Εξαιρετική!!!
Υλικά
275 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
4 γρ.ξερή μαγιά
50 γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. ζάχαρη
3 μέτρια αβγά
100 ml. και άλλα 350ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε φετούλες
1 ½ κ.σ.χυμό λεμονιού
2 κ.σ. σταφίδες
1 ? κ.γ. κανέλλα
25 γρ. κάστερ πάουντερ (άνθος αραβοσίτου)
45 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι
με το αλάτι.
Κάνουμε στο κέντρο ένα
λάκκο και βάζουμε μέσα τη μαγιά και 1 κ.σ. ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο,τα 100ml γάλα και το ένα από τ’ αβγά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί!
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, 3 κ. σ. ζάχαρη,τις σταφίδες και την κανέλλα.Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κάστερ πάουντερ με τα 45 γρ. ζάχαρη, τη βανίλια, τα 350 ml.γάλα και ένα αβγό.
Χτυπάμε με σύρμα να μην σβολιάσει και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει η κρέμα χλιαρή.
Όταν είναι έτοιμη,βγάζουμε τα μήλα από το ψυγείο και τα ανακατεύουμε στη κρέμα μας ρίχνοντας μαζί και τους χυμούς τους.
Αφού περάσει η μία ώρα για τη ζύμη μας,κόβουμε 2/3 και ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο(λίγο πιο μεγάλο από το ταψάκι μας) για βαθύ ταψάκι
με διάμετρο 23-25 εκ..
Το στρώνουμε καλά σε πάτο και τοιχώματα,απλώνουμε τη γέμιση.
Με το άλλο 1/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο όσο η διάμετρος του ταψιού και καλύπτουμε τη γέμιση.
Φτιάχνουμε ωραία τη ζύμη γύρω γύρω,προσέχοντας να έχει κλείσει καλά η κάτω ζύμη με την επάνω.Κάνουμε λίγες εγκοπές στην επιφάνεια της μηλόπιτας.
Αλείφουμε με λίγο από το τελευταίο αβγό,που έχουμε στο μεταξύ χτυπήσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C ,πάνω κάτω αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Σερβίρετε κομμένη σε κομμάτια παρέα με χτυπημένη σαντιγί.
magyreuontas
Via
Διαβάστε περισσότερα »Υλικά
275 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
4 γρ.ξερή μαγιά
50 γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. ζάχαρη
3 μέτρια αβγά
100 ml. και άλλα 350ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε φετούλες
1 ½ κ.σ.χυμό λεμονιού
2 κ.σ. σταφίδες
1 ? κ.γ. κανέλλα
25 γρ. κάστερ πάουντερ (άνθος αραβοσίτου)
45 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι
με το αλάτι.
Κάνουμε στο κέντρο ένα
λάκκο και βάζουμε μέσα τη μαγιά και 1 κ.σ. ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο,τα 100ml γάλα και το ένα από τ’ αβγά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί!
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, 3 κ. σ. ζάχαρη,τις σταφίδες και την κανέλλα.Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κάστερ πάουντερ με τα 45 γρ. ζάχαρη, τη βανίλια, τα 350 ml.γάλα και ένα αβγό.
Χτυπάμε με σύρμα να μην σβολιάσει και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει η κρέμα χλιαρή.
Όταν είναι έτοιμη,βγάζουμε τα μήλα από το ψυγείο και τα ανακατεύουμε στη κρέμα μας ρίχνοντας μαζί και τους χυμούς τους.
Αφού περάσει η μία ώρα για τη ζύμη μας,κόβουμε 2/3 και ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο(λίγο πιο μεγάλο από το ταψάκι μας) για βαθύ ταψάκι
με διάμετρο 23-25 εκ..
Το στρώνουμε καλά σε πάτο και τοιχώματα,απλώνουμε τη γέμιση.
Με το άλλο 1/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο όσο η διάμετρος του ταψιού και καλύπτουμε τη γέμιση.
Φτιάχνουμε ωραία τη ζύμη γύρω γύρω,προσέχοντας να έχει κλείσει καλά η κάτω ζύμη με την επάνω.Κάνουμε λίγες εγκοπές στην επιφάνεια της μηλόπιτας.
Αλείφουμε με λίγο από το τελευταίο αβγό,που έχουμε στο μεταξύ χτυπήσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C ,πάνω κάτω αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Σερβίρετε κομμένη σε κομμάτια παρέα με χτυπημένη σαντιγί.
magyreuontas
Via
from SALE de SPORT http://ift.tt/1KuGotT
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου