξει την κατάσταση για εμάς. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να το κάνουμε αυτό. Μεγάλη τροφή για σκέψη η τελευταία πρόταση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας να αποζητάμε ηγέτες που σαν άλλοι Μεσσίες θα έρθουν να μας σώσουν. Καλό θα είναι την επόμενη φορά να ψηφίσουμε με γνώμονα την στρατηγική, τους συμμετέχοντες ως σύνολο και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά έναν μόνο άνθρωπο ο οποίος υπόσχεται πολλά. Φυσικά, ο λόγος του Ομπάμα, παρότι ενθαρρυντικός και ενωτικός δεν έθιξε το θέμα με την Τουρκία και την ρητορική Ερντογάν. Δεν μίλησε για το Κυπριακό που πάντα μας πονάει. Ούτε για το χρέος και την πολιτική λιτότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Ίσως γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι κάτι που θέλει να ακούει κάποιος σε μια πανηγυρική ομιλία. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, είναι εδώ παρόντα πάντα και θα πρέπει να μιλάμε για αυτά και επιτέλους να αρχίζουμε βήματα προς την λύση τους, έστω και μικρά. Αν νιώθω πιο αισιόδοξη μετά από χθες; Ναι. Αλλά αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να πάρουμε αυτή την αισιοδοξία και να την μετατρέψουμε σε δράσεις και αποτελέσματα. Όχι αύριο, σήμερα. Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2g4b9A5
via IFTTT

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ: Ανάγκαζαν την κόρη τους να κάνει σ... μαζί τους

Μια μητέρα που ανάγκαζε την κόρη της να κάνει... σξ μαζί της και με τον άντρα της παραδέχτηκε δημοσίως ότι μισεί τον εαυτό της για τα εγκλήματά της. "Οι γονείς μου με ανάγκαζαν να κάνω σξ μαζί τους", τόνισε η νεαρή γυναίκα, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα της την αντάμειβε και της έδειχνε πώς να το απολαμβάνει. Στο σπαρακτικό επεισόδιο του Dr. Phil η νεαρή κοπέλα συνάντησε ξανά τη βιολογική της μητέρα που την κακοποιούσε από τα 11 της χρόνια. Μιλώντας 20 χρόνια μετά την τρομακτική κακοποίηση, η Amanda μοιράστηκε τη σπαρακτική ιστορία της. Οι γονείς της την ανάγκαζαν να ποζάρει για σέξι φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις ερωτικές τους επαφές μαζί της για να τις πουλήσουν στο διαδίκτυο. Ξέρω ότι έκανα λάθος επιλογές", είπε με δάκρυα στα μάτια η Justine. "Μου κλέψατε την αθωότητά μου" της είπε η Amanda όταν οι δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες. "Σε ποιο παράλληλο σύμπαν μια μητέρα παρακολουθεί την κόρη της να εκτελεί μια σεξουαλική πράξη με τον άντρα και πατέρα της;", ρώσε ο Dr. PHil την Justine. Η Justine θα μου έδειχνε πόσο καλό σεξ έκανε με τον πατέρα μου μπροστά μου". Αφού έπαιρναν αυτό που ήθελαν από την κόρη τους, θα συνέχιζαν με τη φυσιολογική οικογενειακή ρουτίνα τους. Απειλούσαν την κορούλα τους να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν. "Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που τελείωσε ο εφιάλτης, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο να δεχτώ ότι βγήκαν από τη φυλακή. Δεν νομίζω ότι μου έχει ζητήσει συγγνώμη ο Jim", τόνισε, επισημαίνοντας ότι επιχείρησε να την προσεγγίσει μέσω facebook. Ήταν το 1996 που η Justine και ο βιολογικός πατέρας της Amanda, Jim, κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της τότε 13χρονης κόρη τους. Οι δύο γονείς παραδέχτηκαν την ενοχή τους και καταδικάστηκαν σε 20ετείς ποινές φυλάκισης.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2f7DNvv
via IFTTT

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Τον "έβγαλαν από τη μέση" για να ζήσουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ την αγάπη τους...

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του Κρητικού στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας... Δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν το πτώμα του μετανάστη από τον Σίβα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 32χρονου κρητικού Αντώνη Χριστοφάκη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυχαία από οδηγό νταλίκας, στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Όπως αποκαλύπτεται, πρόκειται για έγκλημα πάθους με δράστες έναν 28χρονο Έλληνα αλλά και την Γερμανίδα σύζυγο του θύματος. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βρίσκονται υπό κράτηση. Το παράνομο ζευγάρι σχεδίασε να σκοτώσει τον άτυχο κρητικό για να τον βγάλει

από τη μέση και να ζήσει τον έρωτα του. Οι αποκαλύψεις αυτές προκαλούν νέο σοκ στην κοινωνία του Σίβα όπου διαμένει η οικογένεια του 32χρονου. Τραγική πτυχή αυτής της υπόθεσης είναι το 6χρονο κοριτσάκι του θύματος, το οποίο ξαφνικά έχασε και τους δύο γονείς του. Ο άτυχος άνδρας είχε αφήσει το χωριό του για να ζήσει στην Γερμανία με την οικογένεια του για μία καλύτερη ζωή. Σημειώνεται ότι ο 28χρονος ανήκε στο στενό φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fCvXhl
via IFTTT

"Ήθελα να κουλουριαστώ και να μη ξαναβγώ έξω μετά την ήττα", εκμυστηρεύεται η Χίλαρι Κλίντον

Μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά στην Ουάσιγκτον η υποψήφια των... Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, που έχασε τις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι «ήθελε να κουλουριαστεί μ' ένα καλό βιβλίο και να μην ξαναβγεί απ' το σπίτι της». Αν και κέρδισε τη λαϊκή ψήφο η Κλίντον έχασε τη μάχη σε επίπεδο εκλεκτόρων. «Παραδέχομαι ότι το να ΄ρθω απόψε εδώ δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα για μένα. Ξέρω ότι πολλοί από σας είναι πολύ απογοητευμένοι απ' το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ίδιο κι εγώ. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια», είπε στο Children's Defense Fund. Και συνέχισε: «Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Την περασμένη εβδομάδα πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Αμερική είναι η χώρα που πίστευαν ότι είναι. Το χάσμα που αποκάλυψε αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι βαθύ, αλλά ακούστε με. Αξίζει να πιστέψουμε στην Αμερική. Το αξίζουν τα παιδιά μας. Πιστέψτε στη χώρα μας, πολεμήστε για τις αξίες μας και ποτέ μην υποχωρείτε». Πηγή

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2g4qej8
via IFTTT

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Και αν σου κάτσει; Περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε σε κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΠΑΠ!

Μεγάλα κέρδη μοιράζει κάθε μέρα το «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 14 Νοεμβρίου 2016, οι τυχεροί του «Πάμε Στοίχημα» πήραν σε κέρδη περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ... Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αρχίζουν ξανά, μετά από τη μικρή διακοπή τους, λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2016. Ο ΟΠΑΠ με το Mega Booster δίνει επιπλέον κέρδη στους τυχερούς του «Πάμε Στοίχημα», που θα ποντάρουν στους αγώνες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. H μεγάλη προωθητική ενέργεια του ΟΠΑΠ προσφέρει επιπλέον μπόνους από 5% έως 100% στους τυχερούς που επιλέγουν από 3 αγώνες και πάνω (πριν από την έναρξή τους, με συνολική απόδοση από 4,00 και πάνω) στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις διοργανώσεις των Champions League & Europa League. Το Mega Booster παίζει και μπάσκετ στη Euroleague, με μπόνους από 10% έως 100%, για τις τετράδες και πάνω. Τα επιπλέον κέρδη που έχει μοιράσει το Mega Booster από τις 26 Αυγούστου 2016 μέχρι σήμερα έχουν υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2eMo0H9
via IFTTT

ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα τις επόμενες ημέρες... Συνεχόμενες στάσεις εργασίας στα Μ.Μ.Μ.

Συνεχίζονται και αύριο αλλά και έως την ερχόμενη Πέμπτη τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας... των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, έχουν ως εξής: Για αύριο (Παρασκευή) στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00 σε μετρό και τραμ και από τις 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στάση εργασίας 21:00 έως την λήξη βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Τέλος, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10:00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12:00 έως 16:00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας).

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2f9GfVE
via IFTTT

The Voice: Εκτοξεύθηκε η τηλεθέαση του ΣΚΑΪ

Το αγαπημένο στους τηλεθεατές The Voice έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ... Νέες φωνές, ποικίλα συναισθήματα, ανατρεπτική κριτική επιτροπή… Το Voice συγκέντρωσε τα όπλα του και έδωσε την πρώτη μάχη για την τηλεθέαση. The Voice: Η παίκτρια που τρέλανε τους κριτές! “Σκληρή” μάχη για το ποιος θα την πάρει! Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen το talent show έστειλα ψηλά την τηλεθέαση του ΣΚΑΪ και «έκλεισε» με ποσοστό 21,7% στο γενικό και 20,6% στο δυναμικό κοινό -πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο του καναλιού στο σύνολο ημέρας. Στην κορύφωσή του, το The Voice άγγιξε και το εντυπωσιακό 27,7%! Ωστόσο, το γερό χαρτί του ΑΝΤ1, Οι Συμμαθητές, δεν παραδόθηκαν αμαχητί. Το αντίθετο μάλιστα. Η δημοφιλής σειρά «κούρεψε» την πρώτη ώρα του The Voice και σημείωσε ποσοστό 19,8% στο γενικό και 17,6% στο δυναμικό. Εκείνος που δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο, ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Μέχρι τις 00:45 το The 2night Show δεν είδε «άσπρο» τέταρτο, ενώ στη συνέχεια …πέταξε έως το 27,5%.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2g0z53E
via IFTTT

Tips για να πλύνεις τα σκουρόχρωμα ρούχα...

Πριν έρθει ο χειμώνας και βγάλεις τα χειμωνιάτικα από το πατάρι, φρόντισε να μάθεις τα παρακάτω τιπς για να "σώσεις" τα ρούχα σου... Αν σκέφτεσαι να βάλεις πλυντήριο με τα αγαπημένα σου σκουρόχρωμα ρούχα, φρόντισε να έχεις διαβάσει τα παρακάτω τιπς για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα: 1 Για να προστατέψεις το μαύρο σου μπλουζάκι, χρησιμοποίησε εξειδικευμένα απορρυπαντικά για σκουρόχρωμα ρούχα. Έτσι θα διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα του αγαπημένου σου κομματιού. 2 Πριν πλύνεις τα σκούρα ρούχα, γύρισέ τα από την ανάποδη και στύψε τα σε χαμηλές στροφές για να μη ξεθωριάσει και «σπάσει» το χρώμα τους. 3 Καλό είναι να βγάζεις τα σκούρα ρούχα αμέσως από το πλυντήριο, γιατί υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί το χρώμα όταν είναι ακόμα νωπά. 4 Άπλωσέ τα από την ανάποδη για να μη ξεθωριάσει το χρώμα από τον ήλιο.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gnhCqS
via IFTTT

"Το Φαινόμενο Ντόναλτ Τράμπ"

του Κώστα Χρονόπουλου Αρθρογράφου - ΣχολιογράφουΑιφνιδίως

εμφανίστηκε

στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ το φ α ι ν ό μ ε ν ο Ντόναλτ Τράμπ και έφερε τα πάνω -κάτω...Ιδιάζουσα, μοναδική, ανέλπιστη , πρωτόγνωρη εμφάνιση ενός απόλυτα επιτυχημένου επιχειρηματία ο οποίος - εθισμένος στον αγώνα της επαγγελματικής διάκρισης και επιτυχίας, θέλησε να δοκιμάσει (και να αποδείξει) πως έχει την ικανότητα, τα προσόντα, να κάνει το μεγάλο άλμα κατάκτησης του υψηλότατου στόχου, παλεύοντας σε έναν στίβο - πεδίο άγνωστο για τον ίδιο.Μπήκε λοιπόν ως -ανεπιθύμητος- ταύρος εν υαλοπωλείο και τα "διέλυσε" όλα σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Τα

έβαλε με όλους: κατεστημένο πολιτικομιντιακό, ακόμη και με μερίδα του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος που δεν επιθυμούσε την ηγεσία του, έφαγε και έριξε τόνους λάσπης, χτύπησε γροθιά στο μαχαίρι και δεν μάτωσε. Το τσάκισε. Κέρδισε παρά την τοπική, διεθνή εναντίωση, προπαγάνδα ή και κατακραυγή. Θρίαμβος ενός - ανεπιθύμητου - μη πολιτικού !!!.....Πως τα κατάφερε; Που οφείλετε αυτή η πρωτόγνωρη , μοναδική , απρόσμενη επιτυχία; Σας παραθέτω τους

λόγους οι οποίοι - κατά την εκτίμησή μου -συνετέλεσαν στο μεγάλο (του ) επίτευγμα:1. Το ότι δεν ήταν πολιτικός. Ο κόσμος , διεθνώς,

έχει απογοητευτεί

από την συμπεριφορά και την ανικανότητα των πολιτικάντηδων. 2. Ήταν απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας με πολλά προσωπικά "ένσημα" εργασίας και προικισμένο μυαλό. 3.Δεν ήταν μέλος / μέρος του "Συστήματος" του "Κατεστημένου".Γι' αυτό και τον θεώρησαν ως ξένο σώμα. Κακοήθη όγκο που θα κατέστρεφε τη χώρα. Ίσως και τον πλανήτη. 4. Ήταν

κάτι νέο, πολλά υποσχόμενο. Και -συνεπώς- πολυαναμενόμενο. Μια πραγματική , διαφορετική αλλαγή που έδινε προοπτικές .5. Ως επιτυχημένος ενσάρκωσε το Αμερικάνικο όνειρο.Ο μέσος, απλός Αμερικανός έβλεπε στο πρόσωπό του το μέχρι που μπορεί και ο ίδιος να φτάσει."Αφού εκείνος γιατί όχι και εγώ" . "Αφού εγώ, γιατί όχι και εσείς"!6. Τα υψηλά ποσοστά αστέγων, ανέργων, όσων ζουν κάτω από το όριο φτώχειας ή αμείβονται με λίγα χρήματα, αποζητούσαν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης (για κάποιους και επιβίωσης). Απόδειξη ότι οι "χαμηλότερες" μορφωτικά και οικονομικά τάξεις, τον προτίμησαν. Οι θέσεις

εργασίας

και οι μειώσεις συντελεστών φορολογίας δελέασαν τους ψηφοφόρους. Τρανό παράδειγμα η επικράτηση του στους ανθρακωρύχους της Πενσυλβάνιας.7. Πολλοί, διεθνώς, και ειδικότερα εμείς οι Έλληνες (επηρεασμένοι από ιδεοληψίες, "αριστερές ματιές", εγγενή φθόνο) αδυνατούμε να συλλάβουμε την συμπεριφορά των μη εχόντων ή και δυστυχούντων Αμερικανών που τον ψήφισαν.Η εξήγηση είναι απλή (κατ' εμέ): ο μέσος Αμερικανός διαφέρει στην πλειονότητά του από π.χ τον μέσο συνέλληνα. Δεν έχει ιδεοληψίες , δεν είναι κομπλεξικός, δεν φθονεί , δεν διαθέτει ταξικό /οικονομικό μίσος.Αυτό του επιτρέπει να παραδέχεται, να θαυμάζει και να θέλει να μοιάσει στον επιτυχημένο και σκέπτεται ως εξής: Αφού αυτός πέτυχε, στη δουλειά του, γιατί να μην πετύχει και ως Πρόεδρος , κάτι που θα κάνει καλύτερη και τη δική μου ζωή". (Σ.Σ Κάπως

δύσκολο εμείς εδώ να το αντιληφθούμε εθισμένοι να επιλέγουμε /εκλέγουμε "όνομα" "γόνο", ΤΑΜΠΕΛΟΒΑΦΕΙΣ ή Καταληψίες ή ...."Αγωνιστές" της φραπεδιάς και της ψευτομαγκιάς).8. Η

ανησυχία

των

Δυτικών για το τσουνάμι της (λαθρο) μετανάστευσης , την ένταση της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών.9. Το ξεθώριασμα της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης (Σ.Σ Περί αυτού στο τρίτο κείμενο της τριλογίας περί των Αμερικάνικων εκλογών).10. Οι Αμερικανοί κουράστηκαν να κάνουν το διεθνή χωροφύλακα και πιστεύουν ότι πρέπει να αυτοπεριοριστούν κυρίως εντός των συνόρων τους και να ενδιαφερθούν (αποκλειστικά;) για τα του οίκου τους.Ο Τράμπ υπόσχεται ότι θα το επιτύχει. ΥΓ Σας έδωσα τον "δεκάλογο μου"

που θεωρώ ότι εξηγεί την επιτυχία του Ντ. Τράμπ.

Το τι θα κάνει στην πράξη, το αναμένουμε (προσωπικά , χωρίς προκαταλήψεις. Άλλωστε "Αρχή

Άνδρα

δείκνυσι").

Την "Αμερικάνικη εκλογική τριλογία" θα συμπληρώσω σε επόμενο άρθρο.

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fkYRQ5
via IFTTT

Θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σας; Αυτό ένα κόλπο για να μην ξανά θολώσουν ποτέ... [video]

Το παθαίνουμε αρκετά συχνά τον χειμώνα, που το αυτοκίνητο μέσα έχει αναμμένη θέρμανση, ενώ έξω επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες... Το κόλπο είναι ένα: λίγη σιλικόνη, που θα βρείτε στα μαγαζιά για κατοικίδια (χρησιμεύει για την άμμο της γάτας), μέσα σε μια κάλτσα. Η σιλικόνη θα μαζεύει την υγρασία και τα τζάμια σας δεν θα θολώνουν!

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2eJywyV
via IFTTT

Ποιο ήταν το τελευταίο μέρος στη Γη που ανακάλυψε ο άνθρωπος;

Μπορεί σήμερα με τις εικόνες που μεταδίδουν οι...

δορυφόροι να είναι τα πάντα στο «πιάτο» μας, ωστόσο μέχρι πριν 200 χρόνια ο πλανήτης μας είχε ακόμα μέρη που δεν είχε πατήσει άνθρωπος. Βίντεο του, RealLifeLore μας δείχνει πιο ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε ο άνθρωπος μόλις το 1895. Δείτε το:

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2gjEneB
via IFTTT

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ η ομιλία Ομπάμα! - Είπε: «Ζήτω η Ελλάς» και έκανε μαθήματα δημοκρατίας στον Τραμπ

Ο Μπάρακ Ομπάμα ήθελε η ομιλία του να χαρακτηρισθεί ιστορική...

Αυτό άφηναν να εννοηθεί συνεργάτες του σε κάθε ευκαιρία. Ήθελε να είναι μια ομιλία παρακαταθήκη. Το αν θα είναι θα το δείξει η ιστορία. Όπως και να έχει, η ομιλία αυτή επελέγη να γίνει στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα τιμητικό για την χώρα μας. Ο Ομπάμα στην ομιλία του προσπάθησε να περιγράψει την εικόνα του κόσμου μας σήμερα. Η ομιλία του ήταν ελληνοκεντρική, αφού χρησιμοποίησε πολλές ελληνικές λέξεις και περιέγραψε την κατάσταση στην χώρα μας σήμερα. Η ομιλία του δεν ήταν ακριβώς ένας απολογισμός του έργου του, αν και είχε και τέτοια στοιχεία. Ήταν μια ομιλία γεμάτη παραινέσεις, πλημμυρισμένη από την λέξη δημοκρατία και αξίες και ιδανικά. Κάποιοι είπαν ότι η ομιλία του απευθυνόταν κυρίως στην επόμενη πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα του και κυρίως στον Ντόναλντ Τράμπ. Ήταν ένα μάθημα δημοκρατίας προς τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το αν τον άκουσε είναι ένα άλλο θέμα. Η ομιλία του αμερικανού Προέδρου ήταν μια προσπάθεια για την υστεροφημία του μετά από 8 χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στον κόσμο, μίλησε στους Έλληνες, μίλησε στους ευρωπαίους, μίλησε στους αμερικανούς. Ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και έφτασε στο σήμερα προσπαθώντας να δείξει την σχέση της δημοκρατίας με την οικονομία και την σταθερότητα. Το κοινό πολλές φορές τον αποθέωσε καταχειροκροτώντας τον και στα 51 λεπτά της ομιλίας του όλοι κρέμονταν από τα χείλη του. Ο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ επέλεξε λοιπόν την Ελλάδα για να εκφωνήσει μια ομιλία που όπως και να έχει θα συζητιέται για καιρό. Η αποθέωση της Ελλάδας και της Δημοκρατίας

Η έναρξη της ομιλίας του ενθουσίασε το κοινό. Χαλαρός και χαμογελαστός είπε στα ελληνικά: «Γεια σας, καλησπέρα». Και συνέχισε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους. Ήθελα πολύ αυτό το τελευταίο μου ταξίδι να είναι στην Ελλάδα. Εμαθα για την φιλοξενία του ελληνικού λαού». (η λέξη φιλοξενία ειπώθηκε στα ελληνικά και πάλι) Η συνέχεια ήταν επίσης άκρως ελληνική: «Επρεπε να δω την Ακρόπολη τον Παρθενώνα αλλά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Η κατανόηση του κόσμου και της Τέχνης εμπλουτίστηκε από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη. Οι Ελληνοαμερικανοί μας τιμούν την Ελλάδα. Μαζί τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο με τις φουστανέλες τους με σπανακόπιτα και ούζο (πάλι στα ελληνικά). Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους». Και συνέχισε με αναφορές και πάλι στα ελληνικά αλλά και στον Γιάννη Αντετοκούμπο. «Ζητωκραυγάζουμε για τον Γιάννη Αντετοκούμπο», είπε ο Ομπάμα. Και συνέχισε: «Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα. Καθ' όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε. Εχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα μεγάλο δώρο. Την αλήθεια, τη πίστη. Εδώ πριν από 25 αιώνες γεννήθηκε μια νέα ιδέα η Δημοκρατία. Το Κράτος. (πάλι στα ελληνικά) Η ισχύς του κυβερνάν. Είναι η ιδιότητα του πολίτη. Είμαστε όλοι ίσιοι απέναντι στους νόμους. Οχι μόνο για την πλειονότητα αλλά και για την μειονότητα. Αυτές οι έννοιες γεννήθηκαν στην Ελλάδα». Click4More Ομιλία Ομπάμα: Όλα τα ελληνικά του! "Spanakopita", "foustanela", "ouzo", "antetokounmpo"!

Ο αμερικανός Πρόεδρος, περιέγραψε την εικόνα της εποχής του Περικλή με γλαφυρό τρόπο. «Φυσικά», είπε, «οι πρώιμες μορφές Δημοκρατίας εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν τέλειες. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαιώματα αλλά ο Περικλής δημιούργησε το Σύνταγμα για όλους του πολίτες. Ο κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να ψηφίσει με την ανάταση της χειρός. Οι νόμοι ήταν γραμμένοι σε πέτρες για να μπορούν όλοι να τους δουν. Βέβαια υπήρχε και ο εξοστρακισμός, αλλά μέσα στις χιλιετηρίδες υπήρχαν και άλλες μορφές πολιτευμάτων. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την δημοκρατία στο 100%. Υπήρχε μια διαφορετική έννοια της διακυβέρνησης ανά τους αιώνες. Υπήρχε ένα πιστεύω ότι λόγω φυλετικής καταγωγής κάποιοι ήταν ανώτεροι. Αυτά ήταν και τα κύρια θέματα πολέμων. Ομως η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε. Ο μεγάλος διαφωτισμός έγινε εδώ. Οι μεγάλοι προπάτορες του έθνους βάσισαν την δημοκρατία μας στην ελληνική δημοκρατία». Μαθήματα δημοκρατίας στον Ντόναλντ Τραμπ και αλλού... Σε δύσκολους καιρούς», είπε ο Ομπάμα, «αυτά τα ιδανικά περνούν κρίση. Κάποιοι μας είπαν ότι προτιμούν τα απολυταρχικά καθεστώτα όμως μπορώ να πω ότι μετά από 8 χρόνια στην προεδρία κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της μονοπάτι. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ζωή δια της αξιοπρέπειας, η επιθυμία να έχει κάποιος τον έλεγχο της δικής του ζωής να είναι μέλος μια ευρύτερης κοινότητας αυτά είναι παγκόσμια. Είναι κάτι που καίει σε κάθε παγκόσμια καρδια. Γι' αυτό κάποτε ένας έλληνας ιερέας σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης. Ωστόσο η δική μας πλευρά ως χώρα ήταν να στηρίξουμε που πάλεψαν για την ελευθερία τους. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν εκλογές αλλά δεν υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα. Ωστόσο η δική μας τροχιά ως χώρα είναι να στηρίξουμε όσους διακυβερνούν με δημοκρατικό τρόπο. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στον ιδεαλισμό είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίζουν τα δημοκρατικά καθεστώτα. Οι χώρες με δημοκρατία είναι πιο δίκαιες. Οι δημοκρατικές χώρες σημαίνουν ευημερία. Εκεί που δεν υπάρχουν ελευθερίες οι πολίτες δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες». Θα μείνουμε στο ΝΑΤΟ

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον διάδοχό του, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από το ΝΑΤΟ. Η ιστορία των τελευταίων δύο αιώνων δείχνουν ότι περισσότερες δημοκρατίες σημαίνουν καλό για τον κόσμο. Στο ΝΑΤΟ είμαστε μια συμμαχία δημοκρατιών. Το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία πιο ισχυρή παρά ποτέ. Και ξέρω ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στο ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μέσω της βιας. Ήθελαν να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από τον ISIS. Οι δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχουμε διαπιστώσει μεγαλύτερη συμπόνια απ' ότι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το βάρος. Οι δημοκρατίες βασίζονται στις ειρηνικές αποφάσεις. Η συνεργασία είναι ο μόνο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις». Και συνέχισε: «Οι δημοκρατίες βασίζονται στις ειρηνικές αποφάσεις. Είναι δική μου πεποίθηση ότι οι δημοκρατίες μπορούν να λύνουν διαφορές μεταξύ εθνών. Η δημοκρατία όπως και όλοι οι ανθρώπινοι θεσμοί είναι ατελής. Μπορεί να είναι αργή αγχωτική, δύσκολη στην υλοποίηση. Οι πολιτικοί είναι αντιδημοφιλείς στις δημοκρατίες γιατί οι δημοκρατίες απαιτούν συμβιβασμούς. Η Δημοκρατία είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης είπε ο Τσόρτσιλ. Μπορεί να είναι μια περίπλοκη ιστορία, αλλά είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη. Η δημοκρατία μας επιτρέπει να διορθώνουμε τα δικά μας λάθη. Όλα μπορούν να διορθωθούν. Κατά την διάρκεια της ιστορίας μας είδαμε ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Διευρύναμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Αφροαμερικανούς και τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με αναπηρίες» και τα λόγια του αυτά ήταν μαχαιριά στην καρδιά του Ντόναλντ Τραμπ. Και το μαχαίρι μπήκε πιο βαθιά Εδώ που γεννήθηκε η δημοκρατία διατρανώνουμε τις ιδέες με τις οποίες διαμορφώθηκε η ζωή μας. Η ελευθεροτυπία, η ανεξιθρησκία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο διαχωρισμό των εξουσιών, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές ακόμα και αν ο υποψήφιος που υποστηρίζετε δεν κερδίζει πάντα. Η δημοκρατία εξαρτάται μετά από κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα από την μετάβαση. Εγώ και ο επόμενος Πρόεδρος έχουμε διαφορές και άλλες απόψεις αλλά η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από κάθε άτομο», είπε ο Ομπάμα στο σημείο της ομιλίας του που περίμεναν πολλοί. Και συνέχισε: «Ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος και εγώ έχουμε μεγάλες διαφορές. Διαφορετικές απόψεις αλλά η αμερικανική δημοκρατία είναι ισχυρότερη. Η κυβέρνησή μου θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση. Είναι δύσκολο έργο ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν βήματα πίσω αλλά όσο κρατάμε την πίστη μας στην δημοκρατία, τότε το δικό μας μέλλον θα είναι όπως το ονειρευόμαστε. Η δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα. Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο πολίτευμα που έχει επινοήσει ο άνθρωπος. Οι ίδιες δυνάμεις παγκοσμιοποίησης και τεχνολογίας έφεραν τον πλούτο, αλλά έγιναν οι δυνάμεις που επέδειξαν και αρκετά ελαττώματα. Οι άνθρωποι βγήκαν από την φτώχεια και έχουμε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ο κόσμος τώρα είναι πιο εύρωστος και υγιής από ποτέ». Υπερασπίστηκε την πολιτική του

Απευθυνόμενος κυρίως στους νέους, ο Ομπάμα είπε: «Αν έπρεπε να επιλέξετε μια περίοδο της ιστορίας για να γεννηθείτε έπρεπε να είναι τώρα είπα μιλώντας σε νέους ανθρώπους. Ωστόσο για πολλές δεκαετίες σε πολλές χώρες και κοινότητες υπήρχε διακοπή αυτών των αλλαγών. Ολα σχετίζονται με τις εξελίξεις σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Είδαμε όμως σε πολλές χώρες μια ασυνέχεια. Η παγκοσμιοποίηση ενισχύει τις ανισότητες. Οι παγκόσμιες ελιτ ζουν σε διαφορετικό κόσμο, δεν πληρώνουν φόρους και χειραγωγούν τους ανθρώπους. Αυτοί συλλέγουν μεγάλο πλούτο ενώ η μεσαία τάξη παλεύει καθημερινά. Όταν η παγκόσμια ελίτ ζει με άλλες κανόνες δημιουργείται ένα αίσθημα αδικίας. Αυτή η ανισότητα είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Κάποτε γινόντουσαν ανεκτές, όχι όμως σήμερα που οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια αίσθηση του πως ζουν οι άνθρωποι σε άλλα μέρη του πλανήτη. Όλοι έχουν ένα κινητό και μπορούν να δουν τι συμβαίνει στον κόσμο. Ακόμα και το πιο φτωχό παιδί μπορεί να έχει μια αίσθηση για το πως ζουν οι άλλοι. Η ανισότητα είναι ένα από τα κύρια πεδία ενασχόλησης της πολιτικής μας. Θέλουμε οι άνθρωποι να ανταμείβονται για τα επιτεύγματά τους. Με τις ανισότητες μπορούμε να οδηγηθούμε στην ύφεση». Η άνοδος των φοβικών Σε προηγμένες οικονομίες υπάρχουν εποχές όπου ακούγονται αρνητικά για τις τεχνολογίες. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι χάνουν τον έλεγχο. Το είδαμε και με το Brexit. Όμως έχοντας κατά νου την τεχνολογία δεν είναι δυνατόν να αποκοπούμε ο ένας από τον αλλο. Δεν μπορούμε να κοιτάμε προς τα πίσω πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Κινούμαστε σε συγκρούσεις μεταξύ των χωρων. Το τρέχον μονοπάτι της παγκοσμιοποίηση απαιτεί διορθώσεις. Ο αρνητικός αντίκτυπος και οι συνέπειες θα αφορούν ολοένα και λιγότερους. Ξέρουμε το μονοπάτι χωρίς αποκλεισμούς. Πρέπει όμως να έχουμε την θέληση να το πράξουμε. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Ξέρουμε ότι αυτό είναι καλύτερο για τους νέους ανθρώπους. Να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα. Να ενδυναμώσουμε ένα κοινωνικό πακέτο ώστε το δίχτυ ασφαλείας να υπάρχει για όλους τους ανθρώπους και να μπορούν όλοι να ξαναβρούν θέσεις εργασίας. Να διασφαλίσουμε ότι τα συνδικάτα δεν θα είναι εναντίον μας. Να έχουμε την υποστήριξη των εργαζομένων. Ακόμη κι αν υπάρχει ελεύθερο εμπόριο, οι άνθρωποι πρέπει να βλέπουν τα πλεονεκτήματα για τις δικές τους ζωές όχι μόνο για τις μεγάλες πολυεθνικές». Ο απολογισμός

