Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Μεγάλη ζημιά έπαθε η Ναταλία Γερμανού στην Κρήτη…

citypatras_de3f

Η Ναταλία Γερμανού είχε κατέβει στην Κρήτη για να παίξει μουσική σε γνωστό κλαμπ στον Άγιο Νικόλαο…



Η παρουσιάστρια όμως επισκέφθηκε και τη Τζένη Χειλουδάκη στην Σητεία και έφαγε μαζί της και μερικούς φίλους του πρώην μοντέλου.


Η Τζένη Χειλουδάκη «ανέβασε» φωτογραφίες στη προσωπική της σελίδα στο facebook και έγραψε σχόλιο:«Γιατί αν και την σακάτεψε η διαδρομή Άγιος Νικολαος-Σητεία και αν και οι μπάτσοι της την έσπασαν που της χαμήλωσαν την μουσική ενώ έπαιζε, περάσαμε γ@@@@@α ματάκια…….σας ευχαριστώ όλους..».


πηγή


The post Μεγάλη ζημιά έπαθε η Ναταλία Γερμανού στην Κρήτη… appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0txf5

via IFTTT

Άδωνις: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την προεδρική εκλογή

citypatras_e56e

«Δημοσιεύματα κι όχι επισήμως από τη ΝΔ έφεραν στην επικαιρότητα το σενάριο της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του… Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας», δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.


Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν έχει μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται λόγος για την προεδρική εκλογή.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Άδωνις: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την προεδρική εκλογή appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0twYD

via IFTTT

Τροχαίο με τη μηχανή του είχε ο Μπέκαμ στην προσπάθεια του να αποφύγει τους παπαράτσι

citypatras_382d

Τροχαίο είχε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, το απόγευμα της Πέμπτης, με τη μηχανή του στην προσπάθειά του να αποφύγει τους παπαράτσι…



Ο γνωστός σταρ και πρώην ποδοσφαιριστής έφευγε από το Shamrock Tattoo Studio στο Δυτικό Χόλυγουντ, όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και βρέθηκε στο έδαφος!


Ο Μπέκάμ πάντως μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός καθώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.


Το ατύχημα συνέβη στη λεωφόρο «Sunset Boulevard» και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευθύνεται ο ίδιος, μιας και στην προσπάθεια του να αποφύγει τους παπαράτσι που καραδοκούσαν, έστριψε απότομα.



The post Τροχαίο με τη μηχανή του είχε ο Μπέκαμ στην προσπάθεια του να αποφύγει τους παπαράτσι appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1r2nuTj

via IFTTT

Ζημιά 50 εκατ. ευρώ από το ρωσικό εμπάργκο στην ελληνική οικονομία -Φρούτα, ψάρια και μεταφορικές εταιρείες μετρούν πληγές

citypatras_450a

Τις πληγές της από το ρωσικό εμπάργκο μετράει η ελληνική οικονομία με τις ζημιές να έχουν φτάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ όπως… αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς. Φρούτα, ψάρια και μεταφορικές εταιρείες είναι τα πρώτα θύματα των μέτρων που επέβαλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.


Οπως γράφουν και τα Νέα η συντηρητική εκτίμηση για τις ζημιές στην ελληνική οικονομία είναι τα 50 εκατομμύρια ευρώ και η ακραία φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα φρούτα, όπου η ζημιά για την Ελλάδα ήταν τεράστια, μεγάλο πλήγμα υπέστησαν και οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι τιμές των οποίων δέχονται μεγάλη πίεση (υπενθυμίζεται πως πριν από την κρίση το ελληνικό ψάρι αντιπροσώπευε το 10% της ρωσικής κατανάλωσης). Σε ότι αφορά τις μεταφορικές εταιρείες το πλήγμα και σε αυτές είναι πολύ μεγάλο αφού καθημερινά -πριν το εμπάργκο- περίπου 220 φορτηγά πραγματοποιούσαν σερ καθημερινή βάση τη διαδρομή Ελλάδα Ρωσία.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ζημιά 50 εκατ. ευρώ από το ρωσικό εμπάργκο στην ελληνική οικονομία -Φρούτα, ψάρια και μεταφορικές εταιρείες μετρούν πληγές appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1rIrt9X

via IFTTT

Ένα τσιγάρο κοστίζει ένα δολάριο στην Αυστραλία

citypatras_1813

Με τη νέα αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία, ένα τσιγάρο κοστίζει… κατά μέσο όρο ένα δολάριο. (Δηλαδή περίπου 70 λεπτά του Ευρώ). Αλλά θα ακολουθήσουν ακόμα άλλες τρεις μεγάλες αυξήσεις.


Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας καπνιστής που καταναλώνει ένα πακέτο την ημέρα που περιέχει 20 τσιγάρα, πληρώνει περίπου 7.000 δολάρια το χρόνο.


Δηλαδή ένας ομογενής καπνιστής, για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αν κόψει τώρα το τσιγάρο θα εξασφαλίσει ένα ταξίδι για δυο, ετησίως στην Ελλάδα και επί πλέον είναι πιθανόν πως θα ζήσει και μερικά χρόνια έξτρα. Το τσιγάρο είναι βέβαιο πάθος και εξάρτηση.


Και η αυστραλιανή κυβέρνηση για να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα αποφάσισε, μέσω της φορολογίας να αυξάνει το κόστος των τσιγάρων.


Ο φόρος τους αυξήθηκε 13.7% την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει μια αύξηση 12.5% το Δεκέμβριο και άλλες τρεις αυξήσεις, επίσης , 12.5% για τα επόμενα τρία χρόνια κάθε 1η του Σεπτέμβρη.


Με τη νέα αύξηση τα περισσότερα πακέτα που περιέχουν 20 τσιγάρα κοστίζουν πάνω από 20 δολάρια το ένα.


Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μόνο με τη νέα αύξηση θα ενθαρρυνθούν περίπου 200.000 Αυστραλοί να κόψουν το κάπνισμα και υποστηρίζει ότι με την επιβολή υπερβολικών φόρων στα τσιγάρα έχει περιορίσει σημαντικά το κάπνισμα. Τονίζει ακόμη ότι το μέτρο δεν είναι «φοροεισπρακτικό», γιατί τα ποσά που δαπανούνται για την θεραπεία των καπνιστών είναι πολλαπλάσια αυτών που εισπράττονται από τους φόρους. Τα στοιχεία στηρίζουν την κυβερνητική άποψη.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το 2013, μετά την επιβολή του πρώτου φόρου ύψους 12.5% και την καθιέρωση ομοιομόρφων πακέτων με φρικιαστικές φωτογραφίες οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν 3.4%.


Πέρσι η κατανάλωση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα αλλά σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία στους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους το ποσοστό των καπνιστών έχει μειωθεί σημαντικά στην Αυστραλία και είναι το χαμηλότερο όλο τον εποχών. Το 2010 το 15.1% των Αυστραλών κάπνιζε και φέτος μόνο το 12.8%.


Η Πέγκι Φρίμαα από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας λέει πως κάθε φορά που υπάρχειμια προειδοποίηση για τα τσιγάρα,-από τότε που γινόταν με τα ψιλά γράμματα έως σήμερα με τις φρικιαστικές φωτογραφίες- μια νέα απαγόρευση αλλά και μια μεγάλη αύξηση του κόστους τους, η κατανάλωσή τους μειώνεται και οι καπνιστές λιγοστεύουν.


Εκτιμάται πως σήμερα στην Αυστραλία ένας καπνιστής, που καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα, πληρώνει 70,63 δολάρια μόνο σε φόρους την εβδομάδα, δηλαδή 51 ευρώ.


Ορισμένοι λένε πως η δίωξη του τσιγάρου είναι απαράδεκτη αφού πρόκειται για ένα νόμιμο προϊόν.


Όμως η Τάνια Πλίμπερσεκ, πρώην υπουργός Υγείας και σήμερα υπαρχηγός του Εργατικού κόμματος που υιοθετεί τη σκληρή αντικαπνιστική εκστρατεία, διαφωνεί και λέει: «Είναι νόμιμο προϊόν. Αλλά είναι ένα νόμιμο προϊόν που οι ίδιοι οι κατασκευαστές του προειδοποιούν τους καταναλωτές του ότι μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Αν ξέραμε αρχικά πόσο επικίνδυνο είναι το προϊόν αυτό, δεν πιστεύω ότι θα έχει νομιμοποιηθεί ποτέ».


Η κα Πλίμπερσεκ αμφισβητεί επίσης τους ισχυρισμούς των καπνοβιομηχανιών ότι η αύξηση του κόστους των τσιγάρων οδηγεί τους καπνιστές στα λαθραία τσιγάρα που είναι πιο φτηνά, αλλά επικίνδυνα για την υγεία τους και στερούν το δημόσιο από σημαντικά έσοδα.


«Όλες οι έρευνες», λέει, «οδηγούν στο συμπέρασμα, πως οι χώρες που έχουν φθηνά τσιγάρα και ελαστική νομοθεσία για το κάπνισμα έχουν και μεγαλύτερη κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων και πολύ μεγαλύτερο κόστος υγείας για τους πολίτες τους».


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ένα τσιγάρο κοστίζει ένα δολάριο στην Αυστραλία appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1rIrpY3

via IFTTT

Η Πάτρα γυρίζει σελίδα – Δήμαρχος Πατρέων από σήμερα ο Κ. Πελετίδης – Ποιοι αναλαμβάνουν αντιδημαρχίες

citypatras_d865

Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Με «επίθεση» στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και την εικόνα που…

εμφανίζει η πόλη αναμένεται να συνοδεύσει την ανάληψη των καθηκόντων του από σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.


Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανάληψη που έγινε σήμερα της Δημαρχίας σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr θα πραγματοποιηθεί μπαράζ δράσεων και εξορμήσεων οι οποίες θα έχουν στόχο τον καθαρισμό περιοχών που σχεδόν ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του ο τομέας καθαριότητας.


Η αρχή θα γίνει από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ σε Ρηγανόκαμπο – Εγλυκάδα ενώ θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της ημεράς συνέχεια παρεμβάσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr οι αντιδημαρχίες και το αντικείμενο που θα έχει ο κάθε ένας από εκλεγέντες και μη σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν προσδιοριστεί και απομένουν «οι πινελιές» της τελευταίας στιγμής.


O Κ. Πελετίδης θα δώσει στις 10.00΄το πρωϊ στη Δημοσιότητα τα ονόματα των αντιδημάρχων και των προέδρων οργανισμών καθώς και των επιχειρήσεων.


Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως ο αριθμός των αντιδημάρχων δεν θα υπερβεί τους έξι ενώ θα γίνει και αξιοποίηση προσώπων τα οποία δεν θα έχουν την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.


Πολιτιστικός Οργανισμός, ΔΗΠΕΘΕ και Καρναβάλι εκτιμάται πως θα είναι οι τρεις φορείς που δεν θα τοποθετηθεί αιρετός είτε και στους τρείς είτε σε κάποιους από αυτούς.


Η τοποθέτηση του Χρ. Κορδά στην αντιδημαρχία έργων με ευθύνη σε όλο το τεχνικό τομέα θεωρείται σίγουρη ενώ ο πανεπιστημιακός κ. Νικηφορίδης θα είναι πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ χωρίς να σημαίνει πως δεν θα αναλάβει και άλλη αρμοδιότητα.


Ο Τάκης Πετρόπουλος – λόγω και αντικειμένου – θα είναι στον αθλητισμό ενώ ο Παναγιώτης Μελάς θα αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών.


Χαρτοφυλάκιο εκτιμάται πως θα πάρουν, ο τοπογράφος Μηχανικός Παύλος Στάμος στα περιβαλλοντικά, ο γιατρός Κακατσίδης Βασίλης και ο Πλέσσας Διονύσης.


Στον Πολιτιστικό οργανισμό εκτός απροόπτου θα οριστεί πρόεδρος μη αιρετός ο οποίος έλκει την επαγγελματική του καταγωγή από τον χώρο της παιδείας εάν δεν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής.


Η θέση του προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει άρωμα γυναίκας. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται πως τη θέση θα καταλάβει η Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα εάν δεν εμπλακεί στο επικοινωνιακό κομμάτι μαζί με τον Α. Αντωνόπουλο.


Στην ΔΕΥΑΠ θεωρείται σίγουρο πως τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο Μηχανικός Ανδρέας Παπανικήτας.


Ο Γ . Μπογδανόπουλος θα αναλάβει την Κοινοφελή Επιχείρηση του Καρναβαλιού.


Παραλαβή και αντιδημαρχίες


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με συνεργάτες του βρέθηκαν από νωρίς το πρωϊ στον τομέα καθαριότητας και στη συνέχεια θα μεταβούν στην υπηρεσία Πρασίνου καθώς και στα ασφαλτικά και καρναβαλικά συνεργεία.


Για τις 9 π.μ. έχει οριστεί η συνάντηση για την παράδοση και παραλαβή του Δήμου από τον απερχόμενο στον νέο Δήμαρχο.


Στις 10 π.μ. ο νέος Δήμαρχος θα ανακοινώσει τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ανατολικό Διαμέρισμα για να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών καθαρισμού και συντήρησης που πραγματοποιούν συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου στην περιοχή.


Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Η Πάτρα γυρίζει σελίδα – Δήμαρχος Πατρέων από σήμερα ο Κ. Πελετίδης – Ποιοι αναλαμβάνουν αντιδημαρχίες appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nj90tn

via IFTTT

Boeing 777 χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ περνούσε μέσα από ουράνιο τόξο! [photo]

citypatras_953e

Είναι η στιγμή που ένα cargo αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας AeroLogic…

χτυπήθηκε από αστραπή που βρισκόταν μέσα σε ένα ουράνιο τόξο. Το Boeing 777 πετούσε από την Λειψία στη Φρανκφούρτη στις 24 Αυγούστου όταν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης πέρασε μέσα από ένα ουράνιο τόξο.


Ωστόσο, εκείνη την ώρα, το αεροπλάνο χτυπήθηκε από έναν κεραυνό και ένας Γερμανός φωτογράφος, ο Birk Mobius βρέθηκε στον σωστό τόπο, την κατάλληλη στιγμή, για να απαθανατίσει τη μοναδική αυτή στιγμή.


Οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Facebook και γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου, μέσω Διαδικτύου.



πηγή


The post Boeing 777 χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ περνούσε μέσα από ουράνιο τόξο! [photo] appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nj8YSw

via IFTTT

Συλλήψεις Πακιστανού και Σκοπιανού – Αναζητούναι 2 Σκοπιανοί

citypatras_0793

Σαρώνει η «εισαγόμενη» εγκληματικότητα στην Ελλάδα: Ενας 27χρονος Πακιστανός συνελήφθη Δήλεσι Βοιωτίας, με ναρκωτικά και… παράνομο οπλισμό ενώ τρεις Σκοπιανοί εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη να κινούνται με κλεμμένο αυτοκίνητο και συνελήφθη ο ένας από αυτούς μετά από καταδίωξη.


Ο Πακιστανός, που ήταν γνωστό «βαποράκι» της περιοχής, συνελήφθη μετά από πληροφορίες και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα όπως και o ένας από τους τρεις Σκοπιανούς (ένας 32χρονος) ενώ ένας 35χρονος και 21χρονος κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.


Οι τρεις Σκοπιανοί είχαν ρημάξει την περιοχή της Θεσσαλονίκης με δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις.


Ο 32χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των τριών Σκοπιανών.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Συλλήψεις Πακιστανού και Σκοπιανού – Αναζητούναι 2 Σκοπιανοί appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1qi3EDn

via IFTTT

Απολύθηκε λόγω… μπούκλας!

citypatras_b25a

Για… τρίχες έμεινε χωρίς δουλειά ένας τηλεοπτικός παραγωγός, που σχολίασε…

τα μαλλιά της κόρης της Μπιγιόνσε και του Τζέι Ζι!


Ο υπάλληλος του δικτύου BET αστειεύτηκε με τα μπουκλάκια της Μπλου Άιβι κατά την εμφάνιση της διάσημης μαμάς της στα βραβεία MTV.


«Κανένα παιδί που η μητέρα του ξοδεύει χιλιάδες δολάρια το μήνα για τα μαλλιά της δεν πρέπει να μοιάζει σαν πρόβατο», είπε ο παραγωγός και από το στούντιο βρέθηκε… εκτός!


Μάλιστα, η δισκογραφική εταιρεία της Μπιγιόνσε αξίωσε από τον παραγωγό να ζητήσει συγνώμη, κάτι το οποίο εκείνος έπραξε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.


Η μεταμέλεια, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να επαναπροσληφθεί!


πηγή


The post Απολύθηκε λόγω… μπούκλας! appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1pyZpnP

via IFTTT

Από σήμερα σε ισχύ οι νέες τιμές στα Μέσα Μεταφοράς

citypatras_5cbe

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η νέα τιμολογιακή πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με το ενιαίο εισιτήριο να.. κοστίζει πλέον 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, αλλά και τη διάρκειά του να μειώνεται από τη μιάμιση ώρα, στα 70 λεπτά.


Μάλιστα, με το νέο σύστημα καταργείται η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου, γεγονός που σημαίνει πως αν ένας επιβάτης μετεπιβιβαστεί σε δεύτερο μέσο μεταφοράς και δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό του μέσα στα 70 λεπτά της ώρας, θα πρέπει να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.


Αναλυτικά η νέα τιμολογιακή πολιτική


Μειώνονται:


Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70 ευρώ), σε 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ). Το νέο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 70 λεπτά από την επικύρωσή του και δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ), σε 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ). Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες– μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα.


Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450 ευρώ σε 320 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.


Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140 ευρώ (μειωμένη 70 ευρώ), σε 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ).


Η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1000 ευρώ σε 450 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.


Καθιερώνονται:


Εισιτήριο πέντε ημερών το οποίο ισχύει για πέντε πλήρη 24ωρα, αξίας 10 ευρώ, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Τρίμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Τρίμηνη Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Εξάμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.


Εξάμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ, μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.


Καταργούνται:


Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ).


Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ.


Η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ).


Η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας 200 ευρώ.


Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων.


Εξακολουθούν να ισχύουν:


Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας 4 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας 5 ευρώ (μειωμένο 2,50 ευρώ).


Τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) 8 ευρώ – μειωμένο 4 ευρώ και δύο και τριών ατόμων 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 48 ώρες) αξίας 14 ευρώ. Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.


Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη- Κάντζα- Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας 6 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).


Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας 20 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.


Το «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Από σήμερα σε ισχύ οι νέες τιμές στα Μέσα Μεταφοράς appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1pyZqZ8

via IFTTT

Ο Κάμερον εξετάζει απαγόρευση επιστροφής στη χώρα σε Βρετανούς ισλαμιστές μαχητές

citypatras_38b6

Η Βρετανία θα μπορούσε να απαγορεύσει προσωρινά σε Βρετανούς ισλαμιστές που πηγαίνουν να πολεμήσουν στο… πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ και η Συρία την επιστροφή στο βρετανικό έδαφος ανέφερε το BBC, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.


Στους Βρετανούς υπηκόους που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επιτραπεί να διατηρήσουν την ιθαγένεια τους αλλά θα πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος τους στη χώρα για ένα χρονικό διάστημα, ανέφερε η έκθεση την οποία μετέδωσε το BBC.


Η κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η πρόταση αυτή είναι μία από τις πολλές που βρέθηκαν υπό εξέταση και ότι «οι λεπτομέρειες του πακέτου που ολοκληρώθηκε» θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον τη Δευτέρα.


«Προηγουμένως, η γκάμα των μέτρων που απέτρεπε την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (σε ύποπτους για τρομοκρατία) εφαρμοζόταν μόνο σε αλλοδαπούς με διπλή ιθαγένεια ή πολιτογραφημένους βρετανούς» ανέφερε η κυβερνητική πηγή.


Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τρόπους να κάνει πιο δύσκολο για τους υποψήφιους μαχητές το ταξίδι τους στο εξωτερικό, καθιστώντας ευκολότερο για τις αρχές να άρουν την ισχύ των διαβατηρίων τους μέσω πρόσθετων προσωρινών μέτρων κατάσχεσης των ταξιδιωτικών εγγράφων στα σύνορα.


Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παρουσιάσει νέα νομοθεσία τη Δευτέρα για να κάνει δυσκολότερη για τους βρετανούς τη μετάβαση στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, αλλά και για να αντιμετωπίσει τη ριζοσπαστικοποίηση κάποιων από τα 2,7 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη Βρετανία.


Η κυβέρνηση του Λονδίνου αύξησε την Παρασκευή το επίπεδο εγρήγορσης κατά της τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο με τον Κάμερον να λέει ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ θέτει το μεγαλύτερο από ποτέ κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας του.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ο Κάμερον εξετάζει απαγόρευση επιστροφής στη χώρα σε Βρετανούς ισλαμιστές μαχητές appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nOqiP1

via IFTTT

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Κίνας

citypatras_24e2

Από ένα τραγικό περιστατικό σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα μαθημάτων, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας…



Ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μαχαίρι, επιτέθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε εννέα άτομα, τραυματίζοντας θανάσιμα τρία.


Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι ακόμα σαφές αν τα θύματα είναι παιδιά ή καθηγητές.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Κίνας appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1nOqgXA

via IFTTT

«Παίζεται» για Λέκιτς και χαφ


Ικανοποιημένοι παρουσιάζονται στην ΑΕΚ από το υπάρχον ρόστερ και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν είναι πλήρες. Ωστόσο, το μοναδικό κενό που έχει φανεί από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας είναι εκείνο του σέντερ φορ.



Για αυτό τον λόγο η «Ένωση» κινείται για την απόκτηση του Ντέγιαν Λέκιτς, για έναν παίκτη που έχουν ως στόχο να τον κρατήσουν στην ομάδα και όχι απλά να κλείσουν μία τρύπα.



Όπως γράφει η SportDay, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είχε νέα επαφή με τον Σέρβο φορ, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας, με τον 29χρονο παίκτη να εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του και από την Ισπανία (Χιχόν, Λα Κορούνια, Οσασούνα, Σαραγόσα).



Ακόμη και αν ο Λέκιτς δεν έρθει στην ΑΕΚ, οι ιθύνοντες του συλλόγου θα περάσουν από το… μικροσκόπιο τους παίκτες που έχουν προταθεί και μπορούν να αποκτηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.



Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» έχει και άλλους φορ στη λίστα του, ενώ ακόμα και παράλληλα δέχεται αρκετές προτάσεις από διάφορους μάνατζερ.



Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποκτηθεί αμυντικός χαφ, εκείνο που προκύπτει είναι ότι θα γίνει κίνηση μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, όπως για παράδειγμα του Κώστα Κατσουράνη. Αν θα προχωρήσει κάτι, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.



Πηγή: sport-fm.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1nj2WRH

via IFTTT

Έκτακτη επιχορήγηση για να μην πετσοκοφτεί το εφάπαξ στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τους ένστολους

citypatras_cf91

Έκτακτη επιχορήγηση στα προβληματικά ταμεία ώστε το ποσό που περιμένουν να πάρουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη μετά από τον… Αύγουστο του 2013 να είναι ελάχιστα κομμένο ή και καθόλου ετοιμάζει η κυβέρνηση, προωθεί η κυβέρνηση.


Με τη νέα διάταξη οι επικείμενες περικοπές στα εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ των ένστολων καθώς και στα μερίσματα που καταβάλλουν οι αντίστοιχοι φορείς θα είναι μικρότερες από αυτές που αρχικά είχαν υπολογιστεί


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο ελάφρυνσης των μειώσεων εντάσσονται και οι επικουρικές συντάξεις, όχι μέσα από το κονδύλι για τα ληξιπρόθεσμα, αλλά μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης του ασφαλιστικού συστήματος.


Ειδικότερα: εξετάζεται να δοθεί κρατική επιχορήγηση:


-200 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων,


-25 εκατ. ευρώ, στο ταμείο που χορηγεί τα εφάπαξ ΔΕΚΟ και τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) και


-270 εκατ. στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.


Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νόμο 4281/14 και στο άρθρο 6όπου αναφέρεται ότι: «Ολοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (όπως είναι και τα ασφαλιστικά ταμεία) δύναται να επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.


Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό με την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου θέμα».



The post Έκτακτη επιχορήγηση για να μην πετσοκοφτεί το εφάπαξ στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τους ένστολους appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1r27znU

via IFTTT

Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ

citypatras_f1bc

Η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κιέβου της Μόσχας και του ΟΑΣΕ συνέρχεται… στο Μισνκ της Λευκορωσίας σήμερα , μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα του καθορισμού μίας «κρατικής υπόστασης» για τις εξεγερμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.


Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου.


Στο Μινσκ, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των φιλορώσων αυτονομιστών θα είναι παρόντες στις συνομιλίες της «Ομάδας επαφής», ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους αυτονομιστές.


Χθες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα καθορισμού μίας κρατικής υπόστασης για τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.


«Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως συνομιλίες… για τα θέματα που άπτονται της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας και για τον καθορισμό μίας κρατικής υπόστασης για τη νοτιο-ανατολική Ουκρανία ώστε να προστατευθούν τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε.


Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έκανε ποτέ λόγο για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στις περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας.


«Μέχρι στιγμής, η Μόσχα είχε ταχθεί υπέρ της «ομοσπονδιοποίησης» των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0lkY4

via IFTTT

Ενας Ασιάτης στη Λαμία; Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις… [photos]

citypatras_ff59

Μπορεί η κρίση, μπορεί η ευρηματικότητα του δικυκλιστή, να τον οδήγησε στο να μεταφέρει το τριφύλλι με το μηχανάκι του…

Μια εικόνα που βλέπει κανείς στις ασιατικές χώρες.


Γιατί όχι…αντε να επιστρέψουν και τα γαϊδουράκια στις πόλεις. Με αυτή την κρίση, μάλλον προς τα εκεί οδηγούμαστε





Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ενας Ασιάτης στη Λαμία; Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις… [photos] appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1r23IaA

via IFTTT

Ζητάει μεταγραφή ο Κάμπελ!

citypatras_a6e9

Εκτός Άρσεναλ, βλέπει το μέλλον του ο Κάμπελ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Πορτογαλία… Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, νιώθει ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του Βενγκέρ και έτσι, φέρεται να έχει ζητήσει μεταγραφή.


Συγκεκριμένα, το έντονο ενδιαφέρον της Μπενφίκα τον έχει… ξελογιάσει, μιας και πιστεύει πως εκεί θα πάρει τις ευκαιρίες που θέλει. Έτσι, πάντα σύμφωνα με το Πορτογαλικό ρεπορτάζ, ο παίκτης έχει ζητήσει από τον προπονητή του να κάνει δεκτή την πρόταση για δανεισμό του στην φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ.


Πηγή


The post Ζητάει μεταγραφή ο Κάμπελ! appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0jDtU

via IFTTT

«Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας»

citypatras_5aed

Του Αλέξανδρου Κόντη


Τα μέλη της οικογένειας του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Σγουρού είχαν… υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ύπαρξη συνεργού, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δύο απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου μπόρεσαν να στήσουν από μόνοι τους τη φονική ενέδρα…


Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του διπλού φονικού στην Καλαμάτα, καθώς τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού ενισχύουν το σενάριο εμπλοκής και τρίτου προσώπου στη δολοφονία των δύο μπόντι μπίλντερ από τους δύο 18χρονους.


Ο δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των δύο θυμάτων, του 26χρονου Κ. Σγουρού, έχει ήδη ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο δραστών. Μάλιστα, μιλώντας στη Realnews, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μαργέλης αναφέρει ότι τα στοιχεία που αφορούν τον συνεργό των 18χρονων αναμένεται να αποκαλυφθούν ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκαλώντας «πάταγο».


«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με σαφήνεια για την εμπλοκή και τρίτου προσώπου. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας για τον συνεργό θα προκαλέσει πάταγο», δήλωσε ο Κ. Μαργέλης.


Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου των 18χρονων αφορά τόσο την ημέρα που διεπράχθη η διπλή ανθρωποκτονία, όσο και τα 24ωρα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του Κ. Σγουρού και του 25χρονου φίλου του Γιάννη Κομμάτη σε απομονωμένη περιοχή της Μεσσηνίας.


Η εμπλοκή του τρίτου προσώπου που υποστήριξε τους 18χρονους, Παναγιώτη Μήτσο και Νίκο Μοσχανδρέου, ενδέχεται να αφορά είτε την προσπάθεια εξαφάνισης των πτωμάτων, είτε ακόμα και την οργάνωση της δολοφονίας.


Τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα και όσον αφορά το κίνητρο των δραστών, που υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει 800 ευρώ τον Σγουρό για να τους προμηθεύσει αναβολικά, τα οποία δεν τους έδωσε ποτέ.


Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post «Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας» appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0jE0Z

via IFTTT

«Έχει ψυχή ο Παναθηναϊκός»


Στο χαρακτήρα που έβγαλε ξανά ο Παναθηναϊκός στάθηκε μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Γιάννης Αναστασίου.



Ο τεχνικός των «πράσινων» τόνισε ότι η ομάδα του, εκτός από δυνατότητες, απέδειξε πάλι ότι διαθέτει…



και ψυχή.



Αφού μίλησε λοιπόν για έλλειψη συγκέντρωσης -αλλά και προσωπικότητας- όταν στραβώνουν τα ματς, δήλωσε αισιόδοξος ότι η δουλειά θα εξαλείψει στο μέλλον τέτοιες αδυναμίες.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου



Για το παιχνίδι: «Ήταν το τέταρτο ματς σε δέκα μέρες και θέλαμε τη νίκη. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτό που έπρεπε. Δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια. Στο δεύτερο ανεβήκαμε, ήταν πιο κοντά οι γραμμές και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Όσο πήγαινε προς το τέλος φαινόταν πως θα το κερδίζαμε. Τρώμε το γκολ και το σημαντικό είναι πως για δεύτερη φορά σερί με δύσκολες συνθήκες μένουμε πίσω στο σκορ και τα παιδιά βγάλαμε ενέργεια και πάθος και γυρίσαμε το σκορ. Δίκαιη νίκη πέρα για πέρα. Πήραμε γκολ και από άλλους παίκτες.



Η ομάδα έχει ψυχή, δυνατότητες αλλά πρέπει να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες για να μην φέρουμε τους εαυτούς μας σε αυτή την κατάσταση. Τώρα έχουμε μια εβδομάδα ρεπό και είπα στα παιδιά να αναρωτηθούν πόσο ψηλά μπορεί να πάει αυτή η ομάδα και πόσο θέλουν ψηλά να φτάσουν κι εκείνοι».



Γι’ αυτά που θέλει να δουλέψει στην διάρκεια της διακοπής: «Δουλεύουμε γενικά να βελτιωθούμε παντού. Σε όλους τους τομείς. Μας λείπει η έλλειψη προσωπικότητας σε αυτά τα ματς. Κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία. Αν και έχουμε μεγάλους παίκτες με παραστάσεις, αυτό μας λείπει ακόμη. Η ηγετική προσωπικότητα όταν στραβώνει το παιχνίδι, να πάρει κάποιος την κατάσταση στα χέρια του. Είμαστε ομάδα, στηριζόμαστε στο σύνολο. Μετά την διακοπή υπάρχουν πολλά παιχνίδια και να κοιτάξουμε την τακτική μας και τον τρόπο που θα βελτιώσουμε την τακτική μας».



Για επικείμενη μεταγραφή: «Από την στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Μπεργκ, συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Για εμάς αν φέρναμε ή αν φέρουμε κάποιον παίκτη, το σημαντικό θα είναι ο παίκτης να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε για να έχουμε μια άλλη προσέγγιση τακτικά. Το να βρούμε κάτι σε αυτό που θέλουμε και έτοιμο αγωνιστικά-δεν έχει ουσία να είναι έτοιμος σε 4-5 εβδομάδες. Τώρα είναι δύσκολο. Η εισήγηση μου ήταν πως αν βρεθεί κάτι που έχει τα στοιχεία να προχωρήσουμε. Αν δεν το βρούμε δεν υπάρχει λόγος για μεταγραφή».



Για το τι φταίει και χάνεται το πρώτο μέρος: «Είναι κάτι που δουλεύουμε. Στο πρώτο μέρος ενώ πρεσάραμε ψηλά, οι αποστάσεις ήταν τεράστιες. Υπήρχε κενό. Θέλει κάποιοι παίκτες να πάρουν την πρωτοβουλία και να οδηγήσουν κάποιους άλλους. Ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση στο πρώτο μέρος. Η Λεωφόρος μας δίνει άλλη ώθηση. Παίζοντας χωρίς κόσμο δεν ήταν κάτι ευχάριστο σε καμία περίπτωση. Να πω δεν είμαστε προπονημένοι; Δεν ισχύει. Δεν είμαστε τακτικά προετοιμασμένοι; Δεν ισχύει. Θα έλεγα πως ήταν θέμα συγκέντρωσης. Πετάξαμε ένα ημίχρονο τσάμπα. Η ουσία είναι πως νικήσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάρουμε».



Για το αν παίζει ρόλο ότι πλέον τον… ξέρουν τον Παναθηναϊκό: «Πλέον με τις αναλύσεις που γίνονται είναι φυσιολογικό να μας ξέρουν. Είναι σημαντικό το πως θα είμαστε εμείς και όχι οι αντίπαλοι. Είναι αυτό που είπα στα παιδιά. Ενώ ακούγονται πως υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες στην Ελλάδα, όλοι παίζουν με 5 στην άμυνα. Δεν ξέρω αν αυτός είναι φόβος ή θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς σε κάθε ματς θέλουμε να παίξουμε στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως ο Μλάντεν ενενήντα λεπτά, βοήθησε πολύ και με αυτόν στην κορυφή μπορούμε να έχουμε πολύ καλή τακτική προσέγγιση. Δουλεύουμε και με τα άλλα παιδιά και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».



Για τον Μπερίσα: «Δουλεύει, έχει θέληση δυνατότητες, θα τον δούμε στο φιλικό το Σάββατο. Είναι καθαρά στην δική του διάθεση να δουλέψει και να δείξει πράγματα. Είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε. Έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε απλά του λείπει η εμπειρία. Δεν είναι και τόσο εύκολα γρήγορα να βγάλεις τον εαυτό σου. Όλα τα παιδιά τον έχουν αγκαλιάσει και σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορείς να βγάλεις πιο γρήγορα τον καλό σου εαυτό».



Για την αμυντική λειτουργία: «Όταν τρώμε γκολ για εμένα φταίνε όλοι. Όπως και όταν βάζουμε ένα τέρμα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για κάποιον μεμονωμένα. Είναι ένα πρόβλημα το να δέχεσαι με την πρώτη φάση γκολ. Αυτό γινόταν και πέρυσι στο πρώτο μισό. Προσπαθούμε να βρούμε χημεία. Τώρα στα πρώτα ματς δεν έχουμε σταθερότητα γιατί δεν είναι κάποιοι στην φόρμα που πρέπει ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Κουτρουμπή. Η άμυνα είναι συνολική δουλειά. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα δουλέψουμε. Μερικές φορές ο ενθουσιασμός δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει».



Για το τι του άρεσε και τι όχι στα παιχνίδια του καλοκαιριού: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Και αυτό φαίνεται από την αντίδραση μας. Ακόμη και με την Σταντάρ, τους παίξαμε στο μισό γήπεδο και ήμασταν άτυχοι. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το κομμάτι. Σημειώνουν και άλλοι γκολ. Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα δείχνει πως έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Αυτό που θα έλεγα δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος είναι η αντίδραση μας στο ότι χάνουμε δεύτερες μπάλες. Είμαστε στον δεύτερο χρόνο, αργούμε. Δουλεύουμε και ελπίζω θα αποτελέσει παρελθόν».



Πηγή: sport-fm.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1niVaaD

via IFTTT

Σάλος στην Ιρλανδία για τον διπλό πνιγμό στην Κρήτη…

citypatras_e48c

Σάλο έχει προκαλέσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιρλανδίας η είδηση των δύο πνιγμών που σημειώθηκαν στην Κρήτη…

την περασμένη Παρασκευή.


Τότε, πνίγηκαν δύο τουρίστες από την Ιρλανδία που είχαν έρθει για να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί (δείτε εδώ).


Οι δύο φίλοι μπήκαν στη θάλασσα, παρά την μαύρη σημαία που είχε αναρτηθεί στην παραλία δείχνοντας ότι δεν είναι καλός καιρός για βουτιές, με αποτέλεσμα των πνιγμό και των δύο.


Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ιρλανδίας, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, εξέδωσε ειδική συλλυπητήρια ανακοίνωση προς της οικογένειες των θυμάτων ενώ τα έξοδα μεταφοράς των σορών στην Ιρλανδία θα αναλάβει το κράτος (δείτε εδώ ένα από τα δημοσιεύματα).


πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Σάλος στην Ιρλανδία για τον διπλό πνιγμό στην Κρήτη… appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0hGO6

via IFTTT

Τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη στο Τρίκορφο Φωκίδος…

citypatras_b159

Την ΚΥΡΙΑΚΉ 31 Αυγούστου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος… τελέστηκε το τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.


Στο μνημόσυνο προΐστατο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, πνευματικό τέκνο του μακαριστού κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, επίσης μαζί του έλαβαν μέρος οι ιερείς της Ιεράς Μονής.







Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη στο Τρίκορφο Φωκίδος… appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1wZ9Uop

via IFTTT

Το Ζάππειο φαίνεται τελικά πως ενώνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

citypatras_e6d3

Το 2007 το βράδυ των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε ασθμαίνοντας στοΖάππειο Μέγαρο για να εκφράσει το… «ρεύμα του αυτονόητου» κατά του του Γιώργου Παπανδρέου…



Το 2010 και το 2011 ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το χώρο του Ζαππείου για να εκπέμψει σε τρεις δόσεις το μανιφέστο του ιδίου και της ΝΔ κατά του μνημονίου.


Το 2014 στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο καθένας με τον δικό του τρόπο εκφράζοντας ο καθένας άλλωστε το δικό του ΠΑΣΟΚ.


Τα όσα συμβούν πάντως στο Ζάππειο Μέγαρο την 1η και 3η Σεπτέμβρη για τα 40χρόνια του ΠΑΣΟΚ θα απέχουν παρασάγγας από τη ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου τον Απρίλιο του 1994 στο 3ο Συνέδριο του κόμματος όταν διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ότι «το ΠΑΣΟΚ ούτε χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια».


Παρεπιμπτόντως ο εθνικός ευεργέτης Ευάγγελος Ζάππας ήταν ένας αγωνιστής του 1821, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο Ευάγγελος Ζάππας μαζί με τον εξάδελφό του Κωνσταντίνο Ζάππα τιμώνται ως εθνικοί ευεργέτες από το 1859 όταν ιδρύθηκαν τα «Νέα Ολύμπια», έκθεση γεωργική και βιομηχανική που πραγματοποιείτο κάθε 4 χρόνια στο Ζάππειο.


Το 1863 ο Ζάππας γράφουν οι ιστορικοί προσεβλήθη από μια ψυχική νόσο. Μάλιστα ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Βουκουρέστι χαρακτήρισε την αρρώστια του ως «φρενιτίαση» ή κάποιου είδους…»μονομανία».


Δεν ξέρω αν στο μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνωριστούν ως… «εθνικοί ευεργέτες» για την προσφορά τους στον τόπο το σίγουρο είναι ότι θα έχουν δώσει μπόλικη τροφή σε ιστορικούς και ψυχολόγους στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν την… «μονομανία» τους την πολιτική.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Το Ζάππειο φαίνεται τελικά πως ενώνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1wZ9QVX

via IFTTT

Απίστευτο: Έδωσε λευκή κόλλα και πέρασε σε ΑΕΙ

citypatras_91e9

Ποιoς θα μπορούσε να φανταστεί ότι αν κάποιος παρέδιδε λευκή κόλλα στις Πανελλήνιες θα μπορούσε να περάσει σε Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Αθήνα!


Κι όμως συνέβη… Διότι μπορεί να παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος στις βάσεις, λόγω των καλύτερων επιδόσεων στα περισσότερα μαθήματα για φέτος, αλλά και των ελεύθερων μετεγγραφών για τις ειδικές κατηγορίες, όμως υπήρξαν ορισμένες σχολές, στις οποίες οι βαθμοί εισαγωγής ήταν μόλις λίγο παραπάνω από το… 0!

Συγκεκριμένα υπήρξε υποψήφιος, ο οποίος έγραψε σχεδόν 0 στα 6 μαθήματα, στα οποία εξετάστηκε και πέρασε στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών τελευταίος!


Ο εν λόγω υποψήφιος είχε μέσο όρο στα 6 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0.


Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας.


Μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός αφού παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και σε σχολή Ιταλικής φιλολογίας, όπου ο τελευταίος εισακτέος έγραψε 0 σε αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης ενώ ο μέσος όρος στα 6 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν 2,53.


Πηγή



The post Απίστευτο: Έδωσε λευκή κόλλα και πέρασε σε ΑΕΙ appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1ox27Ef

via IFTTT

Όλα τα νέα προγράμματα για ανέργους που τρέχουν ή θα τρέξουν μέχρι το τέλος του 2014

citypatras_f8c9

Με νέα προγράμματα απασχόλησης, που θα τεθούν σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους, επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας, να περιορίσει το πρόβλημα της ανεργίας…



Από τα προγράμματα αυτά, αναμένεται να ωφεληθούν έως 145.500 άνεργοι, ενώ θα δίνεται στο εξής έμφαση στο να μπορούν οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται, να γίνουν μόνιμες θέσεις απασχόλησης. Ηδη τρέχουν οι αιτήσεις για 42.000 θέσεις σε προγράμματα voucher, όπου προσφέρεται τόσο θεωρητική εκπαίδευση όσο και πρακτική άσκηση με αμοιβή για τους ωφελούμενους άνεργους.

Ποια είναι τα προγράμματα για ανέργους που θα προκηρυχθούν μέσα στο η έχουν προκηρυχθεί και οι άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ώστε να ωφεληθούν από αυτά.


Voucher 2014 για νέους από 18 έως 24 ετών


Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Voucher 2014 στο πλαίσιο υλοποιήσης για πρώτη φορά του γενικότερου προγράμματος για νέους της ΕΕ youth guarante gie


Oι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο youthguarantee.ypakp.gr για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher «επιταγη εισόδου για ανέργους από 18 έως 24 ετών » στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 εγγεγραμένων του ΟΑΕΔ


Από τους 12.000 νέους που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν από το πρόγραμμα voucher youth guarantee., οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία».


Το πρόγραμμα μέσω voucher προσφέρει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής , δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανέργους νέους:


- Να πιστοποιούν το επίπεδο εκπαίδευσης με την προσκόμιση – κατά περίπτωση – τίτλου σπουδών, απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών


- Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 31.12.1996.


Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ


- Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας (δηλαδή από 30/5/2014 έως 30/9/2014).


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα (δηλαδή πριν από την 30/5/2014), με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το διάστημα σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης.


- Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.


Voucher στον τουρισμό ανοίγει η αίτηση για 8.000 ανέργους


Το νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό για 8.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου .Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα sete-voucher.gr ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί απο το ΣΕTΕ που είναι ο αρμόδιος φορέας.


Ειδικότερα το πρόγραμμα voucher στον τουρισμό για 8.000 ανέργους έχει ως σκοπό την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.


Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως και 2550 ευρώ. Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.


Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρίες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτερω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:


Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ


Είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Έίναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.


Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Έίναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.


Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 8.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών


Η επιλογή και η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με μοριοδότηση βάσει τον εξής κριτηρίων:


*Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.


*Συνολικό εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, οικονομικού έτους 2014.


*Συμμετοχή ωφελούμενων σε αντίστοιχες δράσεις.


Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί. Μέσω της Επιταγής, ο πάροχος κατάρτισης θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον καταρτιζόμενο.


Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου. Αυτό θα γίνει με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.


voucher 2014 απο 25 έως 29


Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher 2014 για ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 25 έως 29 ετών ξεκίνησαν και γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr .


Το πρόγραμμα αφορά 30.000 ανέργους που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις . Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 15/9 για το νέο voucher.


Λήγει τα μεσάνυχτα τις 15ης Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (http://ift.tt/1bCrHEs ) για όσους ανέργους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύτηκε εδω και αρκετες ημερες από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.


Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.


Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:


*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών


*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.


Επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελούμενου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύναται να επιχορηγηθούν.


Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της συγκεκριμένης δράσης.


Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει τον κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).


Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 108 εκατ ευρώ. Η Επιταγή Εισόδου αντιστοιχεί σε ποσό 1.080 ευρώ το άτομο, προς τους παρόχους κατάρτισης για θεωρία και πρακτική άσκηση. Το ποσό αυτό αυξάνεται στα 1.380 ευρώ το άτομο στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση μετατραπεί σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, διάρκειας έξι μηνών το λιγότερο.


Επίσης παρέχεται στον ωφελούμενο εκπαιδευτικό επίδομα, τόσο για τη θεωρητική κατάρτιση, όσο και για την πρακτική άσκηση. Το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.550 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 2.070 ευρώ πρακτική άσκηση).


Για αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.280 ευρώ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 1.800 ευρώ επίδομα πρακτικής άσκησης).


Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, καταβάλλονται από τον πάροχο κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης είτε της θεωρητικής κατάρτισης, είτε της πρακτικής άσκησης.


Τα υπόλοιπα προγράμματα που θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι:


*Λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ). Το πρόγραμμα στόχο έχει να απασχολήσει 6.500 ανέργους, σε θέσεις εργασίας που αφορούν της κοινωνική οικονομία και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.


*Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους. Αφορά πεντάμηνη εργασία σε δημόσιους φορείς και ξεκινάει επίσης τον Σεπτέμβριο.


*Ειδικό πρόγραμμα για 15.000 ανέργους που θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς που αποτελούν την αιχμή της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η αγροτική παραγωγή και η πληροφορική. Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμο έως τον Νοέμβριο.


*Πρόγραμμα (youth guarantee) για 8.000 ανέργους ηλικίας έως 24 ετών. Η έναρξή του προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο.


Συνολικά, το κόστος όλων των προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης έως το τέλος του έτους θα ανέλθει στο ποσό των 601.000.000 ευρώ.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Όλα τα νέα προγράμματα για ανέργους που τρέχουν ή θα τρέξουν μέχρι το τέλος του 2014 appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1ox24IA

via IFTTT

5 «κόκκινες γραμμές» για το Παρίσι

citypatras_9fd1

Του Σωτήρη Καψώχα


Με πέντε «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς και τις… φορολογικές ελαφρύνσεις θα προσέλθει το κυβερνητικό κλιμάκιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχοντας ως βασικό στόχο οι συζητήσεις στο Παρίσι να αποτελέσουν το πρόκριμα για την αναδιάρθρωση του χρέους και την απαγκίστρωση από τα μνημόνια.


Εκτός από το επικοινωνιακό μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση με την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών σε ουδέτερο έδαφος, η Αθήνα θα επιδιώξει να αποκομίσει τα μέγιστα ενόψει των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν στο δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.


Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το κυβερνητικό κλιμάκιο -με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη- θα επιδιώξει να αποσπάσει τη δέσμευση της ευρωζώνης για τη διαμόρφωση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των δανειστών.


Είναι γεγονός ότι η ευρωζώνη αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τις δράσεις που θα αναλάβει για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και το είδος της σχέσης που θα υπάρξει μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου, παραπέμποντας κάθε φορά στις συζητήσεις που θα γίνουν στο τέλος του έτους.


Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά των πιστωτών η συνάντηση των Παρισίων εμφανίζεται ως «τυπική προπαρασκευαστική διαδικασία», η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει ζητήματα προς επίλυση.

Οπως αναφέρουν πηγές τόσο από το Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών, στην ατζέντα των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας θα τεθούν οι εξής «κόκκινες» γραμμές:



Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post 5 «κόκκινες γραμμές» για το Παρίσι appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1ChT7NG

via IFTTT

Ήρθε για Ολυμπιακό ο Μιλιβόγεβιτς


Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στον Ολυμπιακό. Όπως αναμενόταν, ο Σέρβος χαφ αφίχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Ελλάδα, προκειμένου να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, αποτελώντας ουσιαστικά…



τον… αντί-Ντιόπ, του οποίου το deal δεν προχώρησε.



Ο άσος της Άντερλεχτ θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον όλα πάνε καλά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η συμφωνία των δύο ομάδων αφορά μονοετή δανεισμό.



Την περυσινή αγωνιστική περίοδο έκανε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βελγίου και μια στο Κύπελλο, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε τέσσερις φορές.



Πηγή: sport-fm.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1lsep5N

via IFTTT

Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τον πάρει! Η δυσαρέσκεια Βορίδη και οι μνηστήρες

citypatras_7fa6

Ο μεγαλύτερος φορέας υγείας της χώρας, που διαχειρίζεται ετησίως κοντά στα 6 δις ευρώ ο ΕΟΠΥΥ μέχρι στιγμής δεν έχει… βρει ακόμη τον βηματισμό του. Παρ αυτά οι …μνηστήρες φαίνεται να είναι αρκετοί…


της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα πνοή θέλει να δώσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στο μεγαλύτερο φορέα της χώρας τον ΕΟΠΥΥ. Πηγές αναφέρουν ότι …υπογείως βρίσκεται σε αναζήτηση διαχειριστή ώστε να ξεφύγει ο ΕΟΠΥΥ από την μαύρη τρύπα που προκαλεί συνεχείς γκρίνιες και από τους δανειστές μας.


Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερώσει σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου δεδομένου ότι ο νυν πρόεδρος αποτελεί υψηλή…γαλάζια επιλογή.


Πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι έχει προσεγγίσει ήδη διάφορα στελέχη από το χώρο της υγείας προκειμένου να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ. Αρνήσεις βέβαια έχει εισπράξει καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατέχουν σήμερα κάποια υψηλή θέση και θα την εγκατέλειπαν για να αναλ’αβουν τον καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ.


Βέβαια υπάρχουν πολλά γαλάζια στελεχη που θα επιθυμούσαν να καθήσουν στην καρέκλα της Λεωφόρου Κηφισίας καθώς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στην Υγεία, μια που ο οργανισμός διαχιερίζεται κοντά στα 6 δις ευρω.


Βέβαια η μαύρη τρύπα του παραμένει.


Και για του λόγου του αληθές, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει τροποποιηθεί από τις αρχές του χρόνου 11 φορές αλλά και πάλι τα κενά υπάρχουν φυσικά.


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΕΟΠΥΥ έχει συνολικά έσοδα 6.395.132.155,33€ και συνολικά έξοδα 6.768.879.635,73€. Όσο για το …κενό που μένει διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας πως θα καλυφθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού.


Και είναι βέβαιον πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για τα τρέχοντα καθώς τα χρέη του οργανισμού σε φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς, κλινικές και άλλους παρόχους παραμένουν ανεξόφλητα.




Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τον πάρει! Η δυσαρέσκεια Βορίδη και οι μνηστήρες appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1ujjU6E

via IFTTT

Το “μπλόκο” του τάφου της Αμφίπολης – Το κόλπο για να μείνουν έξω οι τυμβωρύχοι

citypatras_9f98

Για περισσότερο από έναν μήνα οι αρχαιολόγοι με προσεκτικούς χειρισμούς προσπαθούν πόντο, πόντο να φτάσουν στους κύριους χώρους του τάφου της Αμφίπολης και στον νεκρικό θάλαμο…



Το έργο είναι πολύ δύσκολο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν πρέπει να προκληθεί η παραμικρή ζημιά στο μνημείο. Ο δεύτερος είναι ότι οι αρχαίοι κατασκευαστές είχαν φροντίσει να κάνουν τη ζωή δύσκολη όποιων επιχειρούσαν να μπουν στο τάφο.



Στόχος η προστασία από τη σύληση. Η ίδια η κατασκευή, αλλά και τα “τρικ” που χρησιμοποιούσαν κρατούσαν για αιώνες έξω τους τυμβωρύχους και τους αρχαιοκάπηλους.


Μια ματιά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αρχαίο μνημείο δείχνει σε όλο της το μέγεθος την προσπάθεια των αρχαίων να κρατήσουν έξω τους αρχαιοκάπηλους.



Τον τελευταίο καιρό και από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η είσοδος οι αρχαιολόγοι ήρθαν αντιμέτωποι με τόνους χωμάτων.

Το χώμα αυτό δεν βρέθηκε εκεί τυχαία. Δεν είναι κατακρήμνιση στο πέρασμα των χρόνων. Η οροφή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα είναι άθικτη.



Πρόκειται για υλικό που οι αρχαίοι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν για να “πακτώσουν” το μνημείο. Εκτός από τις αλλεπάλληλες σειρές εισόδων και τοίχων γέμισαν τα ενδιάμεσα κενά με χώμα ώστε να μην μπορεί να μπει κανείς ή έστω να χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και πολύ χρόνο.



Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που κάνουν τους ειδικούς που έχουν αναλάβει το έργο της Αμφίπολης να είναι αισιόδοξοι ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Το “μπλόκο” του τάφου της Αμφίπολης – Το κόλπο για να μείνουν έξω οι τυμβωρύχοι appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/Y4ML4F

via IFTTT

Ήρθε και υπογράφει ο Μιλιβόγιεβιτς

citypatras_3877

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και να ενταχθεί στο δυναμικό των ερυθρόλευκων…



Ο 23χρονος Σέρβος διεθνής έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε εκ μέρους της ΠΑΕ ο Κώστας Καραπαπάς.


Ο Μιλιβόγιεβιτς θα παίξει στον Ολυμπιακό για μία σεζόν δανεικός από την Άντερλεχτ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν οψιόν αγοράς του από την βελγική ομάδα.


Σήμερα θα περάσει τα ιατρικά τεστ και εν συνεχεία θα υπογράψει το συμβόλαιό του.


Με τη μεταγραφή του Σέρβου μέσου ο Ολυμπιακός συμπληρώνει το φετινό ρόστερ του.


Πηγή


Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ήρθε και υπογράφει ο Μιλιβόγιεβιτς appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1r1Noqb

via IFTTT

Τα τεκμήρια καταργούνται αλλά έρχεται το “φοροφακέλωμα” – Τι αλλάζει για κάθε φορολογούμενο

citypatras_9fcc

Τον ερχόμενο Απρίλιο έρχεται το νέο περιουσιολόγιο με την εφορία να αποκτά πλήρη στοιχεία για το εισόδημα, την… κινητή και την ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά.


Παράλληλα θα είναι δυνατό στην εφορία να ελέγχει κάθιε οικονομική δραστηριότητα του φορολογούμενου, από εισόδημα και καταθέσεις ως κίνηση δανείων πιστωτικών καρτών αλλά και πληρωμές διδάκτρων, νοσηλίων κλπ


Είναι χαρακτηριστικό ότι θα είναι δυνατό στην εφορία να έχει στοιχεία ακόμη και για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.


Ήδη ανάλογα δεδομένα έχουν αρχίσει να συλλέγονται σε πιλοτική βάση, το νέου τύπου περιουσιολόγιο ωστόσο θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Απρίλιο. Αυτός είναι και ο λόγος κατάργησης των τεκμηρίων.


Με τον νέο τρόπο ελέγχου η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα, ώστε να μπορεί να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους real time μάλιστα στο πόθεν έσχες των φορολογουμένων και παράλληλα να ελέγχει κίνηση κεφαλαίων τα οποία μπορεί να προδίδουν κρυφά εισοδήματα.


Ουσιαστικά δημιουργείται το ατομικό προσωπικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο. Μια ατομική βάση δεδομένων όπου θα μπαίνουν

Καταθέσεις στις τράπεζες

Τοποθετήσεις χρημάτων σε ομολογα, μετοχές κλπ

Συμμετοχή σε εταιρείες

Αγορές ακινήτων

Αγορές αυτοκινήτων, σκαφών κλπ

Αγορές μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, έργα τέχνης κλπ

Πληρωμές δανείων, πιστωτικών καρτών

Γονικές παροχές

Πληρωμές ενοικίων, διδάκτρων, λογαριασών ΔΕΚΟ κλπ



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Τα τεκμήρια καταργούνται αλλά έρχεται το “φοροφακέλωμα” – Τι αλλάζει για κάθε φορολογούμενο appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1r1No9C

via IFTTT

Θανατηφόρο ατύχημα στα ανεμόπτερα στις Πλαταιές Βοιωτίας

citypatras_17b0

Μια γυναίκα περίπου 35 χρονών τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανεμόπτερα στις Πλαταιές… Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Θηβών όπου κατέληξε. Η άτυχη γυναίκα καταγόταν απο Αθήνα.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Θανατηφόρο ατύχημα στα ανεμόπτερα στις Πλαταιές Βοιωτίας appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W0bJRl

via IFTTT

Γκάλης: «Άστοχοι, αλλά σοβαροί»


Ουσιαστικά, αν και άστοχη ήταν η Εθνική στον αγώνα με τις Φιλιππίνες, όπως ανέφερε ο Νίκος Γκάλης σχολιάζοντας μέσω Facebook τη δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.



Η Εθνική μας…



υπερτερούσε σαν σύνολο της ομάδας των Φιλιππίνων. Βλέποντας τους αντιπάλους μας να δυσκολεύουν την προηγούμενη μέρα την Κροατία που έπαιξε υπεροπτικά οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με την σοβαρότητα που έπρεπε το παιχνίδι και έφθασαν στην δεύτερη νίκη στον θεσμό. Μάλιστα η νίκη μας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη αν ήμασταν πιο εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων. Αν και έχουν λίγες ώρες μπροστά τους οι διεθνείς μας θα πρέπει να εμφανισθούν όπως πρέπει απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Πιστεύω ότι θα κάνουμε το τρία στα τρία και θα εξασφαλίσουμε νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση», ανέφερε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ.



Πηγή: sport-fm.gr



Via


Διαβάστε περισσότερα »



from SALE de SPORT http://ift.tt/1q18d58

via IFTTT

Υγρός τάφος η θάλασσα της Κρήτης για τρία άτομα

citypatras_96f7

Δεν έχουν τέλος οι πνιγμοί που συμβαίνουν στη Κρήτη…



Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα από πνιγμό.


Τελευταία βουτιά για 64χρονη


Την τελευταία της πνοή άφησε χθες στη θάλασσα των Μαλίων μια 64χρονη αλλοδαπή.


Η άτυχη γυναίκαδιεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Προανάκριση διενεργείται από το Β” Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.


21χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα


Την τελευταία του πνοή άφησε στη θαλάσσια περιοχή των Μαλίων ένας 21χρονος αλλοδαπός.


Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον άτυχο νεαρό και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Προανάκριση διενεργείται από το Β” Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.


Έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή Περιβολίων Ρεθύμνου ένας 59χρονος αλλοδαπός ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.


Σάλος στην Ιρλανδία για τον διπλό πνιγμό στο Καστέλι


Εν τω μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιρλανδίας η είδηση των δύο πνιγμών που σημειώθηκαν στην Κρήτη την περασμένη Παρασκευή.


Τότε, πνίγηκαν δύο τουρίστες από την Ιρλανδία που είχαν έρθει για να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.


Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ιρλανδίας, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, εξέδωσε ειδική συλλυπητήρια ανακοίνωση προς της οικογένειες των θυμάτων ενώ τα έξοδα μεταφοράς των σορών στην Ιρλανδία θα αναλάβει το κράτος.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Υγρός τάφος η θάλασσα της Κρήτης για τρία άτομα appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W09M7p

via IFTTT

Στους 6 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Παρίσι

citypatras_a6d9

Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου σε προάστιο του Παρισιού χθες Κυριακή, εξ αιτίας έκρηξης που… προφανώς οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.


Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν έως τώρα τα πτώματα τριών παιδιών και τριών ενηλίκων από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας των τεσσάρων ορόφων στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ο αριθμός των τραυματιών είναι 11 άνθρωποι.


Οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση εγκλωβισμένων στα ερείπια της πολυκατοικίας εκτιμώντας όμως ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός χρονικού διαστήματος 12 έως 24 ωρών από τη στιγμή της κατάρρευσης η οποία έγινε χθες Κυριακή στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).


Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζανόβ που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, ανέφερε ότι η έκρηξη προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διαρροή φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Στους 6 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Παρίσι appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W09NrW

via IFTTT

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στην Πατρών – Πύργου

citypatras_f5aa

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ στην Πατρών – Πύργου στο ύψος των Μποντεϊκών…



Νεκρός είναι ένας 50χρονος άνδρας , κάτοικος εν ζωή Σαγαιϊκων ο οποίος ήταν οδηγός ενός Χιουντάϊ Ατος που συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τζίπ μάρκας Suzuki.


Τραυματίες είναι ένας άντρας και μια νεαρής ηλικίας γυναίκα.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στην Πατρών – Πύργου appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/W09LjO

via IFTTT

To πάρτι-έκπληξη στην Cameron Diaz… [photos]

citypatras_c977

Η Cameron Diaz έκλεισε τα 42 και οι φίλοι της διοργάνωσαν για τα γενέθλιά της ένα πάρτι – έκπληξη…


Η μακιγιέζ των διασήμων Gucci Westman ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από το πάρτι όπου φαίνονται μεταξύ άλλων να διασκεδάζουν η Drew Barrymore, ο τραγουδιστής των Coldplay Chris Martin και η ηθοποιός της σειράς Boston Legal, Lake Bell .


«To καλύτερο πάρτι-έκπληξη για την Cameron Diaz» έγραψε δίπλα από τη φωτογραφία.



Το πάρτι συνεχίστηκε στον κήπο όπου η Cameron Diaz έσβησε κεράκια, περιτριγυρισμένη από τους φίλους της.



Πάντως ο σύντροφος της ηθοποιού , ο γνωστός κιθαρίστας Benji Madden δεν εμφανίζεται πουθενά στις φωτογραφίες, παρά τα δημοσιεύματα ότι η σχέση τους έχει προχωρήσει και χαρακτηρίζεται πλέον σοβαρή.



Δείτε το στο tro-ma-ktiko

The post To πάρτι-έκπληξη στην Cameron Diaz… [photos] appeared first on CityPatras.gr.






from CityPatras.gr http://ift.tt/1vZweKv

via IFTTT