Γυρώντας πίσω τον χρόνο, ο Ομπάμα είπε: «Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σε μια δύσκολη εποχή. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ζητήσαμε από τους πιο πλούσιους να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Δεν θέλαμε κάτι τέτοιο να πλήξει την Wall Street. Είχαμε πέρυσι την μεγαλύτερη αύξηση μισθών. Μειώσαμε το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η υγεία είναι ένα δικαίωμα για όλους. Διπλασιάσαμε την δική μας παραγωγή φιλική προς το περιβάλλον. Σας λέω αυτά όχι επειδή επιλύσαμε όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμερική που ανησυχούν για το μέλλον τους. Υπάρχουν άνεργοι. Αλλά οι πολιτικές που περιέγραψα είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε». Μόνο εγώ ξέρω τις θυσίες σας Για να παραμείνει η Ελλάδα ανταγωνιστική θα έπρεπε να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις. Ο κόσμος δεν κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού. Εγώ είμαι περήφανος Ένα μέρος της επίσκεψής μου αποσκοπούσε να καταδείξει στον κόσμο όσα σημαντικά έγιναν εδώ. Πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα. Να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα για όσα έχει κάνει. Εδω στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Αν είμαστε τίμιοι μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Ελληνες. Εγω το κατανοώ. Ενα μερος της επίσκεψής μου είναι να καταδείξω τα βήματα που έγιναν. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνησή του. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσω να λέω στους δανειστές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βοηθηθεί η οικονομία. Το χρέος είναι κλειδί για να ανακάμψει η οικονομία λέει το ΔΝΤ και έχει δίκιο. Οι Ελληνες πρέπει να δουν φως. Δεν πρέπει να μεταναστεύουν. Πρέπει να μείνετε εδώ και να ευημερήσετε. Η Ελλάδα θα δει καλύτερες μέρες». Θέλοντας μάλιστα να τονώσει το ηθικό των ελλήνων είπε: Σε όλη σας την ιστορία πολεμήσατε κατά των πιθανοτήτων. Η οικονομία είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Αυτό με φέρνει σε άλλη μια πρόκληση. Πως αυτός ο πολυμορφικός κόσμος μπορεί να βοηθήσει τα δικαιώματα των πολιτών. Η δημοκρατία γίνεται πιο δύσκολη όταν υπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικά περιβάλλοντα και προσπαθούν να συμβιώσουν». Η άνοδος του εθνικισμού Στο δικό μας παγκοσμιοποιημένο κόσμο και τη μετακίνηση ιδεών βλέπουμε το μείγμα δυνάμεων που είναι δύναμη αλλά και αντικείμενο συγκρούσεων. Τώρα όλοι γνωρίζουν τα πάντα για το πως ζουν οι άλλοι και κάποιοι αισθάνονται απειλές. Αυτό δημιουργεί ρευστότητα. Είναι αναπόφευκτο κάποιοι να αναζητήσουν καταφύγιο στον εθνικισμό. Σε χώρες που έχουν τεθεί τα σύνορα από την αποικιοκρατία υπάρχει καχυποψία. Οι άνθρωποι αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι από τις δικές τους κυβερνήσεις. Εμείς οφείλουμε να έχουμε πιο ανοικτή, πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση. Πρέπει να υπάρχουν ευήκοα ώτα. Εδώ στην Ευρώπη η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι σημαντικά στοιχεία. Η ΕΕ είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία. Ο κόσμος χρειάζεται μια ευημερούσα ευρωπη. Ως πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβα πρωτοβουλίες για λογοδοσία και διαφάνεια. Λάβαμε μέτρα κατά της διαφθοράς. Οι κυβερνήσεις συνεργάζονται. Εμείς αρχίσαμε το έργο της κοινωνίας των πολιτών». Κι άλλα μηνύματα στον Τραμπ

Αναφερόμενος στις λαϊκίστικες κορώνες που ακούστηκαν από τα χείλη του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ είπε: «Πολλές φορές οι άνθρωποι είναι πιο κυνικοί γιατί πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις δεν νοιάζονται γι' αυτούς. Οι αλλαγές θα αρχίσουν με την φωνή των νέων. Πιστεύω ότι ο κόσμος μας διέρχεται μια περίοδο αλλαγής. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Τα δικαιώματα του πολίτη στις ΗΠΑ δεν ακολούθησαν μια ευθεία γραμμή. Η πρόοδος δεν είναι κάτι που το εγγυάται κανείς. Κερδίζεται από κάθε γενιά. Η ιστορία μας δίνει ελπίδα. Εικοσι πέντε αιώνες από τότε που η Ελλάδα μας έδειξε τον δρόμο, η βεβαιότητα μου στα δημοκρατικά ιδεώδη αποτελούν αταλάντευτες αξίες. Πιστεύω ότι ο κόσμος μας διέρχεται μία περίοδο αλλαγής. Φυσικά υπάρχει αβεβαιότητα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Η πρόοδος κατακτάται. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η αψίδα των δικαιωμάτων σχετίζεται με την δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι το κλειδί. Επειδή θέλουμε την κοινωνία να εδράζεται στην δικαιοσύνη». Το φιλότιμο

Ο Ομπάμα έμαθε και το φιλότιμο. «Όλοι ζούμε κάτω από το ίδιο φεγγάρι. Σε όλες τις κοινωνίες και τις χώρες υπάρχει περισότερο φιλότιμο, όπως λένε οι Έλληνες. Φιλότιμο. (το είπε και αυτό στα ελληνικά) Το βλέπω κάθε μέρα και αυτό μου δίνει ελπίδα. Στο τέλος τα πάντα εξαρτώνται από μας. Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις είναι για να ικανοποιούν τους πολίτες, όχι αντιστρόφως. Ο πιο σημαντικός θώκος είναι αυτός του πολίτη, όχι του προέδρου ή του πρωθυπουργού. Σε αυτό το ατελές σύστημα (της Δημοκρατίας) η ισχύς και η πρόοδος θα εκπορεύεται από εμάς τους πολίτες. Εάν θέλουμε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης το μέλλον μας θα είναι λαμπρό», είπε και έκλεισε την ομιλία του στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", λέγοντας στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς».

Via




from SALE de SPORT http://ift.tt/2fyCARI
via IFTTT